Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Honda Accord 2016: Facelift pro Ameriku

45 komentářů

3_diamanty
zavidim severoamerickym zakaznikom tieto paradne masiny ake tam maju :yes: to mi v eu im mozeme taketo vozy len ticho zavidiet ( aj chrysler 200 je krasny )

urcite by som takyto accord uprednostil pred 3kou s tromi valcami ci nejakym jej naslapanym zaprdenym dizlom .... accord je krasne charizmaticke auto, proste ikona, z toho auta fakt nieco vyzaruje, accord :yes:
Individualita
Přesně tak. Akorát ten nový předek pro Ameriku mi zatím nějak nejde pod nos. Jinak supr kára jako vždy :yes:
Mino21
Podobný předek má i koncept Civicu 10G, takže se trochu obávám, že nás tato obludnost nemine ani tady.
Mig_35
Accord se tu prodával, a nikdo ho moc nechtěl, tak s ním skončili. Nevím, jestli je co závidět. A jestli je Accord ikona a trojka šunt, tak je naprosto jasné, že tady máme odborníka.
cudzinec11
Tak rozhodne radsej accord 2.4 alebo V6 ako BMW trojvalec 1.5 litra benzin resp. maly diesel...

Amici a australcania ocenuju ine veci ako znak na kapote a trojvalec, prip. skrabku...
Mig_35
To je panečku srovnání! Radši vrcholnou verzi Accordu, než základní verzi BMW!
cudzinec11
Zrovnani je legitivme, lebo kym sa k bmw prepracujes k stvorvalcu a naledne velkemu objemu, stoji to 2x tolko... a v tom pripade uz ide o prestiz, nie o auto ako take.

Ta americka 2.4-litrova atmosfera v accorde musi byt super zvazenie, skoda, ze su u nas ine zvyky...
Mig_35
Ta 2,4litrová super atmosféra se tady prodává minimálně deset let... teda prodávala. Samozřejmě, je to výborný motor, protože Honda motory umí. Ale trošku mi to připomíná Ivetu Bartošovou. Až zmizela, začala po ní teprve být sháňka...
cudzinec11
Hlavne sa honda netrafila cenotvorbou a bohuzial si u nas dost vela ludi mysli, ze ked to ma nad dva litre v benzine, zerie to aj travu pri ceste... ;-\
Mig_35
Hlavně jsi doteďka o tom motoru ani nevěděl, a myslel jsi, že je jenom v americe😊
cudzinec11
Nevsuvaj mi cudzie slova😒br /> - accord s atmosférou sa u nas uz nepredava
- nesiel som na nej, iba na starom diesli, preto "musi byt"
- chces snad povedat, ze je to slovenska atmosfera???

Zaujimave ako vies, co si myslim, nechces ist za vestca?
Mig_35
Napsal jsi
Ta americka 2.4-litrova atmosfera v accorde musi byt super zvazenie, skoda, ze su u nas ine zvyky...
z čehož evidentně vyplývá, že nevíš, že se ten motor tady prodával v CR-V i v Accordu mnoho let, takže "musi byt super zvazenie" bys určitě nenapsal, kdybys věděl, že takových aut tady jezdí plno...
cudzinec11
o cr-v a 2.4 neviem a ani som nikde netvrdil, ze viem, nechapem, o com tocis...
takovych aut tu jedzi plno? 2.4 bol k vyssim vybavam tusim, ledva stretnes nejaky ten accord, ak to je nahodou benzin, skor to bude 2.0...

