Autosalon Paříž 2018
Informace
Pařížský autosalon, oficiálně Mondial de l'Automobile, patří jako již tradičně mezi největší automobilové výstavy světa na světě, navíc je i jedním z nejstarších, koná se již od roku 1898, v posledních letech se termínově střídá s frankfurtským autosalonem. Letošní ročník se však potýká s nižším zájmem vystavovatelů. Na akci tak bude chybět Volkswagen, Nissan, Volvo a další klíčové automobilové značky. Místo toho bude dán větší prostor novým technologiím nebo motocyklům, a to v rámci přidružených výstav Mondial de la Mobilité a Mondial de la Moto. Letošní ročník se koná od úterý 2. října do neděle 14. října s tím, že první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky bude výstaviště Porte de Versailles otevřeno od čtvrtka 4. října, a to od 10:00 do 20.00, ve vybrané dny bude otevírací doba prodloužena do 22:00. Ceny lístků začínají na devíti eurech (cca 225 Kč) za lístek s dopředu vybraným datem návštěvy.
Termín
Kdy: 4. - 14. 10. 2018
Kde: Paříž, Francie, výstaviště Porte de Versailles, 1 Place de la Porte de Versailles, 75015, vzdálenost z Prahy 1.000 km, z Brna 1.170 km
VSTUPENKY https://tickets.mondial-paris.com/uk
Asi si počkám, až bude někde k vidění a poměřím si sám, co bych naložil.... vůbec ty nová auta mají kufry na dvě věci, dnes sem jel do práce po dlouhé době starším Mondeem MK4 a ten kufr, to je prostě slast!
Jinak ta 508 je fakt krásné auto.. i v kombi
A RAV4 hybrid = jak ses ptal = mám protože to co je obecně špatně na SUV = se tohohle konkrétního zakladatele segmentu = víceméně netýká. Jak tu kdysi vysvětloval MT = a doteď je to považovaný mnohejma za vtip, základ je těžiště. Hybrid ti těžiště i rozložení hmotnosti mezi nápravy = dost významně řeší. Víš šmíráku na co auto používám 😉 denní ježdění po Středočeskym a Praze = nic lepšího než atmosféra hybrid a variátor = na to neni. I když si to dost lidí neuvědomuje = takže to popírá 😄
A těch 197 koní = to na takový to běžný denní ježdění = fakt stačí [odkaz]
Po roční praxi s Aurisem = přišla nabídka kterou by bylo fakt škoda odmítnout 😄
Lepší by teda bylo Toybaru = ale tu a tam je potřeba odvést nějaký krabice = a na to se těch 1633 litrů hodí. Takže sem principiálně furt proti SUV jako nejblbější karoserii = ale tahle varianta je míň SUV než to vypadá = hybrid řeší i další problém vysoký karoserie = i když se nestaráš tak se hodně decelarční energie přemění na palivo = nateče do baterek. Když se s hybridama trochu sladíš = mě to na začátku nějakej měsíc trvalo = tak dokonce většina. Nejen že máš eště o něco menší spotřebu = ale prostě nenamáháš brzdy
Kufr nikdy nebyl parametr co bych měl vysoko = ale vybavil se mi zážitek z mládí kdy sem netetě eště v Praze pomáhal odvést stolek do obýváku. Měla C5 první generace benzínovej šestiválec = o kterym VAculík řiká nejlepší francouzskej motor všech dob, což je fakt vysoký hodnocení a ten docela velkej konferenční stolek se vešel napříč do kufru liftbacku = chlap z obchodu kterej to k autu dovalil tam stojí s otevřenou pusou možná eště dneska 😄
No a přes tvou zimnici = nic lepšího na to neni 😉
Co je zajímavý = že si to představujou = jako naopak to nejhorší 😄
Takže co je podle tebe = na takový to denní ježdění po Praze a okolí = nejlepší? >😒]
MHD.... :-!
Hele to je kufr [odkaz] >😒]
Ne podle mě = teda taky podle mě = nějakej břídil co se už desetiletí věnuje autum = řiká teda doporučil Auris hybrid = jeho jméno tu ale radši neřikat 😉
Že my s kolegou k tomu došli před nim = mě osobně trochu těší
Středočeský kraj má taky obslužnost... do Kralup ti jezdí vlaky dost dobře >😁 Líp, než k nám..
Líp než k vám? To jako alibi = proč ty nejezdíš sockou a mě do ní tlačíš? >😁
V létě jinak na skútru, autem sporadicky - parkování je peklo, rok od roku horší a víc aut dojíždí...... dnes čekám, že budu mít vzkaz od MP...
Já najezdil něco po Praze a okolí s Aurisem Hybridema a Priusem a do dnes si myslím, že to firma dávala za trest. Taky to pak zrušili a podobných e😜erimentů se už vyvarovali.
A ano po praze je MHD stejně nejlepší, ale pokud ne MHD tak motorka, nebo skůtr. To je na Prahu TOP. Když je hnusně, tak už se člověk musí zaplechovat.
