Novinky

Zpět na článek

Nová kolektivní smlouva ve Škoda Auto možná bude na dva roky

12 komentářů

Arese
...ale vzhledem k současné ekonomické a politické situaci (zelené šílenství EU) bych být škodováckými odbory moc netlačil na pilu! ;-\
pavlakova
Škoda auto je jedna z mála tuzemských firem, která opravdu platí. Nic se nesmí přepálit, ale Škoda to utáhne a ukazatele jsou stejně známy, takže obě strany ví, co si mohou dovolit.
pogo26
Nižší mzdy Škodováků to stejně nezachrání. Třeba Tesla dostala nějaké to Euro a staví v Německu. Bez ohledu na mzdy.
Xylo
Tesla má vysoce automatizovanou (robotizovanou) výrobu a nároky na pracovní sílu budou zřejmě trochu jiné než třeba v Mladé Boleslavi. Prostě ubývá lidí, kteří dělají manuální jednotvárnou práci a je potřeba chytré a šikovné mechaniky, kteří řeší problémy a snaží se vylepšovat finální produkt.
donPedro
Nerad bych se mýlil, ale na řešení problémů a vylepšování finálního produktu by měla sloužit v relativně normální fabrice předsériová výroba. V momentě spuštění výroby "ostrého" finálního produktu už musí býti problemy vyřešeny, minimálně pro spokojenost zákazníků. Na případné vylepšování je pak až facelift, většinou. 😉
Xylo
Jsem čistý teoretik, ale předpokládám že v tak hektickém vývoji, jaký předvádí Tesla, je vývoj neustálý. Předpokládám, že kaizen dneska funguje u každého odvětvového leadera.
pogo26
Tesla něco předvádí jen v EV. U spálováku jsem si ničeho nevšiml. Tesla to asi trošku fláká.
Xylo
Obávám se, že čas pro možnost uvést opravdovou inovaci u spalovacího motoru, stávající výrobci promrhaly ... Ani EV není ten pravý cíl, cestou je asi teslácký autopilot.
pogo26
Víš kolik na tu továrnu Tesla dostala?
Xylo
To nevím. Je jasné, že o Teslu je velký zájem. Koneckonců VW u nás má (pokud se nemýlím) stále daňové prázdniny od doby, kdy převzal Škodu.
Šimpanz
No tak to jsem zvědavý kolik budou cálovat až jim ty prázdniny skončí.
https😐/uvero.cz/…e-firmy-to-byly/
Xylo
No vidíš, takže jsem se mýlil a nemám problém to přiznat. V tebou uváděném článku je za rok 2018 uvedeno přes 9 miliard Kč, ve výroční zprávě 2018 je uvedena daň z příjmu 6,239 miliardy.