Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2019

Informace

V roce 2019 se koná již 89. ročník ženevského autosalonu. Vstupenky jsou k dispozici přímo na výstavišti Palexpo nebo na webových stránkách výstavy. Akce se koná do 5. a 17. března 2019, první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky je otevřeno od čtvrtka 7. března. Výstaviště je otevřeno od pondělí do pátku mezi desátou ranní a osmou večerní hodinou, o víkendu pak od devíti do sedmi. Vstupné pro dospělé činí 16 franků (cca 370 Kč), po čtvrté odpolední stojí vstupenka polovinu.

Termín

Kdy: od 7. - 17. 3. 2019

Kde: Ženeva, Švýcarsko, výstaviště Palexpo, Route François-Peyrot 30, 1218 Le Grand-Saconnex, z Prahy 950 km, z Brna 1.160 km.

VSTUPENKY

Starší ročníky

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Zpět na článek

Autosalon Ženeva 2019 živě: Cupra Formentor je opravdový odvaz!

49 komentářů

Yazaman
Takže sportovní odnož "sportovní" značky koncernu VW bude mít v portfoliu dvě SUV. Připomíná mi to dobu zhruba před deseti lety kdy šel Seat pomalu do kytek, když většinu jeho "sportovního" portfolia tvořily auta typu hrbatého MPV Toledo a Altey.
Magister
Napadlo mě totéž. A odvaz je 1578. pseudosportovní pseudoSUV, které ač má 4 válce a je hybrid, nešetří koncovkama výfuku, jak kdyby těch válců bylo 2x tolik.
3_diamanty
ja by som rad vedel ( skutocny dovod ) preco by sme nemohli mat seat formentor ale musi to byt zrazu nejaka cupra formentor ... rovnako seat ateca cupra by sa mi pacil ovela viac ako nejaka cupra ateca ... ta umela odnoz s vlastnym logom cupra defakto takto len zraza seat na kolena lebo tie najlepsie kusky uz idu mimo neho tym padom... nepaci sa mi to proste ako to ponali a preco vobec cupru vyclenili od seatu ako nejaku osobitnu znacku .... nevidim tu v tom pre seat prinos ani logiku a paradoxne to naopak skodi ( nielen ) imidzovo materskemu seatu .... no uvidime ... ale toto podla mna seat nemal za potreby....

PS: inak nove tarraco od seatu je uzasne... uz len dufam ze z neho nebude nejaka dalsia vytunena cupra... lebo ma trafi slak :😉
Warrual
Asi tím chtějí nalákat zákazníky, kteří by se za Seat styděli.
h.onzyk
Musím souhlasit, sice nejsem úplně odvařenej z Tarraca, ale uznávám že ve srovnání s Kodiaqem to úžasný je.

