Autosalon Ženeva 2019
Informace
V roce 2019 se koná již 89. ročník ženevského autosalonu. Vstupenky jsou k dispozici přímo na výstavišti Palexpo nebo na webových stránkách výstavy. Akce se koná do 5. a 17. března 2019, první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky je otevřeno od čtvrtka 7. března. Výstaviště je otevřeno od pondělí do pátku mezi desátou ranní a osmou večerní hodinou, o víkendu pak od devíti do sedmi. Vstupné pro dospělé činí 16 franků (cca 370 Kč), po čtvrté odpolední stojí vstupenka polovinu.
Termín
Kdy: od 7. - 17. 3. 2019
Kde: Ženeva, Švýcarsko, výstaviště Palexpo, Route François-Peyrot 30, 1218 Le Grand-Saconnex, z Prahy 950 km, z Brna 1.160 km.
Na druhou stranu, moc hezky vypadají dekory a hlavně sedačky, ta sportovní řadička... celkově je to velký posun.
BTW, skoro to vypadá na jednozónovou klimu ve všech verzích...
mne sa to celkom lubi aj paka hore pri volante aka civic 7g, ak bude miesto na prave koleno tak super... a parada je, ze to ma ovladanie klimy cez otocne ovladace
VYPADÁ to ftom frantíkoj jako ve stíhačce >😁 TABLET NAŠTORC!! TO je pokrok! IDEÁLNÍ k URVÁNÍ kdoví kolipak bude stát nový... [odkaz] ?? >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
´´A toto má byť problém zásadný problém tohto interiéru?´´ - ´´mne sa to celkom lubi aj paka hore pri volante aka civic 7g, ak bude miesto na prave koleno tak super... a parada je, ze to ma ovladanie klimy cez otocne ovladace´´
howgh
1. [odkaz]
2. [odkaz]
3. [odkaz]
Naopak, displej "na stojáka" má niečo do seba,dôležitejšie údaje môžu byť v hornej časti, podružnejšie pod nimi. Tiež text v stĺpcoch sa ľahšie číta ako v širších riadkoch.
A je to dobre, že to skúšajú na rôzne spôsoby, aspoň nie je všetko na jedno kopyto ako tá prémia.
Volant je brutálně překombinovaný, jsem ale rád, že si Renault zachovává ovládání rádia pod volantem, protože to je pro mne zatím nejlepší řešení, které jsem kdy u aut měl.
Nechápu, proč je na volantu tolik tlačítek, vždyť to akorát řidiče rozptyluje. Sám to mám ve svém autě podobně a doteď mám problém správně poslepu zapnout tempomat, nebo změnit stanici rádia...
Placatá tlačítka jsou také fail.. Mé vysněné auto s ideální ergonomií by muselo mít kombinaci prvků z VW,Fordu a Renaultu >😁 Ale to se mi nesplní >😁
Třeba jízdra v pruhu asi není věc, kterou zapínáš a vypínáš tak často, jako tempomat, nebo zesiluješ rádio. Buď to máš zaplé, nebo vyplé... ne?
+/RES a -/SET, pak vypnutí... a přepínání režimu omezovač rychlosti/tempomat (že omezovač rychlosti je ptákovina a vůbec by to tam být nemuselo nechme stranou). Pokud je to adaptiv tak k tomu přibude nastavení odstupu... a po pravdě nevím co je to tlačítko dole pod nulou, ale o jedno míň nebo víc, to už nic neřeší.
Jízdu v pruhu mám na středovém panelu a vypínám ji před každou jízdou spolu se StartStop... implementace této neužitečné funkce v Opelu je tragická.
BTW, tlačítko hlasového ovládání na volantu je super, u Škodovky jsem to používal pořád, na zadávání adresy do navi i na volání. U Opelu to nefunguje, takže nic.
Jízdu v pruhu mám na směrovkách, naštěstí to jde vypnout na stálo, což o SS systému neplatí, jako u většiny aut 😞.
Hlasové ovládání vůbec nepoužívám, protože SYNC2, ale na tu teplotu a základní funkce to funguje dobře, stejně je pro mě rychlejší zmáčknout tlačítko na středovém tunelu.
U Clia jsem se setkal se staronovou páčku na rádio pod volantem, i po 7mi letech mi opět padla do ruky a na středový tunel už nesáhnu, což u Mondea neplatí... prostě ideální ergonomie 😄
P.s. vzpoměl jsem si na vás s Karlem v sobotu, když jsem si ve vymrzlém autě na horách zapl ten vyhřívaný volant ! Máte pravdu 😄 Je to super...
Takže za mě kombinace tlačítek na volantu třeba tempomat a rádio pod volantem a nebo naopak, ale dohromady ne. A páčka směrovek na tempomat je totálně vedle, už jsem blikal vpravo při zapínání... 8-s
Samostatná páčka taky ok... a Insi má teď čudlíky vlevo na volantu a taky jsem si zvykl.
[odkaz]
Povedal by som, že to je aj lepšie ako ten top interiér, displej tak nebije do očí, nebyť toho čierneho plastu okolo, poviem, že ten základ je lepšie vyzerajúci.