Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Anonym
4
Ajlon Mlask je borec.
Vo tom žádná.
At žijí emisní povolenky 😄 😄 😄
Xylo
1
Nedávno jsem četl (asi na auto.for.u), že už nikdo od Tesly žádné povolenky potřebovat nebude. Bitcoin taky poslali do kolen, takže zbývá jen vyrábět auta, solární panely(střešní krytiny ) a bateriová úložiště. U nás pravda jich jezdí pár, protože kolik lidí má na nové auto od 1,3 milionu Kč, ale celosvětově to asi nebude tak špatné. Za první kvartál 2021 vyrobili 180 tisíc aut a prodali skoro 185 tisíc. Tržby byly 9 miliard USD (z celkových 10,4) za auto, z toho za emisní povolenky dostali 0,518 miliardy. Hrubá marže z aut 2,4 miliardy USD, tedy 26,5 % z obratu.
Tielman
4
No jo, Erlon je mistr v disciplíně, kterak vrtěti psem. Zvláštní, že mu to všichni žerou... Erlon je etalonem i jiné disciplíny, a sice kterak zbohatnout na blbosti jinak zjevně inteligentních lidí... dobře nám tak 😊
Xylo
2
To soudíš z čeho. Zdá se ti, že SpaceX nebo Tesla těží z blbosti jinak inteligentních lidí? Osobně nemám žádný vztah k Tesle, ale přiznám se, že jsem postupem času získal poněkud negativní vztah k tzv. prémii (zejména BMW) a VW. Z klasických automobilek mám naopak rád japonské značky.
Tielman
3
Dobrá otázka. Nechci být zpátečník, osobně se definuji jako člověk s pozitivním přístupem k rozvoji nových technologií. Ale jak Tesla, tak projekty Space X mi přijdou jako docela hluboká žumpa na peníze. Vím, že pokrok není zadarmo, ale také v těch projektech vidím určitý rozmar. Měli bychom více investovat nejprve do obnovitelnosti, nikoliv cucat už tak dost napjaté zdroje. Toliko k mému způsobu uvažování. Navíc je opravdu nebezpečné, aby ze 7 000 000 000 lidí mohl jediný člověk zamávat hodnotou virtuální měny. To není dobře
Co se týká vztahu k produkci automobilů, BMW mne nechává chladným, JPN produkty v automobility považuji za ideál (především Toyota a jejich logický přístup k elektromobilitě - jdou krůček po krůčku - jejich hybrid mi dává prozatím největší smysl). VW živí 908 producentů/dodavatelů z ČR a s ohledem na tento fakt si nedovolím hodnotit koncern VW negativně. Jezdím ve Škodovce, která neměla žádnou poruchu (vyjma dvou prasklých žárovek) celých 157000 km.
EDIT: Už jen to, že Tesla nazývá svůj asistenční systém Autopilot je důkaz o nehorázném a bezohledném PR.
Xylo
1
Trochu bych si zapřemýšlel o tom, kde je pravda "o žumpách" a co z toho je hnůj nakydaný konkurencí. V dnešním světě je vše hodně o symbolech a úspěch mají mediální hvězdy. Tou koktavý Musk určitě není, ale má asi tah a dost energie strašně riskovat a dotahovat projekty k úspěchu.
Freddka
2
To je docela smutny, jsi uplny blazen.
Tesla je bomba, ale SpaceX je uplne jina liga kamarade. Porovnej s Boeingem a Lockheed Martin a SLS.
Elon to dela za desetinu jejich rozpoctu a narozdil od nich mu to funguje. A jeste to pristava zpatky - to by oni nikdy nedelali, protoze to by neco museli vyvijet a jeste by pak meli mensi rozpocet. Proc to menit, kdyz to tak dobre funguje…
Asi takhle - placas pate pres devate. Tady virtualni meny, tamhle obnovitelne zdroje, jinde zase jak velice uspesne firmy vlasne podle tebe uspesne nejsou a jen polykaji penize.
