Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Mazda MX-30 odhaluje kompletní český ceník. Elektrický crossover stojí od 854.900 Kč

31 komentářů

webpaja
...tak je sice o něco delší, pravděpodobně dle videí o něco menší ve druhé řadě, ale celkově modernější a i koukatelnější. Jako EV do města se mi líbí :yes:
speedfred
Táto Mazda celkom vypadá k svetu ale mne sa celkom páči aj i3 (asi som iný :*) ).
Po 3 dňoch s i3 za mňa tieto autá zmysel majú, hlavne okolo komína je to perfekt.
Ešte niečo spraviť s cenou a je to v cajku.
webpaja
Mě se upřímně zpočátku i3 nelíbilo, ale postupně jsem mu přišel na chuť ;-) Ale cena je prostě vyšší o 200k i se slevou a to je hodně.
xxc
A chudoba musi jazdit aj tak na Citigu :-D Inak chybaju trosku informacie o dobijani, keby to malo silnejsiu AC nabijacku, tak by sa dalo na Slovensku jazdit "zadarmo", pokial ma clovek v dosahu nabijacky ZSE. Rovnako o nabijani chybaju informacie aj na mazda stranke.
speedfred
Prečo nie do mesta aj Cígo ale nie za tú "normálnu cenu". To si ho môžu slušne povedané nehať.
xxc
Akú normálnu? Prvé stali 17590 €, to bola dobrá cena. V Čechách stojí asi doteraz rovnako. Aj mazda je v Čechách lacnejšia o nejakých 1300 €
DonVito
KANKUNEN
za cenu cestovního značkového kufru.
lamal
zrovna v teste Golfu som nie len ja spominal, ake ma Mazda dobre - manualne ovladanie klimy, a čo je toto ?
Dzakobo
Tak budeme kupovat Hondy, tam vědí, že není nad tlačítka (minimálně co se ovládání ventilace týká). :-)
rohYpnol
Přesně tak. TOhle má být ten nový přístup Mazdy??
https://www.auto.cz/…ji-od-854-900-kc?…

Jak mám navíc ten display ovládat přes ten volič převodovky?? Opravdu skvělá ergonomie Mazdy... Ještě budeme blahoslavit Golf 8 ... :no:
lamal
neviem fakt som to nepochopil... budeme odratavat automobilky... Honda, Toytota, Korea...
DonVito
Nenapadlo te, ze si o ten volic muzes oprit ruku a to ovladani bude treba mnohem lepsi nez v Octavii?

V Oct. mam problem, ze si ruku nemuzu oprit, kdyz se chci trefit...
Zadavani do navigace je peklo.
webpaja
Aspoň je na tom panelu podle všeho pořád, ne že se musíš prokličkovat menu.
lamal
ano je to display resp panel vyhradeny cisto pre klimu a nie display infotainmentu... ale aj tak mi pride, ze to trochu opusta mazdacku ideu... trebars to v reale funguje dobre
xxc
Inak pri elektromobiloch sa treba dost hrat s klimatizaciou, mam pocit, ze v zime to moze mat dost velky vplyv na spotrebu. Zatial co pri spalovacich autach je to jedno, tam to nenastavujem vobec.
ericn
Tohle auto myslí Mazda jako vážně? Není na něm nic zajímavého ani praktického:

- nezajímavý design, v podstatě zkosená krabice bez nápadu, návrhy vypadají lépe
- otevírání zadních dveří - jako proč? Hraje si na CrossCoupé nebo jen slepě kopíruje i3
- ovládání klimy přes tablet
- dojezd jen 200km (reálně 150km?), maximálka 140km/h
- cena od 850tis Kč? Jako vážně?

Vážně nevím, pro koho je tohle auto určeno... ;-\
DonVito
- nezajímavý design, v podstatě zkosená krabice bez nápadu, návrhy vypadají lépe
Videl jsi novy Golf???

- otevírání zadních dveří - jako proč? Hraje si na CrossCoupé nebo jen slepě kopíruje i3
Delas si doufam legraci s tim kopirovanim i3 :no: :no: :no: https://youtu.be/QRiPSlx8PxA

- ovládání klimy přes tablet
Dnes standard u spousty nových aut.

- dojezd jen 200km (reálně 150km?), maximálka 140km/h
Pro normalniho cloveka pro 99% potreb dostatecne.

