Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Orm
Moje osobní zkušenost nejen z ČR ale i ze střední / západní Evropy a Balkánu - nejlepší a nejpřesnější je Waze. Nejhorší zkušenost - navigace v Golfu v Andalusii, tedy "Der Konzern" šajze.
Ozzman
A vždy jsem dojel 😁 Někdy do kolony , ale někdy taky ne 😁
Ale teď vážně, léta jsem navigaci používal jen když už jsem hledal konkrétní adresu někde ve městě , kde to neznám. Poslední dobou ale zapnu navi i po Praze, kde to znám nazpaměť, abych se podíval na dopravni situaci a nedojel do ulice, odkud už na hodinu není cesty zpět a kolikrát je to ulice od které to člověk nečeká .
Používám Google a spokojenost, v zahraničí pak jezdím dle navi v autě , kdy natolik kritizovaný SYNC2 funguje perfektně ( to je jeho jedině pozitivum) a hlásí kolony i když není zapnutá navigace , tohle oceňuji a ne, nebojte, nemyslím si, že jiná auta to neumí, ale Google mapy to nemají 😁
Ještě taková odbočka😒br />
Nedávno jsem zkoušel párkrát jet postaru po Středočeském kraji po okreskach a dojet nějakých pár desítek km v místech, kde to neznám jen dle značek je utrpení... Tak špatně značené, žádné naváděcí značky na větší města a záchytné body... Musel jsem vždy po pár km zastavit a použít Google 😐
Ale teď vážně, léta jsem navigaci používal jen když už jsem hledal konkrétní adresu někde ve městě , kde to neznám. Poslední dobou ale zapnu navi i po Praze, kde to znám nazpaměť, abych se podíval na dopravni situaci a nedojel do ulice, odkud už na hodinu není cesty zpět a kolikrát je to ulice od které to člověk nečeká .
Používám Google a spokojenost, v zahraničí pak jezdím dle navi v autě , kdy natolik kritizovaný SYNC2 funguje perfektně ( to je jeho jedině pozitivum) a hlásí kolony i když není zapnutá navigace , tohle oceňuji a ne, nebojte, nemyslím si, že jiná auta to neumí, ale Google mapy to nemají 😁
Ještě taková odbočka😒br />
Nedávno jsem zkoušel párkrát jet postaru po Středočeském kraji po okreskach a dojet nějakých pár desítek km v místech, kde to neznám jen dle značek je utrpení... Tak špatně značené, žádné naváděcí značky na větší města a záchytné body... Musel jsem vždy po pár km zastavit a použít Google 😐
Xylo
Nejlépe nikam nejezdit. Jelikož bydlím ve velmi klidné a příjemné vísce, tak jsem na dovolené celoročně a je pouze na mém každodenním rozhodnutí, jestli dneska budou kopečky, les nebo mám chuť to vzít po asfaltu a vše absolvuji po vlastních nebo na kole. 😉
_beta
Naozaj.
Úplne ideálne by bola kvalitná sieť rýchlovlakov. Nasadneš a ideš 250km/h kam potrebuješ. Efektívnejšia než autá a porovnateľná s leteckou dopravou na stredné vzdialenosti.
Úplne ideálne by bola kvalitná sieť rýchlovlakov. Nasadneš a ideš 250km/h kam potrebuješ. Efektívnejšia než autá a porovnateľná s leteckou dopravou na stredné vzdialenosti.
kovv
Já bych ten plus u Waze dal jako velký mínus. Onehdy jsem viděl, jak díky Waze desítky řidičů (z důvodu nehody na hlavní silnici) totálně ucpaly jednosměrky v klidné lokalitě rodinných domků a to tak, že místní nemohli vyjet. Za cenu, že ušetřili pár minut čekání, tak zkomplikovali spoustě lidí život. Bohužel Waze dělá z velké části svých uživatelů řidiče bez vlastního rozumu. Nebo letos v zimě kdy Waze navádělo cestu z Kroměříže do Velehradu přes Lutopečny a Zdounky. Přičemž v půlce cesty uprostřed lesů je nutnost zimních řetězů (sníh se na cestě drží i měsíce v kuse) a běžně tam traktory vytahovaly i dvě auta denně.
Na a vlastně google nebere od waze. Waze je vlastně google od roku 2013, tak používá jedny data ve dvou aplikacích.