Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Land Rover Discovery Sport je tu! Nabídne i tříválec

17 komentářů

Dagmarrr
Je smuné, že to kopíruje designem dnešní dobu. Funguje to, ale nemá to nic, co by si člověk pamatoval jako výrazný typický prvek. Ploutvička c sloupku decentní (oproti Volvu XC40 nebo MB GLE), ale ten výrazně horizontální display je trochu "de mode" zejména pro navigaci. Fajn je to vnitřní zrcátko/display (u mě boduje v případě držáku kol, snad je zadní kamera dost vysoko). Na přepravu dětí "multikulty" je to vynikající, zejména v sedmimístném provedení, jak je vidět z fotek v galerii ;-)
webpaja
Nevím, kde zrovna LR kopíruje co, ale zcela jistě vím, že si žádný LR s jiným výrobcem nespletu. Naprosto jasně se dá identifikovat výrobce a i řada.
Horizontální řešení mi taky vyhovuje více než vertikální např. u Volva.
Dagmarrr
Omlouvám se za nekonkrétní poznámku. Šlo mi o to, že vůz kopíruje dobu a nikoliv konkurenty. To znamená, že například starý LR a nebo Géčko jsou prostě výrazné modely. Ale teď je to takový mix designu, aby se líbil jak v Evropě, tak v Americe či Asii. Nenadchne, ale ani neurazí. Chápu, že člověk, co se zajímá o LR, na první pohled pozná model i rok výroby, ale třeba si už nemusí být tak jistý např. u Lexusu. Co se týče horizontálního displaye navigace, tak mám pocit, že je lepší výškový. Tím, že jedeme dopředu a nikoliv do stran (např. Subaru teď přešlo také na svislé navigace).
webpaja
Vidím tam, pořád jasné markanty LR, přiblížení k velkému Disco. Je to vstupní model celé škály, takže se nedá očekávat nějaká extravagance, ta stejně zůstává spíš v RR.
Výškově to dává smysl tam, kde je nedělený display i pro klimatizaci, tady je rozdělený s určitou dávkou polomechanických ovladačů pro klimu a jízdní režimy.
LandHodor
Je to jasnej facelift, a ty zadni svetla jsou porad k zbliti, mozna v opravdove nove generaci je opravy. Jinak LR Sport je simpatickej sikula ve stredni kategorii SUV.
webpaja
Jistěže jde pouze o velký FL. Ta světla jsou určitě lepší než něčí pravopis. ;-)
LandHodor
Nj nekomu to auto prijde originalni a nekomu jak s Yndie
webpaja
Ten kdo nevidí jasný odkaz na ostatní LR a firemní jazyk, musí trpět předsudky nebo slepotou ;-)
Dagmarrr
Sorry, ale přijde mi, že markantní rozdíl mezi RR a LR se vytrácí. Asi je to schválně a příznivci koncernu to jistě obhájí. Ale tady nikdo neříká, že to jsou špatné vozy, jen se z nich vytrácí charisma.
Ja Prvni 123
Co je něm indického?
Zrovna "DiscoSport" má v sobě toho původního ducha Land Rovera asi nejvíc...
Beefcake
Je to LR Sport, ide na 100 za viac ako 11 sekund napriek klasickej prevodovke ci dokonca manualu a ziadny hejt ako pri Subaru atmosfere a CVT ? A tu je to dokonca turbodecht ? Fwd nekomentujem. Niekde je chyba.
webpaja
A umí Subaru taky verzi za 7,6s nebo nevyjící automat ;-)
Beefcake
To je uplne mimo pointu. Nepride ti to zvlastne, ze to nikomu zrazu nevadi ? A dvojnasobkom nm ? Jasne, ze vie.
Ja Prvni 123
No, on možná ten sport není jen ve zrychlení z o na 100... co je na tom "sportovního"? Sešlápnu plyn, automat řadí.. elektronika kontroluje prokluz kol.. a to jako už sportuju?
Beefcake
Sport je len slovo, mne ide o tie cisla.
Antesdeabrir
Tak v tomhle můžete sportovat leda v jízdách pravidelnosti :D
webpaja
Opravdu má evokovat motoristický sport nebo všestranné využití i pro sport (tedy naházet tam lyže, prkna, kola)?