Obavam se, ze o vetsine z tech veci vis jen velice povrchne. Je to klasicky cesky mix socialne zit, kapitalisticky pracovat, k uspechum zadny respekt.
A takova dieselgate, to jsi asi uplne zapomnel…
Elon je podivin, ale vysledky jeho prace jsou bez debat.
Ze se bavi volatilnimi virtualnimi menami? Proc ne. To neni problem Elona ale tech men.
Ale budiz, necht kazdy ma svuj nazor.
Kdo to teda podle tebe dela lip nez Musk?
Tielman
0
To Xylo a Freddka
Oceňuji, že jste se do mě nepustili agresivně, jak občas v diskusích bývá zvykem.
Já nerozporuji přece, že je Erlon skvělý koordinátor. Ale vadí mi třeba myšlenka osídlování Marsu. Je to nesmysl... vadí mi to PR kolem Tesly i kolem SpaceX.
Na dieselgate se nedá zapomenout 😊 Spustilo to naprosté a do budoucna kontraproduktivní elektrické šílenství.
Jen bych poprosil.... socialně žít a kapitalisticky pracovat.... to opravdu ne. To je velký omyl Freddko, to bylo zbytečné.
Obnovitelné zdroje... to je dle mého názoru důležitější problém k řešené, než osídlování Marsu... 😊
Vo tom žádná.
At žijí emisní povolenky 😄 😄 😄
Co se týká vztahu k produkci automobilů, BMW mne nechává chladným, JPN produkty v automobility považuji za ideál (především Toyota a jejich logický přístup k elektromobilitě - jdou krůček po krůčku - jejich hybrid mi dává prozatím největší smysl). VW živí 908 producentů/dodavatelů z ČR a s ohledem na tento fakt si nedovolím hodnotit koncern VW negativně. Jezdím ve Škodovce, která neměla žádnou poruchu (vyjma dvou prasklých žárovek) celých 157000 km.
EDIT: Už jen to, že Tesla nazývá svůj asistenční systém Autopilot je důkaz o nehorázném a bezohledném PR.
Tesla je bomba, ale SpaceX je uplne jina liga kamarade. Porovnej s Boeingem a Lockheed Martin a SLS.
Elon to dela za desetinu jejich rozpoctu a narozdil od nich mu to funguje. A jeste to pristava zpatky - to by oni nikdy nedelali, protoze to by neco museli vyvijet a jeste by pak meli mensi rozpocet. Proc to menit, kdyz to tak dobre funguje…
Asi takhle - placas pate pres devate. Tady virtualni meny, tamhle obnovitelne zdroje, jinde zase jak velice uspesne firmy vlasne podle tebe uspesne nejsou a jen polykaji penize.
Obavam se, ze o vetsine z tech veci vis jen velice povrchne. Je to klasicky cesky mix socialne zit, kapitalisticky pracovat, k uspechum zadny respekt.
A takova dieselgate, to jsi asi uplne zapomnel…
Elon je podivin, ale vysledky jeho prace jsou bez debat.
Ze se bavi volatilnimi virtualnimi menami? Proc ne. To neni problem Elona ale tech men.
Ale budiz, necht kazdy ma svuj nazor.
Kdo to teda podle tebe dela lip nez Musk?
Oceňuji, že jste se do mě nepustili agresivně, jak občas v diskusích bývá zvykem.
Já nerozporuji přece, že je Erlon skvělý koordinátor. Ale vadí mi třeba myšlenka osídlování Marsu. Je to nesmysl... vadí mi to PR kolem Tesly i kolem SpaceX.
Na dieselgate se nedá zapomenout 😊 Spustilo to naprosté a do budoucna kontraproduktivní elektrické šílenství.
Jen bych poprosil.... socialně žít a kapitalisticky pracovat.... to opravdu ne. To je velký omyl Freddko, to bylo zbytečné.
Obnovitelné zdroje... to je dle mého názoru důležitější problém k řešené, než osídlování Marsu... 😊