Bezpečnost
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Problem je v tom, ze sa na skuskach zameriavaju na blbosti, ktore prakticky nikdy potrebovat nebudete. V skutocnosti je v beznej prevadzke treba tak 5 pravidiel. Omnoho dolezitejsie je ostrazitost a schopnost predvidat.
BTW pri tej buzeracii rychlosti bolo zohladnene ze tacho rychlost je nepresna a pri napr 32km/h na tacho je realne rychlost stale pod 30???
BTW pri tej buzeracii rychlosti bolo zohladnene ze tacho rychlost je nepresna a pri napr 32km/h na tacho je realne rychlost stale pod 30???
prax sa proste neda dopredu naucit zopar hodinami s instruktorom vedla v polospiacej leziacej polohe na sklopenej sedacke... to chce realne jazdit jazdit a jazdit az vtedy sa clovek stretne v reale s roznymi dopravnymi situaciami ktore autoskola nema sancu pocas tych par hodin zaciatocnikovi nasimulovat ani na vsetko dostatocne prihliadnut .... a takisto nie je nic horsie ako sofer s polrocnym vodicakom ktory od skusok pol roka nesoferoval auto.. ...spoluziak tak zacinal.. spravil si vodicak a potom zacal jazdit az tak asi po roku ked uz vyslovene musel ... ale dnes je z neho vyborny sofer a tiez nie vdaka autoskole ale vdaka praxi ktora ho vsetko vlastne naucila... tak ako kazdeho z nas...
ja som robil vodicak este na strednej skole ... taky niekolkomesacny kurz a v lete boli skusky ... dodnes si pamatam ze ma stal 6000 korun .. to boli casy 😄 .. to dnes stoji trojnasobok .. sila
ja som robil vodicak este na strednej skole ... taky niekolkomesacny kurz a v lete boli skusky ... dodnes si pamatam ze ma stal 6000 korun .. to boli casy 😄 .. to dnes stoji trojnasobok .. sila
V dnesnej dobe(a poslednych aspon 15r dozadu) by mali byt bezne simulatory na pocitacoch s volandom, kde by bezali rozne situacie, standardne, ako krizovatky ako aj krizovky. A tam by sa videlo kto ako jazdi, kedze tam by si kazdy mohol odjazdit x krat viac hodin ako s instruktorom niekde po prazdnych cestach.
Kto niekedy viac hral pocitacove hry vie, ze sa mozog vie do virtualneho prostredia celkom slusne napojit a mimo pretazeni(a hrozby smrti, ci basy 😁) je to velmi realne prostredie.
Kto niekedy viac hral pocitacove hry vie, ze sa mozog vie do virtualneho prostredia celkom slusne napojit a mimo pretazeni(a hrozby smrti, ci basy 😁) je to velmi realne prostredie.
my sme na autoskole maly taky starucky dreveny trenazer s volantom s pedalmi ( do ktoreho si si sadol ) a s obrazom cesty premietanym na stenu.... nic moc ale na uplny zaciatok ( este pred sadnutim do skutocneho auta ) asi lepsie ako nic ... predpokladam ale ze dnes uz je to kusok ine .. ved technika pokrocila aj v tomto smere ... rovnako nejake tie videa z praxe ci uz chyby ale aj nehody ( je toho plny net ) ... to by mali uz normalne pustat povinne na autoskole
Mě stál kurs na střední škole 400 korun, to byly časy !
Ale třeba by pomohlo ukazovat žákům ruské crashvidea. Jsou plné zcela klasických chyb a ukazují názorně na co si dávat nejvíc pozor. Přijde mi to dost poučné.
Ale třeba by pomohlo ukazovat žákům ruské crashvidea. Jsou plné zcela klasických chyb a ukazují názorně na co si dávat nejvíc pozor. Přijde mi to dost poučné.
zase ide aj o to kolko vtedy clovek zarabal a ten pomer priemerny plat k cene vodicaku.... kazdopadne platy sa odvtedy co mam vodicak trojnasobne u nas urcite nedvihli... cena vodicaku ale ano aj cena MHD .. o cene nehnutelnosti ani nevravim.... a potom preco smerujeme kam smerujeme... a preco nam stredna vrstva mizne a je to u nas bud sama chudoba alebo pre zmenu zase samy "poctivy" zbohatlik ... ale to uz odbocujem ....
chcel som len dodat ze az automobilova prax je ta skutocna (auto) skola...
chcel som len dodat ze az automobilova prax je ta skutocna (auto) skola...
dříve z 50 neprošli tak 3. i tenkrát bylo slovíčkaření a zbytečné otázky, ale byl trenažér, jízda na hřišti, v ulicích, technika, zdravověda a testy. absolvování 2 měsíce cena 900
Je druha moznost. Ze aj ti ucitelia v autoskole uz nie su ako byvali a moze to robit kazdy. Kedysi to byvali casto pani, co predtym cely zivot jazdili napr. v nakl.doprave a ucili to dlhe roky. A vedeli, kedy treba na ziaka nahucat. Dnes by si to dovolit nemohli, lebo hned by dotycny skakal ako pajac. Kto vravi, ze sa vtedy nevyhadzovalo za blbosti zavadza, alebo je to len spomienkovy optimizmus.
Já autoškolu dělal na třikrát, takže můžu potvrdit, že opravdu nenechají projít jen tak někoho. Můj problém spočíval hlavně v soustředění, snadno jsem přehlídl nějakou značku nebo se zapomněl podívat do zrcátka, což stačilo k tomu, abych vyletěl. S tím mi ale dost pomohly tyto guaranové kapsle >https😐/eshop.guaranaplus.cz/…arana-100-kapsli 😊 Už po pár dnech jsem cítil obrovský rozdíl, díky čemuž se mi autoškolu nakonec podařilo úspěšně dokončit. Ale i tak jsem se u zkoušek dost zapotil.
Neměli by tedy právě ti starší bourat daleko víc ? Nebo je autoškola spíše nesmyslná buzerace lpící na detailech a přitom vzdálená od normální reality ?