Technika
Přihlásit pro přidání komentáře
eLzyx
moje auto automaticky vysouší klimu po odstavení auta. Cirka po 30 minutách po odstavení auta uzavře výstup do kabiny a skrz výparník to asi 7 minut prohání suchý teplý venkovní vzduch.
Na čistění a plnění to nebylo snad 10 let a klima prostě nesmrdí a chladí. Každoročně dám akorát ten nejlepší kabinový filtr, co je aktuálně na trhu, což je aktuálně asi Mahle CareMetix a mám klid.
Na čistění a plnění to nebylo snad 10 let a klima prostě nesmrdí a chladí. Každoročně dám akorát ten nejlepší kabinový filtr, co je aktuálně na trhu, což je aktuálně asi Mahle CareMetix a mám klid.
webpaja
...u MB musím neustále ladit teplotu. Nevím kde je senzor, ale jednou za stejných podmínek fičí ledový vzduch, podruhé jde lehké teplo. Takže rozptyl 20-24st.
...u BMW je rozmezí 22-23, ale stejně to musím občas ladit.
...u Audi si vystačím s půlstupněm kolem 22st
...nejlíp mi zatím fungovala klima u XF a XE, tam jsem jezdil celoročně na 23 a jen si hřál nebo chladil záda a zadek sedačkou.
...u BMW je rozmezí 22-23, ale stejně to musím občas ladit.
...u Audi si vystačím s půlstupněm kolem 22st
...nejlíp mi zatím fungovala klima u XF a XE, tam jsem jezdil celoročně na 23 a jen si hřál nebo chladil záda a zadek sedačkou.
Jo, tohle mi na mnoha autech taky vadí. Klika, že to moje obstarožní Volvo tohle zvládá. 22°C celoročně, v zimě si stačí přitopit pod zadkem
westeros
V tomto clanku bych uvital neco o doplnovani chladiva, napr. zda je mozno zamenit 1234yf za R134a.
Ja Prvni 123
Mám doma Punto II z roku 2008. Celý je super, akorát klimu nemá.
😒
Používám ho místo motorky na krátké cesty po okolí, kde je to skoro jedno. Ale občas se mi to stane, že jedu v létě nějakm dál. Dál třeba jako kolem 100 km.
Je tmavě modrý.
😄
😒
Používám ho místo motorky na krátké cesty po okolí, kde je to skoro jedno. Ale občas se mi to stane, že jedu v létě nějakm dál. Dál třeba jako kolem 100 km.
Je tmavě modrý.
😄
Josef-Kratochvil
Za ten nesmysl s vymenou chladiva jednou za dva roky bych vycurany servisaky strilel na pockani. Ale ze to napisou i zde, to je vrchol blbosti.
Vytiahnut, zvazit, doplnit chladivo, olej, co je na to spatne? Suhlasim, ze po prvych dvoch rokoch to netreba, ale po 4 to klime lem prospeje. Hlavne ten olej. A potom kazde dva.
Ale prd. Okruh je hermeticky uzavreny a pokud nedojde k uniku, nebo servisnimu zasahu, neni duvod chladivo menit, nebo vubec tahat ven. Tim jen roste riziko znehodnoceni naplne. Oleje jsou delany na zivotnost kompresoru a degradace probiha prave v pripadech, kdy dojde k poruchovym stavum. V chlazeni bezne okruhy pracuji vic jak deset let bez zasahu. Tyhle kydy jsou jen zpusob, jak vytahnout z motoristu penize na amortizaci predrazenych plnicek.
Presne. Aj mňa chceli už dávno-pradávno v servise zblbnúť.
A ajhľa - auto má 17 rokov a klíma stále funguje
A ajhľa - auto má 17 rokov a klíma stále funguje
jam2015
,,V létě je pak vhodné vypnout klimatizaci cca 15 minut před příjezdem do cíle, což ocení lidské tělo i technika."
Takže cestou do roboty v malomeste, na nákupy, tréning... by ste ju nemali zapnúť 😉
Takže cestou do roboty v malomeste, na nákupy, tréning... by ste ju nemali zapnúť 😉
8 stupňů je nesmysl. Každý podle sebe. Když je hodně horko, nastavím 23-24, jinak jedu běžně na 22.