Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Bodový systém od roku 2022: Pozor, odborníci vidí chyby!

Ministerstvo dopravy představilo změny bodového systému od roku 2022. Řeší i řadu dalších návrhů z poslední doby. Jenže podle odborníků je novela plná chyb.
Zpět na článek
7. 6. 2020 22:58
8. 6. 2020 08:31
8. 6. 2020 15:37
Avatar - rohYpnol
7. 6. 2020 22:31
Paskvil? ANO!
6 bodů pro začátečníky?
- protiústavní (proč by měl mít jinou sankci začátečník proti někomu jinému??)
- mladý řidič se může ve zkušební době vyjezdit rychle a v provozu být mnohem menším nebezpečím, než senior co vytahuje auto ze stodoly jen na dušičky a pohřby...
- co je to začátečník? Když budu mít 20 let řidičák na auto a pak si udělám velkou motorku tak budu začátečník a budu mít jen 6 bodů?? absurdní...

Neustálé přesouvání a úpravy bodů nekomentuji, to je kolorit...

Vrací se jen domluva na základě uvážení policisty? Ok, já jsem pro, ale podle mnohých přeci právě tohle znamená korupční prostředí! Nově tím pádem bude možnost lehce vyklouznout v podstatě z čehokoliv.

Nedodržování bezpečné vzdálenosti?? Velmi těžce prokazatelné, takže jen další blbost na papíře... Navíc řidiči se často řadí při předjetí velmi blízko...

Stále je to o tom samém, bodový systém není zásadní problém. Problémem je kontrola a reálný dohled.
Rozbalit vlákno
1
7. 6. 2020 23:02
Re: Paskvil? ANO!
Cely tento system je korupcny, kedze dava policajtovi pravo rozhodovat naprosto subjektivne. Dvaja rozni policajti mozu v analogickom pripade rozhodnut uplne odlisne (dokonca aj jeden a ten isty policajt v dvoch rovnakych pripadoch). Ale tak funguje vlastne cely nas kontinentalny pravny system, ktory neuznava statut precedensu...

Stanovit bezpecnu vzdialenost presne na 30m je samo o sebe fakticky nezmysel. Pre niekoho moze byt "bezpecna vzdialenost" aj 20 metrov, a pre ineho nemusi este ani 50 metrov byt "bezpecna vzdialenost"...
7. 6. 2020 22:58
problem
Je jasnej, jsme v čr, tedy kocourkov. Bacha jedu, pospicham do prace a hrnu to jak zmr*d, mam sluzebak a tak neresim spotrebu, technickej stav, porad stojim na brzde, protoze sem dojel auto a von mag*or me zdrzuje. U nas nic nepomuze, jedte se podivat ven za hranice. Kdyz date policii prostor zabavit auto a ridicak, tak zas brecite ze korupce. Tak se nedivte, nejdriv musi kok*ot nekoho zabit a nebo jet jak na mol aby se noty vyprali a za rok ho mate znova na silnici. Jdete uz do riti s nejakym systemem bodu. Na *** silnice, znacky za sebou ze nestihas sledovat diry na silnicich. Porad se placame na miste a budem, jsme švejkové.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Blue Sun
8. 6. 2020 08:31
Re: problem
Ber to tak, že se musí něčím "uklidnit" veřejnost a přitom nechat prostor pro panstvo. Lidi s černobílým viděním světa potěší "bič na mladé", protože to jsou ti nejhorší a nejnebezpečnější piráti, že? Však to vidíme každou chvíli, jak se někde omotají o strom ve starém vraku. Že nejvíce krizových situací působí uspěchaní čtyřicátníci a padesátníci ve službách zisku, to se nesmí říkat nahlas.
8. 6. 2020 15:37
spravni rizeni
ja vidim drasticky zvyseni pokut ve spravnim rizeni, ktery nam ma zacpat hubu, abychom calovali na miste a nejasny prestupky neposilali do spravniho rizeni.

konkretne treba u nedodrzeni bezpecne vzdalenosti - pojedes 80 tacho a budes si udrzovat dostatecnou vzdalenost. a lapnou te policejti, ze jsi jel 83 (3km se odecita) a vzdalenost jsi mel 29 metru a budou chtit vypalny 2.5tis (co na tom, ze to nema jasnou oporu v zakone). vetsina lidi radeji zaplati na miste, nez aby sla do spravniho rizeni za 10tis, + spousta casu s tim stravenyho.
a o to jim jde - vybrat penize a jeste vic vystrasit toho, na koho si ukazou.

ja radim kazdymu, kdyz neni prestupek uplne jasnej a nejste uplni pitomci, bezte do spravniho rizeni i za cenu, ze vas to bude stat vic. ta zkusenost je pro priste k nezaplaceni.
policajti nejsou takovi suvereni jak se casto tvari. kdyz vite co muzou a co nemuzou, kdyz se budete umet branit figlum, na kterych se vas budou snazit dostat, tak vas priste mozna nedostanou.
Rozbalit vlákno
0
31. 8. 2022 15:48
Bodový systém
Není to zas tak dávno co jsem právě o dva body přišel. Nikdy předtím se mi to nestalo a upřímně řečeno jsem do té doby ani vlastně neměl pořádně jasno v tom, jak ten bodový systém funguje. Teď už to ale chápu. Mimo jiné i díky výborně zpracovanému článku, který mají na blogu https://www.dopravniznaceni.com/ :)
Rozbalit vlákno
0