Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dvojvaječná dvojčata: Kterak Fiat zažaloval Seat a skončilo to podivným žlutým autem

12 komentářů

Mr.Murphy
tak určitě..... 😁 Seat psal dějiny motorismu..... 😁

I když musí se nechat - taxikářské jedničkové Toledo TDi, to je kult i v Česku.... 😄
white label
Tak nakonec má ta moje nepozornost docela šťastný konec... 😄
white label
"Ty z vás, kterým je již známa historie..."
Máte "jen" problémy s češtinou, nebo z toho děláte dámský web, ono to tady tak poslední dobou vypadá...
A co ta nová móda, alibisticky uvádět místo konkrétního redaktora pouze "redakce AUTO.CZ"! :no:
Stejsn
Ronda je dvojkový Ritmo, o tom prostě žádná. Spodek je stejný úplně.
wolff
Nemám nic proti Seatu.

Každopádně, sem si jistý, že dneska by něco podobného neprošlo. Rozhodlo prostě jen to, že tu státní automobilku nechtěli poslat k ledu, což bylo patrné i ze složení soudců.

A popravdě, kdyby Fiat tehdy moc chtěl, aby k ledu šli, tak v té době by to uměl zařídit i jinak (to by zvládl asi i dnes). Malování nemalování, ty auta byly stejný.

Ale v tom zájem nikdo neměl.
Arese
Taky jsem si toho všiml. Dřív bylo (i ve SM) krytí konkrétních autorů redakcí používáno pouze v případě výjímečně ožehavých témat (např. uvedení špionážních informací o nových modelech škodovky). Ale to snad není tento případ? 😲
P.S. Vždy se bavím, když v jakémkoli historickém materiálu vydaném SEATem se tato automobilka jako čert kříži vyhýbá jakékoliv zmínce o FIATu. Přitom bez něj by SEAT vůbec neexistoval! Ten výše uvedený film je toho klasickým případem, nemluvě o úsměvném spojení licenčních sedanů Fiat a upravené Audiny. Celé je to pak završeno už zcela nepochopitelným spojením sedanů a SUV...
P.S. Ta Ronda vypadá opravdu o parník lépe, než faceliftované Ritmo. Pokud jeho facelift musel Fiat realizovat takto nelíbivě opravdu proto, že mu jeho původní návrh SEAT "vyfoukl", není vůbec divu, že se v Turíně zlobili! 😄
Blue Sun
Radost mi zkazit nemůžeš. Naopak mě potěšilo, že umíš, na rozdíl od mnoha jiných, i přijmout svou chybu. Takže mám radost o to větší, třeba lidstvo ještě není tak úplně v prĐeli.
Ja Prvni 123
Jezdil jsem nějakou dobu s Malagou. V hlubokém dávnověku.
To byla Regata, a vlastně nebyla špatně udělaná.

Ale jak tady už někdo psal - legračně svou historii u Fiata zapírají.
😄
Arese
Já bych ještě dodal: hezčí dvojkové Ritmo. 😄
white label
Nerad ti kazím radost, ale náladu mi to (bohužel pro tebe) nezkazilo. 😉
Ano, bral jsem to podle té vložené části souvětí, takže beru zpět a omlouvám se redakci.
Co se týče té druhé věci, tak samozřejmě jsem si toho nevšiml až teď, ale dřív se to tu používalo poměrně vzácně, jenže v poslední se to stává pomalu běžnou praktikou.
Blue Sun
Nerad (kecám, rád) ti kazím náladu, ale chyba je na tvé straně. Jelikož pro správné vyznění je nutno vzít v úvahu i poslední část souvětí, je 4. pád "TY" (koho, co) správně.
A že sis všiml označení "redakce auto.cz" až teď? Vždyť to používají roky a naprosto běžně.
ProchyTom
Pro vychodňáry dobrý