- cena od 850tis Kč? Jako vážně?
Kolik stoji T-Roc, T-Cross atd.? A kolik das u nich rocne za palivo? A za deset let? 400.000Kč?
A u tyhle Mazdy? 100.000Kč?
https://fdrive.cz/…i-na-ionity-5258

Za me - moc pekny, zajimavy auto.
Uz ted verim, ze porovnani TCO bude velmi atraktivni! Viz vyse T-Roc/Cross.
Az tohle jeste o par desitek procent zlevni, prestanou spalovaci auta temer davat smysl. :yes:
ericn
Pěkně si to sepsal, tak já taky v bodech:
1.) Ano Golf jsem viděl a nadšený z něj opravdu nejsem, nicméně pořád je dál než tahle cihla
2.) s Coupé RX8 si děláš srandu že jo? Je koncepčně úplně jinde a dávno skončila, MX-30 je krabice bez nápadu a má k i3 blíže než k RX8, koncepcí, pohonem atd.
3.) Standard se z to někdo snaží udělat, ale je to nepraktické a řekl bych i za jízdy nebezpečné, starší ročníky to nedají, tj pokud automobilky nebudou chtít přijít o prodeje, musí to změnit...
4.) Soudíš podle sebe? Jsi evidentně minorita, normální člověk si nekoupí auto na 1 denní použití, aby ho večer muset dát nabít jako mobil - většinou ani nemá kde...
5.) Cena? Tak když si vytáhl T-Cross je od 467tis (za mě drahý), ale i s tímhle holátkem ujedeš na jedno natankování min 700km, tj 14 dní z práce a do práce, aniž by si musel tankovat. Neotravuje tě, nemusíš nad tím přemýšlet ;-)
DonVito
Znova už se do oprav tvých komentů pouštět nebudu.

Jen trvám na tom, že označit Mazdu, že kopíruje i3 je úplně mimo. Promiň. :-)
Mazda s tím řešením přišla mnohem dřív než i3 ne???
Takže jestli tím něco kopíruje, tak vlastní řešení - RX8!

PS Viděl jsi to auto vůbec? Třeba tvar střechy?? V čem ti konkrétně připomíná cihlu? :-)
del42sa
já myslím, že to ještě doplní ten Wankel-extender , takže se dojezd zdvojnásobí a to už bude použitelné ;-)
Wolfalack
Do města a kolem města je ten dojezd v pohodě. Na delší cesty si to bude chtít počkat na MX-30 s wankelem jako generátorem elektřiny. Tato verze by mohla dorazit ještě tento rok ;-)
DonVito
Reakce převodovky
Pomalou odezvu na plyn, nástup turba
Dochlazování turba
Start-stop
Škubání DSG
Vytí motoru
Dunění motoru
Zahřívání motoru
Záběh motoru
Vyšší těžiště crossoveru

Výměny oleje
Výměny destiček (téměř odpadají)
Výměny filtru sání
Výměny spojky (spojek)
Výměny svíček
Problém s rozvody
Problémy s turbem
Problémy se vstřikováním, palivovými čerpadly
Problémy s převodovkou
Výfuk, DPF, GPF
Emise, EGR, SCR, Ad-blue
Arese
No vidíš, a přesto si minimálně 95 % lidí takový drahý elektronesmysl nikdy nekoupí! ;-)
DonVito
No oni si ho taky nekteri nekupuji z toho duvodu, ze o techto vyhodach nemaji ani paru :-)

Vazne by ti to prislo jako nesmysl, kdyby to stalo 500.000Kc?
Arese
Samozřejmě. Ani půl milionu bych za takové vozidlo určitě nedal. ;-)
webpaja
zcela jistě...do města výborná volba. Pokud to bude za 500-600k. A samozřejmě jen do doby, než budou EV tvořit natolik zajímavou část vozového parku, že na dobíjení budou zvláštní tarify. Vyšší Jasánek, vyšší!
DonVito
Přání otcem myšlenky?
Tím se chlálcholíš? :-)

https://www.tesla.com/solarroof
Arese
Arese
donPedro
Tož okolokomínoví bypiloti mohou hýkati blahem, dál nežli na vzdálenost psího vodítka s tím nedojedou. Aneb nákupní taška za osmsetpade, a to se přece vyplatí! :-[]