Ekonomika
Kategorie univerzálních vozítek o řádové délce 4 metry se bude evidentně dál rozrůstat. Výsledky Fordu Fusion za loňský rok ukazují, že se v ČR podařilo po několika letech přilákat pozornost veřejnosti (v případě Fordu za cenu sražení ceny do kolen). V zásadě je vždy v pozadí myšlenka udělat krátké auto zhruba o délce malého hatche, které vyhoví ve městě, a zároveň do něj nacpat řešení, která umožní jeho využívání i jako rodinného vozu/minidodávky atd. a ke všemu ještě udržet proporce karosérie,odladění podvozku a výkon/spotřebu v mezích příjemných pro meziměstský provoz. Výrobci na to jdou z různých stran, stačí se podívat na Jazz, Merivu, Matrix, Fusion, Note...
Tenhle prodloužený Modus bych uvítal v redakčním srovnávacím testu s Notem, abychom viděli, jak se od sebe sourozenci liší. Pro Nissan to může ve výsledku znamenat horké chvilky nad tvorbou ceníků, pro nás spotřebitele možná fajn úspory (i když už teď se dá dostat slušný skladový Note za mírně nad 300k). Zatím je jasné to, že základní koncept vnitřní variability mají Modus G. a Note společný. Naopak není jasné, jestli Renault laskavě přepustí Nissanu některý ze svých libových 1,2 motůrků.
Tenhle prodloužený Modus bych uvítal v redakčním srovnávacím testu s Notem, abychom viděli, jak se od sebe sourozenci liší. Pro Nissan to může ve výsledku znamenat horké chvilky nad tvorbou ceníků, pro nás spotřebitele možná fajn úspory (i když už teď se dá dostat slušný skladový Note za mírně nad 300k). Zatím je jasné to, že základní koncept vnitřní variability mají Modus G. a Note společný. Naopak není jasné, jestli Renault laskavě přepustí Nissanu některý ze svých libových 1,2 motůrků.
Ceny jistě ještě půjdou dolů, jak je u Renaultu zvykem. Takže někde kolem 300.000,- Kč si pořídím autíčko, do kterýho se pohodlně nastupuje a je z něj vidět, který má přijatelně velkej a využitelnej kufr a v mých očích je "f plný palbě" (ABS, 4x bag, klima, centrál... plus nějaký ty další pi*ovinky...), navíc bych si tipnul, že se do té ceny vlezu i s prodlouženou zárukou na 4 roky. Za 2 roky mi končí leasing na můj stávající wáng, to už bude grand modus na těchhle penězích, chybky vychytaný, už se móóóc těším...
spolehlivost-0,jinak je pěkný ale auto s p.čou na kapotě nebrat >😒]
I když Renault tímhle konečně dohnal konkurenci (neříkám předehnal 😉 ), nastavil perfektní ceny, tak asi se jich u nás moc neprodá. Hodně lidí půjde místo do Štaflíka (Modusa) raději do Špagetky (Clia) a zbytek zůstane u Škodovek. Což je možná škoda, ony ty MPV mají pro rodinu taky svoje kouzlo a to mi potvrdí Ti, co je mají, třeba majitelé Jazzů. Vím, že mi tady hned vmetete jízdní vlastnosti, ale k rodinnému autu dám přednost komfortu (i každý šetřivý strejda), pak díly (což už taky není docela pravda) a nakonec spolehlivost (což je taky relativní a po několika letech už budou novorozenecké chyby vychytané) a design (což je otázka vkusu).
skoda octavia I TDI 81kW / renault modus 1.2 16V
Nevýhodu Modusu vidím skôr v image, ako v skutočnej poruchovosti. Ceny sú vynikajúce, kombi Fábka alebo toto, no, určite by som veľmi premýšľal. Konkurencia z radov MPV je o skus drahšia, Meriva, Jazz, alebo snáď aj Roomster...
Pověst, pokud vím je vymyšlený příběh.
Zasvěceným jen připomenu bolestivý příchod Logana na trh a jeho údajně šílené crasch-testy a co víc, převrhnutí v zatáčce. No není to náhodou nekalá konkurenční soutěž?
Netvoří se náhodou tak nějak pověst? Kdopak asi tak zasel smínko takové pověsti?
A kde je tolik podceňovaný Logan dnes?
P.S. Až se mě zeptáte, proč Logana nemám, je to proto, že nemám rád velká auta a zatím Dacia nepřišla s ničím pod čtyři metry.