P.S. na to logo Cupry si furt nemůžu zvyknout, je takový nehezký
cendakocour
nám neukážou ? :-!
VŘSDR
Simča se poveze v kufru..
cendakocour
A budou jí dávat ke každému prodanému kusu ?
overnight
A v čempak jezdíš ty pane chytrák? A tobě podobný chytráci.. nejspíš v nějaký tuctovce co je na každým rohu. Pochlub se.
VŘSDR
Irisbus nebo SOR
cendakocour
Kdepák, jedině kloubovej Ikarus. :-!
Magister
Nemusí býti chytrákem, taky vidím jen podivný plastový SUV
overnight
Zbožňuju tyhle kecy hlupáků, kteří si doma leští svou ojetinu a pak si na netu uboze hejtujou.. ubohost :no:
cendakocour
Já zase zbožňuju potrefený husy. Každý má zkrátka jiný " libůstky ". :-!
overnight
Já nemám rád hatery ať už si léčí svoje komplexy na jakékoliv značce, chápeš to?
woody-alien
A že se teda ozýváš jenom když jde o Seat, pardon Cupru ? 😄
overnight
To je úplně jednoduchý žádná jiná značka tady nemá takové obecenstvo věrných haterů >😁 a je pravda že se mi líbí značka Cupra, její zaměření. Ale asi vím kam míříš... SEAT nevlastním, kdo mé příspěvky už v minulosti nekdy četl tak ví, že mám japanauto.
Magister
Ale Seata tady přeci nikdo nehejtuje, spíe mírním nebo se divím nadšení redaktora z dalšího SUV.
overnight
S tím ti bohužel nepomůžu 😉 Kde je poptávka je nabídka 😉
ericn
Poptávka po čem? Po uměle vytvořené značce (dost pochybuju) nebo po Seatu, potažmo Atece? Tomu bych věřil, ale ne po modelu za 1.2mil Kč 😉
overnight
Věř si čemu chceš.. to je tvoje věc co si o tom myslíš mě nezajímá 😄 Jen ti řeknu jediný aby si to lépe pochopil .. SEAT už neřídí hlupáci, všechno se plánuje tak aby prosperoval a kdyby neměli pozitivní ohlas na Cupru Atecu nepouštěli by se ani do tohodle suv. A že je to suv crossover nelíbí "tak neber" nikdo tě nenutí, svoje zákazníky si najde.
ericn
Znovu pro ty vzadu, to že je doba SUV tak nějak chápu. To že je ohlas na Atecu, chápu také a vůbec se tomu nedivím, Ateca je velmi povedené SUV po všech směrech a je u něj dobře nastavená cena a díky ní a Leonu je Seat konečně v zisku. To ale neznamená, že když je poptávka u standarních verzí, bude taková u předražené verze se 300k a 4x4 a cenou přes 1.2mil Kč... Navíc se značkou bez historie a s příšerným logem - pořád je to totiž jen Seat s pár kudrlinkama navíc 😉 Jen do něj koncern sype víc peněz...
overnight
Historii ta značka má.. a to v rámci SEATu osamostatněná sportovní divize, nějak od 90.let. A jako sorry kupuju si auto a ne historii, historie patří do muzea! Nedívej se na Cupru jako na zcela samostatnou značku, jelikož tou není je to integrovaná součást SEATu a její odčlenění jen posiluje dna těchto sport. zaměřených aut. To jestli se ti líbí logo nebo ne je taky fakt hodně důležitý.. resp. není, mě se nelíbí ruzná loga aut, ale to cupry mi vzhledem k zaměření značky fakt sedí. Předražená Cupra Ateca není nebo víš snad o jiném levnějším suv s parametry Cupry Ateca? Ne tak nemůže být předražená! 😉
ericn
Cupra je historicky jen označení sportovního modelu značky Seat - Ibiza/Leon. Nikoliv jako samostatná značka. Za 1.2mil předražená je, protože je to jen Seat a je vážně jedno jestli kolik má koní... Opravdu nechápu proč bych měl chtít 300k do malého SUV? Pokud budu chtít sportovní auto, koupím si nějaké coupé nebo hothatch s dobrým poměrem výkon/hmotnost a nízkým těžištěm nikoliv SUV 😉

Ohledně loga - to je můj názor, se kterým můžeš maximálně nesouhlasit, nic víc.
Market
Je to len SEAT 😄 SEAT, ktory ma motor, prevodovku, brzdy a ktovie co este rovnake ako AUDI S3 a GOLF R. Keby tuto techniku dostal KAROQ (co asi nehrozi), tak by si tu pravdepodobne ejakuloval od radosti... 😄
ericn
Tak to těžko, do malého SUV mi 300 a více koní nedává smysl a je fuk kdo ho vyrábí 😉 Kde ten smysl je jsou sportovní kupé a nebo hothatche, případně velká naftová SUV, které lidi používají na tahání karavanů, lodí nebo aut na podvalu 😉

Lítat někde s 300k SUV s vysoko položeným těžištěm a myslet si jaký mám panečku sporťák, je celkem hloupost... ale pokud to někdo potřebuje, ať si to koupí 😉
Market
Ak sa chces o Cupre ATECA nieco dozvediet, pozri si toto😒br /> [odkaz]
ericn
Jj test od Rasťa jsem viděl - mám jeho testy rád a odebírám je - ale nijak to můj názor na tohle auto nemění 😉
overnight
Pro ericn: Tedy nová informace pro tebe: Cupra byla sportovní divize SEATu dříve Seat Sport, která se teď osamostatnila a to už píšu podruhé. To že tobě nedává Cupra Ateca velký smysl jako suv neznamená, že pro jiný lidi smysl nemá 😉 V SEATu jsou spokojení s tím jak se Cupra Ateca prodává. Panebože to je jako říct, že vysolit za Superb totéž je nesmysl jenom proto že je to Škoda to jsou argumenty teda >😁 co je to ta značku to zajímá jen zakomplexovance chápeš? Normální člověk se dívá na produkt, na jeho vlastnosti a ty jsou u této Cupry Atecy bezkonkurenční 😉
ericn
Jistě a chceš mi ještě něco vysvětlit? Mě smysl nedává a svoje peníze bych za tuhle splašenou krabici nevyhodil. Pokud to někdo udělat chce, nechť si poslouží 😉

Srovnání se Superbem tak nějak neobstojí, už jen že je někde jinde, jak zaměřením, užitnou hodnotou a i třídou.

