Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES DCTx: Dobrodružná povaha

Chcete si svobodně vyrazit na jakékoliv místo na naší planetě? Skvělým společníkem při dobrodružných výpravách vám bude nová Honda Africa Twin Adventure Sports.
Zpět na článek
Avatar - kari.laz
29. 8. 2020 13:44
Skvělá univerzální motorka, ALE
Ten automat si tam pořídí jen ovád. Motorka zvládne celkem dost i v terénu, který bude spíše limitem člověk než ta motorka. Tolik jezdců, co najdou limity motorky a ne své zase tolik nebude. Ale i tak je potřeba si pomoci občas spojkou a ne zřdídka dost často. Tohle je řešení zase jen pro ty, co sednou, max polnačkou někam dojedou a tím to končí. Zábava na polovině, možnosti dost podobně.
S manuální převodovkou je v tomto provedení jedna z nejlepších na advamnture výlety. Dostatečně velká nádrž, slušná terénní výbala, pohodlné sedlo....
Rozbalit vlákno
9
29. 8. 2020 15:32
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Ahoj, tady Ovád :D
Mam ji v automatu jeste s litrovym motorem. Automat mi nevadi, na dlouhy cestovani je to super a na blbnuti stejne budes radit manualne. Kdyz jsem jezdil Z1000, po automatu jsem netouzil, ale quichshifter dela obdobnou sluzbu jako manualni razeni u automatu Afriky.
Je ale naprosto pravda, ze v terenu je ten automat k vzteku. Spojkovani proste chybi, hlavne pokud potrebujes jet pomalu.
Hlavni je tedy k cemu tu motorku chces. Oboji ma sve vyhody a nevyhody.
PS: U automatu je super ta rucni brzda misto spojky. Myslel jsem, ze bude k nicemu, ale hodila se kupodivu hodne casto. Zaparkujes skoro vsude.
29. 8. 2020 21:11
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Pořídil jsem ji v automatu a nedoklepal jsem to ani k tisicovkovemu servisu, hrozná nuda. A v terénu to bez spojky moc nejde...
29. 8. 2020 23:37
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Zalezi na tom, co chces. 1000 km jsem ujel na pri ceste na Kavkaz za den. Je rozdil mezi cestovanim na motorce a jezdenim se na motorce pro radost. A to je ten duvod, proc jsem menil Z 1000 za Africu. V tom svezenim se bylo Z mnohem lepsi. Na cestovani je zase mnohem lepsi Africa.
30. 8. 2020 07:05
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Na GS jsem dal i 1200, o tom to není. Navíc ty motorky poberou všechno tak, ze se na trojku rozjedes a na pětku jedes 200...
Mimochodem jsem si teď udělal rekord v aute, 1550 na jeden zátah, totéž zpět.
Avatar - palix
29. 8. 2020 21:51
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Automat na motorke by vadil aj mne. Síce nie som nejaký extra skúsený motorkár (po rokoch začínam znova), ale práve radenie ma na jazde baví neskutočne. Vodič "nemotorkár" si ani nevie predstaviť ako rýchlo radí motorka :-). Vlastne radenie ma baví aj na aute.
Viem si predstaviť, že osobne sa nedostanem na limit motorky nikdy, pretože mám celkom dobre vyvinutý pud sebazáchovy.
Dnes sú autá a motorky samá elektronika, automaty, jazdné režimy, asistencia = dokonalosť... Osobne mi ale dáva väčší zážitok pri šoférovaní vozidlo, ktoré je čo najviac jednoduché, kde človek ovláda všetko, alebo skoro všetko sám.
Avatar - kari.laz
30. 8. 2020 08:52
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
A u motorky ta "jednoduchost" , "surovost" platí dovjnásob. U ní tě nebaví nechat dělat zase sebe polovinu věcí.
Avatar - palix
31. 8. 2020 12:00
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Presne tak - prístup k dielom je často jednoduchý, človek nepotrebuje zdviháky, montážne jamy... Aj mimo cesty je motorka často zábavná, pretože človek sa v tom môže "vŕtať"... Samozrejme najlepšie je, ak je technika spoľahlivá a robí sa len to, čo je nutné, prípadne sa nejako upravuje vzhľad...
Každopádne dnešné auto a staršia jednoduchá motorka sú z úplne iných svetov. Novodobé auto pomôže, pribrzdí, upozorní, riadi sa skoro ako počítačová hra... "Jednoduchá" motorka neodpúšťa chyby. Na motorke som ale oveľa viac sústredený a zapojený do jazdy - predsa len pri napr 90 km/h je to celkom silný závan vetra.
Avatar - mrha
30. 8. 2020 00:36
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Ideální by byl manuál si quickshifterem oběma směry nad určitý počet otáček.
Avatar - kari.laz
30. 8. 2020 08:54
Re: Skvělá univerzální motorka, ALE
Quisckshifter tam klidně může být obousměrný a klidně "neomezený" to už je na člověku, jak to potřebuje využít a chce, nebo nechce, ale ve spoustě situacích a i při rozjezdech si tu spojku užiješ a hlavně potřebuješ, aby jsi sz té motorky dostal to, co potřebuješ.
Avatar - 3_diamanty
29. 8. 2020 15:06
neskutocna masina
tak s tymto sa da ist hadam vsade --- dokonaly spolocnik ( nielen ) na nejaku tu cestu okolo sveta :yes:
Rozbalit vlákno
4
Avatar - palix
29. 8. 2020 21:55
Re: neskutocna masina
Motorky mám rád, ale na cestu okolo sveta by som si asi vzal nejaký offroad s príjemnou spoločnosťou tak 1 až 2 ľudí. Na motorke by som išiel radšej len niekde "bližšie".
30. 8. 2020 08:38
Re: neskutocna masina
Po třech týdnech v jednom aute bude každá společnost nepříjemná
Avatar - palix
31. 8. 2020 12:06
Re: neskutocna masina
To je pravda, že počas dlhej cesty by sa poriadne preverili vzťahy :). Preto by som posádku vyberal veľmi prísne.
Uznávam, motorkami to bude zaujímavejšie - len tu je značne obmedzený výber ľudí z okruhu známych, ktorí vôbec jazdia na motorke nie ešte vyberať partiu, s ktorou by som chcel ísť.
Motorky sú tak trochu viac o akomsi životnom štýle, zrejme je potrebné poznať pár super ľudí a možno tá relatívne neznáma partia nakoniec bude lepšia ako dlhoroční kamaráti :).
Avatar - kari.laz
30. 8. 2020 08:55
Re: neskutocna masina
To by asi bylo zábavnější na těch motorkách v partě lidí. Bavit se můžete přes intercomy i za jízdy.