Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Než se vydáte do Chorvatska: Co všechno si musíte připravit?

25 komentářů

Mig_35
Jedna věc je pravdou - Chorvati nás nemusí. Pohled číslo jedna - pastikari, nenechate nám vydělat. Pohled číslo dvě - utratis tam balík a čumí na tebe, jak si to ten pastikar může dovolit…
Čím niz, tím je to lepší. Od te doby co jsem zesedivel, když se opalim, buchty se můžou pretrhnout, pinglove se klaneji až k zemi - mají me za skopčáka… z Němců a Rakusaku se muzou pos.rat… ideál až dolů do Černé hory… velký rozdíl v přístupu.
traveldrive
Písal som o situácii pred Covidom. Navštívil som po 6 rokoch ten istý rezort a rozdiel bol dosť dramatický - jak v službách, tak v cenách, a oboje v neprospech Chorvátov, proste cenová úroveň podľa môjho názoru nezodpovedala úrovni a kvalite služieb. Keď Chorvátsko, tak radšej súkromný sektor, tí ľudia sa snažia, ale od rezortov a hotelov ma to dosť odradilo. V tomto sa naopak zlepšujú Bulhari, ich hotely naberajú na úrovni, a za dosť dobré ceny. Ubytovanie na súkromí je oveľa slabšie, to akoby sa človek vrátil o 30 rokov späť.
gil54
Za současné situace to cítím naprosto stejně.
traveldrive
Riešenie je jednoduché - prdím na celé Chorvátsko. Bez problémov si vystačím s krásami Slovenska a ak nejaké zahraničie, tak to budú - v prípade rozumných pravidiel, české luhy. Radšej dám po dlhom pôste niečo zarobiť Slovákom, prípadne českým bratom, ako zdieračom Chorvátom, ktorí sa posledné roky správali k turistom ako skutoční lúpežníci.
traveldrive
No neviem, podľa mňa je to rovnaký risk ako ísť do nového čo ešte nepoznám. Recenzie často klamú, lebo nároky rôznych ľudí sú tiež rôzne. Máš nejaký tip podľa čoho vyberiem lepšie?
Lubo
Ja som ten papier mal, siel som cez Madarsko a odbocil som na nakladny prechod. Tam nikde nikoho, musel som trubit aby si ma colnik vsimol 😊

Treba cestovat v strede tyzdna.
traveldrive
Ó, ešteže máme na Slovensku takých uvedomelých aristokratov ako si ty, čo nám trochu zlepšujú povesť. Len škoda, že tvoja mrzácka duševná úroveň ju zase zráža dole.
Othello
Předpokládám že opatření Chorvati nevydávají proto aby naštvali turisty, ale aby naopak turisty pokud možno chráníli a samozřejmě chránili i sebe. Do HR se chystají mraky lidí a covid ještě nevymizel tak na tom nic tak špatného nevidím.

Samozřejmě existují země kde to víc kašlou což asi mnohým vyhovuje, ale taky na to sem tam někdo doplatí
traveldrive
Tento rok tam už bude, počítam, plnšie, ale Chorvátsko už posledné roky aj tak nie je pre mňa až také zaujímavé. Zopsuli sa, úroveň služieb šla dole a ceny hore. Naviac to tam bolo z roka na rok stále plnšie, hlava na hlave. Keď more, tak si ho užijem radšej niekde inde. Ale tento rok už určite nie.
abc
Idem teraz do orebicu vrele doporučujem, vynikajúce ceny stále slnko nepreplnene, všetci sa seriete na sever a potom nadavate,. Skúste peliesac
abc
Vynikajúco a presne napísané
Othello
Za ty roky co jezdím do chorvatska jsem si už zvykl že vždy po pár letech je nutné změnit destinaci nebo alespoň ubytovací zařízení v ní, protože i když jsou na začátku dobré, časem se zkazí. Platí to často i pro jejich hospody
jakubMG
Přesně tohle je chyba ve výběru...😄
traveldrive
No, pokiaľ je konkrétny rezort dobrý, a po pár rokoch už nie, chyba zrejme nebude vo výbere, nie? Cenu som mal, predpokladám rovnakú, ako Nemci a Holanďania, ktorých tam bolo plno. Vracal som sa po pár rokoch na vyskúšané miesto, ale bol som sklamaný.
traveldrive
Haha, teraz si ma fakt pobavil.
abacus
Prečo nenapíšeš v ktorom rezorte si bol? Niekomu by to pomohlo. Tak by sme mohli posúdiť, či sa jedná skutočne o rezort, alebo nejakú postkomunistickú ubytovňu, kde skapal pes.
jakubMG
Chyba je z velké části v tobě..😄 Neumíš si najít dobrý resort. Zkus třeba Mali Lošinj, kemp Čikat, písečná pláž pro děti, solidní aquapark pro ubytované v kempu zdarma, trajekt tak za 500 kč.