Nejdem sa hadat, kludne maj pravdu, je uzasne, ako vies, co si myslim 😉
Mig_35
Tady na auto.cz dvakrát testovali Accord s tímhle motorem. Můžeš si to přečíst ty "iné zvyky"😊
praděda7
Japonce tu zkrátka nemusí...a to s námi ani nebyli ve válce... 😉
Gilgit - stop odpadu na Auto.cz
>😁
white label
S USA ve válce byli a amíci jejich káry kupují o sto šest. takže v tom problém zřejmě nebude...
praděda7
....no vidíš....a u nás houno... 😉
white label
Ano, ale válka s tím nemá nic společného...
Hlavně byly doby kdy měli v Evropě velké úspěchy, zrovna právě Honda byla jednou z velmi úspěšných jap. automobilek na evropském trhu, a že už tomu dnes zdaleka tak není je především její problém. Takže na obyvatele Evropy bych to obecně rozhodně nesváděl.
praděda7
EU Japonce svými regulemi vyšachovala, co si budeme povídat... :-!
white label
Americkým regulím (a nejen těm) se přizpůsobit dokázali, a když to šlo v Evropě před 25 - 30 lety, může to jít i dnes... a v některých případech to relativně jde i dnes.
praděda7
EU politics (ochrana evropských automobilek), co si budeme povídat... :-! A právě, že to Japoncům v minulosti šlo, EU dostala strach a ty regule byly nutné. EU si dobře spočítalo, co to bude Japonce stát a jak daleko bylo potřeba jít, aby Japonce odstavili. Co si budeme povídat. Zrovna tak jak EU nastavila "ochranu" domácího EU trhu s hovězím masem...co si budeme povídat.....politika...politika...politi… trh šel stranou...:-!
Stewee
prehovoril Europan, no v USA urcite daju prednost Accordu ako mala trojka... mozno vokajsimi rozmermi nie je az tak mala, ale vnutorne je to neporovnatelne!!! A to amici dobre vedia... skus sa ich na to popytat... prides k zaujimavym zisteniam, kde je ta tvoja "trojka" v porovnani s Accordom
Gilgit - stop odpadu na Auto.cz
Souhlas.
Neurotic
V EU to nikdo nechtěl takže těch závistivců moc nebude >😁
Stewee
tak trošku si to prepalil pri všetkej úcte, Accord porovnavať k malej 3ke od BMW, hadam k 5tke by sa patrilo.
Uživatel_5340709
a v Globusu je na stesti ještě svět v pořádku! 😄
Mig_35
No nevím. Podobný motor má Toyota Camry a nějak jsem nechápal, co je dobrého na tom mít -+ 300 HP na předních kolech.... bez samosvoru.
Uživatel_5340709
Neboj, V6ky atmo v trilitru nejsou ve spodu zase tak ostre motory, spis prijemni beránci. Těch 300 HP je dost vysoko, takže to resi rozumne dávkování plynu a nějaký ten el. asistent.
Mig_35
[odkaz]
výkonově nastejno s 530i, zrychlení plus mínus stejné. mít ty koně na předku bude nepochybně velmi znatelné, ve volantu.
Uživatel_5340709
Kdysi jsem měl ve předku na AR GTV 250k a dalo se s tím žít, nebyl problém s dávkováním plynu, akorát samo ta přední náprava dost odcházela, dokonce zrychlení bylo taky 6,5 s.
Aoyagi
Pohodlí, ne 0-100.
Mig_35
Tahání za volant je znakem pohodlí?
Uživatel_5340709
Proč furt máš pocit, že čím víc koní u FWD, tak to tahá víc za volant? V tom není přímá úměra. Když už chceš něco u FWD řešit, tak spíš trakci, ne?
Nonsens
tak tento dizajn by mal väčšiu šancu v eu, je taký passatovejší, normálne svetlá vpredu, vzadu, celkovo kultúrny. Predná maska vyzerá premotivovaná, ale inak ok.
_Karel_
Stávající končící Accord je pro mě asi nejhezčí Honda, v podstatě bez výhrad, opravdu krásný auto. Ovšem jestli tohle je facelift, pak pro mě asi nejhorší vůbec. Nedovedu si představit, že by to krásný auto šlo víc zkazit. 😢
XTad
Americky a evropsky accord jsou uplne jina auta. Ten evropsky se tam prodava jako acura.
_Karel_
Amíci mají divnej vkus. S designem aut pro Evropu/USA je to zřejmě podobný jako s kvalitou Coca-Coly pro Čr /Německo.
XTad
Ono je to tak, ze accord si tam kupuji lide, kteri chteji auto jako pouhy dopravni prostredek, zatimco acura cili na narocnrjsi klientelu a s tim se poji i lepsi design. Evropsky accord se tam prodava v kategorii compact, ale ekvivalent toho americkeho ma acura taky (TLX) a to je nadherne auto.
Uživatel_5340709
Moje řeč, poslední evropská verze accordu s 2,4 benzínem je hodně povedené auto, ale v Evropě dost nedoceněné.
jupo
suhlas, manzelka nim jazdi a zatial jedina navsteva servisu bola pri 100 tisic km, kde sme uz museli menit original pneu z fabriky a popritom brzdove dosticky. Inak absolutna spokojnost. Spotreba tak okolo 9 az 10 litrov, ale manzelka ma dost razantny styl jazdy, takze podla mna adekvatne objemu a vykonu.
speedfred
...to si nemenil ani olej? Tiež mám na Scenicu 105.000km a brzdové platničky povodne.
rimow11
:yes:
Aoyagi
V hrbáči posedlé Evropě si takových aut moc neužijeme, no.
Mig_35
neužijeme čeho? benzínových šestiválců? tady pohání povětšinou zadní nápravu a to se mi zdá lepší...