Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Mercedes C už se vyrábí. Sedan rovnou doplňuje kombi

7 komentářů

Mokrous
Interiér, displaye ani dotykový volant a další zvrhlosti se mi opravdu nelíbí, ale v dnešní pohnuté době se mi docela líbí směr toho Plug-inu. Pokud pohon kombinuje potentní 2L benzín se solidně výkonným elektromotorem a baterií s dojezdem 100 km WLTP, která se však nabije z 0 na 100% do půl hodiny a v praxi z 20-80% třeba za 15 minut, tak už to začíná být relativně zkousnutelný. Když navíc kombíku zůstane kufr a i vybitý to bude jezdit do 6/100, tak proč ne?
iudex
V zásade súhlasím, ak takýto hybrid na elektrinu spraví 100 km (OK, len teoretických, ale lepšie než teoretických 50), tak už je to použiteľné čisto na elektro pre väčšinu bežných ciest do práce a pod. Inak o tom neubratí kufra som nečítal, skôr by som sa divil, ak by bol rovnaký ako u spaľovákov, ale ak to tak naozaj bude, super. A aj po vybití zostane relatívne silné dvojlitrové turbo a nie 1,4 ako u koncernu. Teda ako PHEV je to skvelé.
Druhý uhol pohľadu je, čo tým PHEV ja ako spotrebiteľ oproti klasike získam. Ak žijem na západe a vjazd do centra je len pre EV a PHEV, mám dotáciu na kúpu a iné finančné benefity, OK. Ale u nás nič z toho nie je a teda jediný benefit je nižšia spotreba daná cenou elektriny oproti benzínu, aj ten benefit je vyvážený podstatne vyššou cenou PHEV (a zrejme sa to nikdy v nižšej spotrebe nevráti). Takže zostáva len ten pocit ekologickosti a progresívnosti. Beriem, aj to môže byť pre niekoho dosť, pre mňa je to ale zúfalo málo.
Mokrous
To nebylo nadšené přijetí PHEV a chuť ho hned měnit za naftu, ale pouhé ocenění koncepce pohonu v dnešní imbecilní době. Jakože když už to bude nevyhnutelné, tak potom takto. Minimálně pro lidi, kteří nemají denně kde nabíjet a jezdí i štreky. Pokud další generace vozů typu Octavia až Passat dostanou dvoulitr s 200+ koňma a el. motor se 150+ koňma a dojezd 100+ a časy nabíjení max. 30 min. a uvezou i 500+l v kufru a nebudou stát nesmysl, tak bych to přežil. Když bude Bruselskej parazit spokojenej, tak já potom klidně pojedu přes Evropu v hybridním režimu za 5-6L/100

Jinak ten kufr samozřejmě je menší, než u ICE, ale jen pod podlahou. Tzn, že v úrovni nad podlahou se rozdíl nepozná. Jen tam nebudou schránky a rezerva atd... Ale pořád lepší, jak čistokrevný EV, který chápu jen v příměstským provozu.
iudex
A😜 "Jakože když už to bude nevyhnutelné, tak potom takto." Áno, presne takto to vnímam aj ja.
Mokrous
Co mám proboha udělat, abych mohl nahrát Avatar do vašeho přiblblého systému? Už 2 týdny nelze nahrát ani JPEG ani PNG, velikosti od 9kB až po 750kB, rozměry od 80 pixelů až po 2000 a nic.
Restart Macu, aktualizace OS, update Safari a nic nic nic...

Před cca 2 měsíci jsem tam mohl nahrát obrázek a když jsem chtěl změnit Pažouta na Pašíka, tak smůla.

Šlo by tohle nějak zařídit, když už jsou mi mailové odkazy na reakce v diskuzi k ničemu, jelikož příspěvky stejně musím hledat manuálně jako blb? Váš IT guru nedostává zaplaceno, nebo se mstí???
Mig_35
Závidím ti tvoje starosti 😄
Mokrous
To bych mohl napsat o všech, kteří zde tráví tisíce hodin hádkami na diskuzích už dlouhé roky. Mě jde o princip, že si tady hrajou na odborný server o technice, zatímco ta jejich jde akorát tak do ***...