Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jaguar F-Pace: Chystané SUV jako doprovod na Tour de France

Spolupráce mezi značkou Jaguar a cyklistickou stájí Sky pokračuje i v letošním roce. Britská automobilka britskému týmu poskytne nové SUV.
Zpět na článek
1. 7. 2015 20:49
Fakt super auto do pelotonu
Nechápu, že je tam pustí s takovou velkou kraksnou. Šířka určitě nebude moc pod dva metry, tak jak tam s tím chtějí kličkovat okolo pelotonu? A kvůli výšce ani přes to auto nepůjde vidět z kola.
Ještě můžou vedení závodu podarovat Range Rovery a Tour se bude jezdit už jen po dálnicích.
Rozbalit vlákno
6
1. 7. 2015 21:12
Re: Fakt super auto do pelotonu
O kolik myslíš, že je na půdorysu superb menší???

A myslíš, že těch pár cm (nepředpokládám, že by u Jaga dělali vysoký auto - na SUV to bude mít nízkou siluetu) zhorší cyklistovi výhled takovým způsobem, že by to ohrozilo jeho kochání se krajinou???

:-)
Re: Fakt super auto do pelotonu
SUV je teda jednoznačně horší, jde vidět, že jsi TDF nikdy neviděl. Větrný štít, které auto dělá a cyklisti ho nesmí využívat, bude u tohohle auta velký, jak je dále správně poznamenáno, výhled skrz auto bude bídný a auto navíc svými rozměry bude těžkopádné. Navíc to asi bude diesel, takže nic moc pro cyklisty a už vidím, jak z tak vysokého auta budou sundávat kola >:D + blbé jméno.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 7. 2015 01:17
Re: Fakt super auto do pelotonu
Musel bych do puntíku souhlasit, ale... vlastně si přišel na to, proč to nebude tak horké, ve skutečnosti to bude jinak. Právě kvůli výše zmiňovanému - v pelotonu se bude nadále používat XF Sportbrake. F-Pace se bude asi pohybovat někde vzadu v koloně, možná na časovku bude jako doprovod jezdců, asi hlavně Frooma. Loni takhle nasadili F-Type, ale také jsem ho zaregistroval jen v časovce. Kola na F-Pace by snad šla dát jen dozadu, ale nebude to asi tak pohotové, nevím, jak by je tahaly ze střechy.

EDIT: Stačí si přečíst článek - jen v první etapě.
Avatar - syselpolni
2. 7. 2015 13:53
Re: Fakt super auto do pelotonu
Výška doprovodného vozidla (s výjimkou časovek) je dle pravidel UCI omezena na 1,66m. Nevím jak je na tom F-Pace, ale pokud nebude vyšší, než Evoque, tak by se jako doprovod využít dal.
17. 7. 2015 09:52
Re: Fakt super auto do pelotonu
Kdybys alespoň přečetl celý článek, tak víš, že tohle auto nasadí pouze k úvodní časovce. Tedy žádné kličkování v petotonu, k tomu mají XF (doufám, že to ti tolik nevadí, i když půdorysně na tom o moc líp než tahle kráva nebude :-) ).
Avatar - Pekelná Micinka
2. 7. 2015 01:26
Banging on the drum
A už zas vidím něco, co se mi nelíbí. To řešení celé té části pod maskou, otvory po stranách rozděleny. Připomíná mi to nějakou starší X5. A dále světla. Proč? Proč nemůže Jag dostat něco trochu na úrovni. Snad jedině, že by to byla nějaká základní výbava a řešení podobné konceptu představí později. Přitom Porsche používá ty 4 body, proč by Jaguar nemohl dodat taky něco více charismatického.
Rozbalit vlákno
2
2. 7. 2015 07:23
Re: Banging on the drum
Je tam víc bodových LED, viz video 0:52s [odkaz]
Myslím, že se hlavní LED neliší příliš od konceptu [odkaz]
Nebuď furt nespokojenej, spolu s Macanem budou udávat tón ladnosti crossoverů ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 7. 2015 12:34
Re: Banging on the drum
Pak se omlouvám (Jaguaru), a děkuji (webpajovi :-) ). Měl jsem za to, že v tom videu je v pohledu na přední část použit ještě koncept, ale pokud je to tedy už (před)sériový model, tak by to byla dobrá zpráva. Na těch fotkách k tomuto článku to opravdu vypadá jako nějaký skoro obyčejný reflektor. Počkejme na živý dojem, ten bude stejně nejdůležitější. Ty velké vstupy vzduchu a la koncept by mohla dostat nějaká R verze, takže nakonec to bude fajn. Zadní světla dostanou oblouk jako F-Type, asi jim to hranaté bylo moc blízko k RangeRoverům, možná ve faceliftu nám to u obou Jagů zhranatí.

EDIT: Mrkni na video k tomuhle článku 0:26 [odkaz] - "normální" světlo. Ten diodový cluster se opravdu nekoná, aspoň ne na tomhle modelu.
2. 7. 2015 06:00
Tak tady čtu...
...že Jag zkazí letošní ročník TdF. Mě to naopak přijde jako velmi povedenej způsob prezentace ;-)
Rozbalit vlákno
1
Avatar - simon_sez
2. 7. 2015 07:16
Re: Tak tady čtu...
napad vyborny a pohyby Frooma na bicykli aspon daju vyniknut ladnosti kočky :-)