Stačí hledat. Za mně je HR s dětmi jedna z TOP destinací v Evropě. Mínusem je trochu horší jídlo, plusem svoboda, příroda, volnost. Ceny jsou za něco vyšší, za něco nižší než jinde.

Je pravda, že rozptyl kvality je v HR velký a je třeba si umět vybrat.

P.S.: pokud hledáš hotel s all-inclusive a bazénem za nízkou cenu, zkus Egypt 5*, budeš nadšený...
traveldrive
Realita je taká, že bez ohľadu na to, že to nikto nepýta, tak tie papiere mať musíš. Lebo niekto si náhodou niečo výnimočne vypýta a budeš kde? V riti...
Lubo
Chorvatsko uplne v pohode. Test treba aj u nas. A formular na webe vyplnis.
K druhemu ockovaniu v CR uz automaticky davaju ten medzinarodny papier, rovnako aj k testovaniu. A zdarma.

Minuly rok, koniec juna prazdne plaze, aj mesto, vsetko super.
kesumb
realita je takova, ze z vyse uvedeneho nikoho na hranicich nic nezajima. Je to stejny jako pred dvema rokama, akorat zadny turisti a nizsi ceny..
xxc
To mi nenapadlo, osobnym autom ist na nakladny prechod niekde medzi kamiony 😄 Ja som rad, ked sa mi podari odbocit na samoobsluznu cestarinu, alebo ako sa to vola a usetrim par hodin kolon pri plateni za dialnicu. V strede tyzdna je dost kamionov na dialnici, posledne roky som chodil v sobotu tam a v nedelu naspat.
abacus
Každoročne plynú do Chorvátska státisíce ľudí, pre ktorých je dovolenka pri mori v Chorvátsku ešte stále najdostupnejšou. A nemajú potrebu sa hrať na bonvivánov, pre ktorých je Chorvátsko podradné a Chorváti zlodeji.

Za dvadsať rokov som prešiel autom skoro celú Európu. Ale nebudem písať o žiadnom národe ako lúpežnikoch, pretože na ceny ich služieb alebo tovarov každý z nás nedosiahne.

Duševný mrzák? To sa pozeráš do zkadla?
Klaudius, winder, traveldrive T.E.S.L.A alebo ešte pod ktorými ďalšími nikmi tu vystupuješ?
Ako náhle ti niekto stúpi na otlak odvďačíš sa nadávkami a urážkami.

Bohužiaľ tvoje skúsenosti z cestovania sú mizerné. Ale to ti nebráni "hrať" sa vo virtuálnom svete za znalca.
abacus
Kedy už konečne pochopíte, že Chorvátsko sa zaradilo medzi štandardné destinácie ako je Taliansko, Španielsko i so svojími cenovými hladinami ( ktoré sú ale asi stále tak o 30-40% nižšie). Chorvátsko už nie je destináciou pre Ľudí s mizernými príjmami postkomunistických krajín, kde dovolenka znamená mizerný lacný apartmán, mizerný hotel a mizerné služby. Za posledných 5-6 rokov pozorujem podstatné zmeny. Rekonštruované rezorty, nové pláže, len na to je potrebné mať peniaze. Chorvátsko je destináciou Talianov, Rakušákov, Nemcov a dobre zarábajúcich Slovincov.
Na druhej strane sú lakomí Holanďania, Poliaci, Česi a Slováci s mizerným rozpočtom na dovolenku, ktorí tu budu donekonečna opakovať to o zlodejoch a podvodníkoch.

Stačí priznať jedno: Dovolenka v Chorvátsku je už v súčasnosti nad moje finančné možnosti.

P.S. A pre teba a tebe podobných je nad finančné možnosti i dovolenka na Slovensku. Alebo nám chceš tvrdiť, že stráviš dovolenku na Donovaloch, či v Tatrách v niektorom z rezortov, či peknom apartmáne? Skončíš pri jazere s mizerným stánkom, drevených budoároch na prepálených hranolkách s teplým pivom v plastovom pohári za 2,50 €.
xxc
Len to, ze minuly rok skoro nikto nevypisal ten papier cez web a potom sa dlho cakalo na hraniciach. Inak s papierom to skontrolovali za 15 s a islo sa dalej. Inak suhlas, minuly rok to bolo v pohode. Aj na Slovensku uz davaju papier k ockovaniu.
xxc
Je to psychopat. Kvôli poruche nevie zvládať záťažové situácie. Treba nechať tak, blokovať ho nechcú.