Btw o jakém zakomplexování mluvíš? Já mám Škodovku teď jen jako služební auto. Soukromě mám VW a Citroen, jinak mi rukama prošlo spousta značek VW, Opel, Ford, Škoda, Citroen, Peugeot... Seata jsem měl chvilku také a to Alteu a vůbec nebyla špatná, až na sklon rádia na palubní desce. Takže prosím, o tom, o čem nic nevíš, pomlč 😉
overnight
Každý hold podle svého gusta, mám taky adepty, které bych si nekoupil.. buď vyloženě průsery z Euro NCAPu atd.. nebo přepalený prémiovky, kterým pak Ateca ujede, dá jim na frak.
overnight
Jestli ti není známo Cupra Ateca porazila ve sprintu to nejlepší co SEAT má Leon Cupra R jeden z nejlepších hh vůbec a krom toho Ateca nabízí větší univerzálnost suv. Jestli nerozumíš.. nejde tu jen o značku 😉
Market
Ak su dve auta s rovnakym vykonom a jedno je automat 4x4 a druhe je manual predokolka, iny vysledok sprintu na 400 metrov sa ani neda cakat.
Na okruhu to porovnanie uz vyhrala CUPRA R.
cendakocour
Pochop zase ty, že já nemám ze SEATu potažmo Cupry žádnej komplex. Nejsem výrobce aut.
overnight
Věřil bych ti kdyby ses nevyjadřoval na adresu Cupry pokaždý tak negativně kdykoliv máš k tomu příležitost >😁 to není normální jednání 😉 ani náhodou >😁
cendakocour
Říká někdo, kdo sám nejedná normálně.
cendakocour
Tak to si rád počtu, jak budeš stírat například Adu za Rendlíky, zatím jsem si nevšiml, že bys to dělal. Pane " ochránce utlačovanejch značek ". 😉
ericn
jsem na tom úplně stejně, další trochu divný SUV od Seatu, nic víc ;-\
white label
Pokud opravdu dostane R5, tak to svým způsobem (motoricky) odvaz bude.
ericn
cenově určitě taky >😁
white label
Zadarmo to nebude určitě... 😉
cendakocour
Sorry, že jsem Ti kopl do hračky. Já jen na tom nic " odvazovýho " nevidím. Odvaz si zkrátka představuju jinak a nesouvisí to s tím v čem jezdím. To je vše.

A nauč se skloňovat....... "pane chytráku" , nikoliv " pane chytrák ". 😉
overnight
Aha to jsem si přesně myslel.. >😁 přesně zapadáš to typologie haterů.

Dá se to říct tak i tak a nevím proč zrovna když reaguju na tebe bych měl dbát na skloňování >😁

ps. Odvaz bude v pátek večer viď >😁
cendakocour
Je mi fuk, co budeš dělat v pátek večer.
chytrak1
Tak moment, chytrákem jsem tady já a tohle bych si klidně nechal líbit. 😉
RS
Nechci to hanit, jelikož jako celek to vypadá dobře, ale odvaz? Proboha kde? Spíše trošku marnost dnešních designerů (nejen u Seatu). Vnější proporce kopírují módní styl Mazdy. Na předek by šlo z fleku nalepit logo Subaru, a zadní partie se spojenými světly začínají být pomalu folklór, byť jsou zdaleka nejzajímavější na celém autě.
Ve videu se David snažil naznačit, jak je to celé unikátní a nemá nic společného se Seatem? Vážně? Tomu snad nemůže věřit ani sám autor... 8-s
car
No je to vwergl 😉
cendakocour
Bacha, to je Cupra. Tedy něco super extra jinýho, než SEAT. 😉
Magister
:yes: >😒]
chytrak1
Tady v těch internetových alejích je zase nablito.
Takže - odvaz to bezpochyby je, kdyby to mělo logo mazdy nebo peugeotu tak se tady pějou ódy na krásu konceptu. Ale místní zakomplexovaný diskutéři koncern nedávají, jen protože dělá nejpopulárnější auta. Jak se říká v česku se úspěch neodpouští.

Ale vezmu to jinak - je to design, který by býval koncern použil na alfu, kdyby ji měl. A po designové stránce, je toto určitě povedenější než stelvivo. :yes: