Design
Je pravda že do Škodovky přišlel designer, který pracoval na některém z minulých generací E class ?
Navrhnul karoserii na Citroen Xantia. Kdo měl nebo má možnost tento vúz poznat jako uživatel, ocení prostornost vnitřku jak na délku tak šířku a pro vyznavatele kufru, tak i jeho velikost. Typ karoserie liftback. Do dnes má karoserie stále šmrnc. Myslím si, že pokud by jí vyráběla Škodovka, tak by pouze upravovala světla, př. masku,zakulacovala nebo ohraňovala podle toho jak by šla móda a novináři by zde pěli na nadčasovosti a psali by o nových modelech . ( viz několik let stará Octavie ) 😄
Je pravda, že ode mě není úplně fér srovnávat je s Favoritem. V Bertoneho výčtu zcela běžných aut se fáčko úplně neztratí třeba mezi Fiatem Ritmo, Citroënem BX, a ZX.
I když chápu potřebu zatáhnout Škůdku jako dominantní linku do článku o Bertoneho výročí úmrtí, ;-\ není to, z mého pohledu, zcela korektní.
Buď objektivnější i když můžeš mít a máš jiný názor. Uniká mi význam těch tří smajlíků, když jsi v mé citaci vynechal (záměrně ?) podstatné slovo nebo dvě - a to "dominantní linku".
Dost lidí mi chválí krásnýho naleštěnýho Favouše, a to vždycky potěší 😄