Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Ada je zase tady
bohužel stále existuje. Je to firma rendlík a syn, kterou před bankrotem zachránila francouzská vláda a stále ji financuje. Výsledkem této státní podpory je ten hnůj s velkým vaginálním znakem, který furt potkáváme na silnici ;-\
Simca byla oproti rendlíku automobilka, která byla schopna vyrábět vozy, které si zaslouží své místo v dějinách.
Simca byla oproti rendlíku automobilka, která byla schopna vyrábět vozy, které si zaslouží své místo v dějinách.
ono je to diamant... len s tou velkostou uz fakt prehanaju.... na novom megane posobi fakt uz kusok prehnane az nevkusne ... kdeze su casy twinga a laguny ach jo
keď nevieš, tak nepíš, zbytočne zo seba robíš blbca. Keby si si bol aspoň zbežne prečítal článok, tak by si hádam pochopil, že Renault, so Simcou nemá nič spoločné. Posledný model Simci, bol vlastne Peugeot 309.
josse33
byl úžasný stroj. Měl jsem dva -oba 1,5 GLS s dvojitým Weberem a proháněl jsem s nima i mnohem silnější auta. Velmi spolehlivé, nezničitelný motor(rozvod řetězem), velmi robustní konstrukce a moc pohodlné - předek lichoběžníková náprava s torzními tyčemi. Škoda že to nemělo 5-ti kvalt , to by pak byla echt raketa. A koroze? Jo-bylo pár míst kde to hnilo-špičky blatníků nad blinkry a spodní lem 5-tých dveří , jinak držák. Jednoho jsem po nehodě rozebral na agregáty a když jsem řezal kastli do šrotu -to jsem koukal na ty krásně čistý plechy uvnitř prahů. Taková auta se už dneska nevyrábí!
Cuba66
Tu jsme měli když jsem byl prcek >😁 Pak jí od nás dlouho měl strejda - ještě v době, kdy už jsem měl řidičák, a dodneška si vyčítám, že jsem jí nezachránil jako veterána... 😒
JirkaV8
A kde je Wikov nebo Packard a Mercury?
dnes uz mozeme spomenut aj hummer a pontiac ... ale aj rover , saturn alebo saaba 😄 ( a tusim aj znacka scion ako americka odnoz toyoty uz tiez skoncila )
ono nejaka ta padla hviezda sa najde vsade... v cr by som povedal ze to budu osobaky tatra... v australii holden ..vo svedsku saab... atd...
ono nejaka ta padla hviezda sa najde vsade... v cr by som povedal ze to budu osobaky tatra... v australii holden ..vo svedsku saab... atd...
3_diamanty
a pred nou ford cortina.. krasne vozy to boli.. skoda len ze tuto eru som uz nezazil
pamatam si aj na ( dalsiu mrtvu ) znacku ( fr/britsku ) talbot ... mal ju tiez jeden znamy...
pamatam si aj na ( dalsiu mrtvu ) znacku ( fr/britsku ) talbot ... mal ju tiez jeden znamy...
Arese
Simca měla ve své době opravdu skvělá auta - Aronde,koncepčně nesmírně pokroková 1100, pak Rancho, Bahgeera/Murena i Horizon (Car of the Year) byly ve své době fakt pecky! A Chrysler 180 2 litre (často s vinilovou střechou a metalízou) byl v ČSSR typickým autem úspěšně kradnoucích zelinářů, pinglů, veksláků apod.
Hlavní vzpomínky na tuto značku mám ale na jiné modely. Jeden známý si v Tuzexu za dlouholeté pracovní pobyty v Kuvajtu pořídil krásně zlatou 1501 Special (s dvojicí obdelníkových mlhovek v masce). A brácha jednoho našeho známého za totáče emigroval do Rakouska a pak jezdil na návštěvu domů v 1307/1308 (Car of the Year) v krásné zelené metalíze. Ještě dnes si pamatuju, jak mě coby dítě naprosto odrovnalo to nádherné svezení, ticho, komfort, prostor a na tehdejší ubohé bolševické československé poměry doslova fantastický interiér! Naše rodina tehdy jezdila ve Š 100... 😒
Hlavní vzpomínky na tuto značku mám ale na jiné modely. Jeden známý si v Tuzexu za dlouholeté pracovní pobyty v Kuvajtu pořídil krásně zlatou 1501 Special (s dvojicí obdelníkových mlhovek v masce). A brácha jednoho našeho známého za totáče emigroval do Rakouska a pak jezdil na návštěvu domů v 1307/1308 (Car of the Year) v krásné zelené metalíze. Ještě dnes si pamatuju, jak mě coby dítě naprosto odrovnalo to nádherné svezení, ticho, komfort, prostor a na tehdejší ubohé bolševické československé poměry doslova fantastický interiér! Naše rodina tehdy jezdila ve Š 100... 😒
pacho
len by som doplnil, že tie predné obdĺžnikové svetlá , neboli hmlovky, ale špeciálne prídavne diaľkové svetlá, tuším neaké jódove?, čo v téj dobe bola bomba.
Manzelkin otec kupil novu Simcu Chrysler koncom 70. rokov cez Tuzex ( asi 1977-78?) a jeho brat mal Chrysler 180 (no na vtedy pomerne silny a pruzny motor) a pre mna to bol celkom prijemny zazitok, ked ma pustili za volant, z otcovej skodovky.... :-!
když v tom prijeli tatovi pratele s imperialistického nemecka, bylo z toho na naší vsi pozdvizeni.
jako malej kluk jsem v tom sedel cca 100km
ještě mam nekde fotky
[odkaz]
prijeli 2, jeden profesor, druhej doktor, tentokrát bez rodin. rodina toho profesora byla znama minimalne po cely evrope. ani netusim, jak k nim tata prisel. nejdriv asi 2 rodinne vylety, kdy jsem tim autem byl vezen, z cehoz jsem mel oci navrch hlavy a pak jezdili s tatem v embecku, asi kvůli nenapadnosti.
nejspis tady měli nejaky poslani.
tatu kratce pote opet vyhodili z práce, ale s tim asi pocital ....