Kombik je vždy lepším na silnici, má větší kufr, ale někdo ho prostě nepotřebuje a vyhovuje mu cokoliv jiného - třeba posaz (osobně jsem před 14ti dny měl velké problémy s křížem a sezení v SUV bylo to jediné, odkud jsem zase vstal, z mých aut jsem měl problém vylézt). Chápu, proč na příměstský provoz to SUV máš, má to i výhody, sám jsem si to zkusil, v Praze to k zahození není, navíc jezdíš stejně do 70-80 km/h max, takže nějaké krouhání zatáček tam moc nelze.
A teď k těm kufrum, na které jsem narážel. Já ho využívám, už jsem to tu psal mockrát a třeba zrovna ty krabice, které vozíš i ty jak píšeš, bych v Ravce viděl problém díky té podlaze ( pokud jich je hodně a jsou veliké), preferoval bych rovnou podlahu, logicky toho přeci dáš více....
Já pořídil opět kombi, ale z kufru jsem trochu rozladěný (chvíli jsem přemítal nad autem o třídu níže, nebo o liftbacku, ale výběr je dnes tristní a Oktávku jsem nechtěl). V Mondeu MK4 jsem odvezl velký aparát se všemi blbostmi (zesik, efekty, kabeláže) a ještě tam dal 3 x hardcase kytary a zatáhl roletku, to moc kombíků neumí. Mohl jsem tak auto nechat parkovat bez zbytečného upoutání pozornosti ve městě... teď už tam dám jen 1x hardcase (proto řeším velikost kufru po roletku, tak si to zapamatuj, až se příště budeš ptát >😁 )
Když jsem potřeboval, odvezl jsem cokoliv, kola, nebo třeba ledničku, bojler... taky velkou sedačku do obýváku, ale to sem vezl na střeše + vozejk >😁
Dříve jsem vozil i velkého psa, to s generační obměnou ženy odpadlo.
Takových aut je prostě málo, papírově o dost větší kufr Octavie II kombi toto vše také nepojmul a nové moderní kombíky s trendem sportovnosti ztrácí užitou hodnotu kufru, po roletku vyskládáš méně, když je rovná podlaha s nakládací hranou (když není, je tam většinou schod) a nad roletku se svažuje kufr, takže pravidelné tvary různých krabic/věcí tam stejně nedáš... litry na papíře nejsou vždy to hlavní. Jistě, že bych to nějak udělal i s menším autem, dříve jsem měl Lagunu, která trpěla nad roletkou extrémě na zkosenou střechu, ale dnes už by to byl a vlastně zase je kompromis.
Velký mínus je, že má auta nikdy neměla nějaké síťky, takže v obrovském kufru malé předměty lítají... to ještě budu řešit, už mi to vadí a rozbil jsem i pár věcí.... naposledy jsem takhle rozbil flašku červeného ve služebním Superbu.. to byla vůně >😁
Když se podíváš na tu 508, tak i uvnitř je auto menší, než předchůdce, já si tam připadal stísněněji.
Pro mé použití SUV vůbec není, já potřebuji i velkou plochu podlahy kufru, daleko víc, než prostor od roletky ke stropu, kde ty SUV nahání litry. Když už, tak by to muselo být něco jako Touareg, ale třeba i ten Kodiaq mi kufrově nepříjde marný... ale... je to nejhorší karoserie, proto mam zas kombi
>😒] a nepotřebuju proto ani ten hybrid >😁
My ty krabice kdysi vozili v Berlingu = ale to k nám doputovalo eště větší náhodou nebo jak to popsat než ta RAVka. Pak C5 no a dneska RAV4 hybrid
Jízdně na dálky = který ale zas tak často nejezdíme = jasně C5 2.2 HDi :yes😒br />
Ale 3 tisíce km v RAVce = nečekaná pohoda. Skvělý sedadla = a těch ušmudlanejch 180 km/h Vmax = v zásadě stačilo i v Německu
Já sem zatim spokojenej = a trochu ne = budu až se začnou prodávat nový generace = který zatim vypadaj technicky dost zajímavě. Jestli budou takový jak zatim působěj = tak.. budu naštvanej protože záruku 5 let 150 000 plánuju plně využít = a tiskárnu na peníze nemáme 😄
A ten jak víme má menší vodpad z vejfuku a díky celýmu pojetí systému lepší těžiště a lepší odpich z místa než nafta a taky je spolehlivější nafta. A přes to že my benzíňáci dotujeme naftu = i nižší provozní náklady než nafta
Takže = proč nafta? 😄
A to si představ = že třeba jednou srovnáme daň = a přestaneme jí dotovat >😒]
[odkaz]
[odkaz]
Zde porovnatelné výkony, pohon a automat (4x4 196PS vs 190 PS)😒br />
[odkaz]
[odkaz]
v novom kombíku som nesedel, len v novom sedane. (keďže kombík ide do výroby až na budúci rok).
áno, 508 je pekná aj zvonka aj zvnútra. horúci kandidát pre mňa pri výmene staršej 508. akurát, že teraz by som nekúpil SW...
Ja mám ešte rezervu dole, ale to je ďalší priestor na využitie.
Nový sedan má tiež miesta a miesta vzadu. Preto uvažujem nad ním.
Exterier ozaj pekný.
A kúpim si vo veľmi dobrej cene Insigniu 😄