Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BMW eDrive směřuje k využití vodíku

Pohonný systém s vodíkovými palivovými články ukazuje budoucnost technologie BMW eDrive prostřednictvím prototypů na základech modelů 5 GT a i8.
Zpět na článek
Avatar - Bubáq
3. 7. 2015 11:17
Ne jediný, ale....
... jediný SMYSLUPLNÝ projekt elektrické budoucnosti dopravy je založen na vodíkových palivových článcích.... ať si Kharl Antidiesel říká co chce, hybridy a elektroauta jsou paskvily. Škoda peněz vyhozených do hybridů, měly všechny jít na palivové články. Pak by totiž nenastaly trapnosti jako auta s dojezdem 1,5 km čistě na elektřinu >:D , náklaďáky se sběračem elektřiny z trolejí, a auta s baterkami pro dojezd "...až 80 km" (ale jen za krásného počasí a po rovině.
Rozbalit vlákno
5
3. 7. 2015 11:52
Re: Ne jediný, ale....
jedinej duvod proc to BMW dela je, ze na to ma velice stedre dotace od Nemcke vlady ;-)

prvni pruser pri tankovani vodikoveho auta a s celim timhle vodikovim kolotocek bude konec

jak moc dalo presvedcovani ze auta na plyn jsou bezpecna, jenze auta na plyn i diky LPG uspeli hlavne diky cene nejen prestavby, ale i diky cene toho LPG na provoz, nic z toho vodikove auto nema a v pristich 20-50 letech ani mit nebude, je to drahe na porizeni, je to drahe na udrzbu a je to drahe na provoz, a lidi se toho bojen pac se to pri tankovani musi uzemnit a po celou dobu maj pod "*" vodik, no hotova lahoda pro masove rozsireni >:D

hele a ty us doufam mas nejake vodikove auto, nebo jsi alespon nejake jiz ridil?
3. 7. 2015 14:49
Re: Ne jediný, ale....
Hele já teda obyčejně nejsu žádné grammar nazi, ale tys Čech? To je fakt masakr ten češtin, a to nemluvim o překlepech.
Jinak máš přirozeně pravdu, všechny automobilky vyvíjející vodíkový technologie jsou úplně padlý na hlavu, pracujou u nich výhradně hlupáci a už dávno se tě na to někdo měl zeptat. Kolik jen mohli ti hloupí pánové a dámy ušetřit..
3. 7. 2015 15:12
Re: ... NO VIDA, ŽE TO PŘECI JEN JDE ...
jj
VODÍK V TLAKU [odkaz] JE BLBOST
ZA TO JAKO POMOCNÍK VE VÁLCI ... A TOHLE STE VĚDĚLI?? [odkaz] [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
3. 7. 2015 16:11
Re: ... NO VIDA, ŽE TO PŘECI JEN JDE ...
asi te nenapdalo ze to neplati ze sveho vid? Japonsko (Toyote) i Nemecko (Tamnim automobilkam, i Audi, Mercedesu, jen kazdy zkouma jine aspekty vyuziti vodiku) jim na ten vyvoj dava takove male vsimne, ze se jim to vlastne uplne cele zaplati ;-)

kuprikladu VW (Volkswagen) zase naoplatku dostane vsimne, aby po Nemecku postavil do 3 let 12 tisic kusu rychlonabijecek na parkovistich, prevazne firemnich parkovistich, a to se s vodikem zase moc neslucuje, divny >:D

jedinej kdo se snazi o vodik je Japonsko, Nemecko a Kalifornie, ostatni na nej zvysoka co?...serou >:D a kdys se clovek podiva na stav baterkovich elektromobilu a vodikovich elektromobilu, tak to vypada jak? asi tak 10000:1 pro baterky, tim tempem jakym postupuje vodikova infrastruktura dnes, bysme se pouzitelne site cerpacek v CR dockali tak za 300 let >:D
Avatar - Barry Lyndon
3. 7. 2015 12:23
Re: ... NO VIDA, ŽE TO PŘECI JEN JDE ...
myslím si úplný opak. Palivové články jsou snad ještě dražší než baterie. K tomu se přidává drahá kryogenní nádrž. Vodík se nedá dlouhodobě (alespoň v řádu několika málo týdnů) skladovat. Neexistuje vůbec žádná vodíková infrastruktura. Bez infrastruktury si vodíkové auto nikdo nekoupí. Bez vodíkových auto nebude nikdo budovat infrastrukturu. Vodík není a nebude nikde, elektřina je úplně všude.
Avatar - KANKUNEN
3. 7. 2015 13:09
Kdyby to někdo myslel s ekologií vážně,
tak namísto tříválcových dieslů se jezdí na plyn. Levněji a čistěji. Automobilky se baví vývojem kravin z dieslových peněz. Budoucnost vidím v baterkách. Jsem ale proti dotacím. Nejdříve je nutné vyvinout vhodné baterie a pak trh přejde na elektriku bez podvodů s dotacema.
Rozbalit vlákno
3
3. 7. 2015 13:17
Re: Kdyby to někdo myslel s ekologií vážně,
dnesni svet a politika je ale jen o dotacich a podvodech, smutne ale bohudel :'-(
3. 7. 2015 14:08
Re: Kdyby to někdo myslel s ekologií vážně,
Nesouhlasím s tím "dnešní". Nemyslím si, že by lidi byli někdy jiní, lepší. Krade se podvádí, lže, vraždí (atd.) se furt. Bohužel.
3. 7. 2015 16:13
Re: Kdyby to někdo myslel s ekologií vážně,
jj to asi jo, ale tak nejak v poslednim rekneme 1 stu let se to stava legitimni a daserict legalni, kdo nekrade a neuplaci,.... jako by ani nebyl, cela Eu funguje jen na dotacich, ty penize virtualne litaj z jedny strany unie na druhou a vsichni si na nich tak nejak postupne uzdibujou >:D cest vyjimkam