Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Od Stewartů po Schumachery: Bratři závodící proti sobě v monopostech F1

10 komentářů

wakantanka
bol otec Jaquesa Villeneuva, takže dosť ťažko sa mohli stretnúť v kolotoči F1. Zvlášť keď zomrel tuším v v 80tych rokoch a synátor naskočil do kokpitu v r. 1997. Alebo tomu mám rozumieť tak, že Gilles má/mal brata, ktorý sa volá Jaques? Vie toto niekto?
webpaja
Jde o bratra, nicméně se nikdy nekvalifikoval do závodu (měl 3 pokusy).

https😐/f1.fandom.com/…_Villeneuve,_Sr.
ryccardo
Tak o něm jsem nikdy neslyšel. Vím jen že to byl otec a syn. Koukám, že se na ACZ i leccos dovím 😄
Tiborek
Ale abys to pochopil, musíš do diskuze 😁
webpaja
Musel jsem na wiki a hledat. Nikdy jsem o bratrovi Gilese taky neslyšel 😉
wakantanka
ja som tiež na narýchlo mrkol na wiki a o bratovi som tam nič nenašiel. Ale vďaka za info, zase som o niečo múdrejší. 😁 :yes:
3_diamanty
Zak naskocil do kokpitu uz v 96tom k Hillovi.... v tom roku skusenejsi Hill vyhral titul a prave pred Zakom ..... bojovalo sa az do posledneho zavodu... ale uz o rok v r 97 titul vyhral prave tento mlady kanadan 😉 .. Zakovi som vzdy fandil... ale aj Damonovi Hillovi...
ptr078
Ale 97 uz druhy williams sedlal frenzen a damon siel do arrowsu, kde tusim skoro vyhral gp madarska, ale sa mu rozsypala prevodovka. Ja som zazil iba ralfa a miska a hlavne obdobie s montoyom a bmw je moje oblubene. Skoda, ze uz nedokazali drzat krok pri vyvoji s ferrari. Mohlo to byt napinavejsie.
achard
V titulku je, že bratři jezdili v monopostech F1. Potom je to správně. Ale pokud bychom vzali bratrské dvojice, které proti sobě závodili ve Formuli 1, chybí tam bratři Dick a Jim Rathmannové, kteří jezdili v 50. letech závod 500 mil Indianapolis, který byl započítávaný do mistrovství světa Formule 1, takže fakticky spolu v F1 jezdili.
Pokud bychom vzali všechny sourozenecké dvojice, tak tam patří ještě Vittorio Brambilla a Ernesto (Tino) Brambilla, kteří ale nejezdili ve stejné době.
achard
...a pokud by měl být seznam úplný, je třeba připomenout Grahama a Petera Whiteheadovi, kteří byli nevlastní bratři a společně se setkali v GP Velké Británie 1952.