Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Parkování je stále těžší: Auto nechte snad už za obecní značkou!

30 komentářů

petr petrumr
Já to píši pořád, města mají tvrdě zakročit a řidič co nemá svůj pozemek, garáž, stání nemá mět na sebe naspaný tři i více aut. prostě mu neudělit RZ a trvat na tom, že za nepovolené stání by mělo být tak 4 body. Města by si měla uvědomit, že je silniční zákon a ten platí jak pro motoristy tak pro radnici, policii nevyjímaje a když na obousměrné ulici není 6m místa, tak by měli zakročit ať v podobě jednosměrky nebo razantního odtahu. Vím, že nějaký města nemají odtahovky, ale není problém aby třeba v sobotu dojela na moravu pět odtahovek a udělala bleskovou očistu.
Mikesus
Těch 6m/3m, z toho taky rostu. Nechal bych je okamžitě odtahovat jako překážku v provozu
petr petrumr
mě to rozčílilo nedávno, vždy v ulici jsme vycházeli, ale v pátek jsme jeli za sebou tři auta, stála tam dodávka, za mnou tři auta--asi pět minut došli tři lidi a než nastartovali, tak telefon, pití a ani nepoděděkovali a jak odjela, tak v protisměru další auto a já jsem dělal rozrážeče a pokynul ať vjede na trávu(svoji), že chceme jet a on se začal rozčilovat co tam jezdíme.....Nejhorší je na tom, že město povolilo v ulici kde jezdí i mhd oboustraně parkování rezervé- to se platí asi 24tkč za rok a nezůstane tych 6m....
lordlord
u nás těch 6 metrů začali po 40 letech dodržovat asi na 400 metrech silnice bez postavení parkoviště, kousek vedle už na silnici kousek vedle parkování nevadí
xxc
Preco by mali mat odtahovky? Ved nech tam postavia policajta, ktory ma dnes merat a nech tym ludom vysvetli, ze nie je 6m, nech tam neparkuju. Kazdy by len odtahoval a meral :-)
Mikesus
No policajt tam nemůže celý den stát na jednom místě, musí kontrolovat větší oblast. Jednou projde, nechá odtahnout a jde se dal. Ani lístečky bych nedával. Kdo nepozná, ze kolem nemůžou projet auta, nemá za volantem co dělat.
petr petrumr
u nás taky byla petice za to, že majitel pozemku vyhnal králikáře aby tam udělal novou zámkovku..řidiči to parkoviště před obchody jsou pro nakupující a né pro králíky a radím obchodům-závory a noční odtah, klidně do centrály firmy, třeba i do holandska nebo německa.
Mikesus
U některých obchodu to funguje tak, ze přes noc zdarma, přes den 2hodiny zdarma. To mi přijde jako přijatelný kompromis.
petr petrumr
jo, ale v zimě je problém, že ty auta odjíždí až v 7 a třeba pluh na sních je objednaný na 5 a v zimě tych míst je asi méně.
Mikesus
Jo. To je problém ale všude, kde parkují auta.
Beefcake
Pluh v zime ? Naco. K zime sneh patri ;-)
Este budeme radi, ked nejaky uvidime.
lordlord
v JH přestali tolerovat parkování na silnici, ale jen na části sídliště, kousek vedle se na silnici může parkovat, kdo jezdí domů z odpolední směny tak parkuje hodně daleko
pradeda777
V Japonsku to už někde došlo tak daleko, že když si chce člověk koupit auto, tak musí předložit potvrzení od úřadu, že ho má kde zaparkovat. Nemáš parkování....nemáš auto.... ;-\
jam2015
Toto tam v niektorých veľkomestách platí najmenej 20 rokov ;-)
Mig_35
a u nás se někteří rozčilují nad garantovaným vlastnictvím levného vozu a mobilitou do kauflandu...
pradeda777
Ano, já vím... :-!
Arese
Pokud se ale spokojíe s malým Kei-Carem, tak to povolení mít nemusíš. :-)
pradeda777
S tou "exemption" pro Kei cars si nejsem jistý. Máš nějaký zdroj?
Edit. Našel jsem toto info. Takže "exemption no longer"....
"You'll have to have the 車庫証明 (shako shoumei: proof of a place to park ... It used to be that kei cars were exempt, but that went away".
Tom Pro
Normalne to hodis do travy, tu elektrinu a dojdes s nakupem domu. To je jako ze treba muzes parkovat auta na sebe, normalne kolama jednoho na strechu druhyho
jam2015
a hneď bude v mestách o 20% vozidiel menej ;-)
traveldrive
A na to si ako prišiel?
Mikesus
Podle mne to je ironie.
traveldrive
Leda tak. ;-)
petr petrumr
v čr je to zakázané i stání na trávě. Když na chodníku povoleno, tak značkou IP 11d-g
Beefcake
rovnake manipulacie pouzivaju obce vsade.
topten
kdo nema v miste sveho bydliste vlastni placek na parkovani, mel by platit poplatek za parkovaci misto spravci komunikace kde bydli, vetsinou mestu, nebo by nemel mit auto vubec.
plati hlavne pro kraliky, kteri se rozciluji, ze nemaj kde parkovat, ale pritom parkuji na cizim. a vytvoreni a udrzba takovyho parkovaciho mista taky neco stoji.
nevim proc bych se mel kralikum podilet na parkovani zadarmo, kdyz ja sem si placek musel koupit, zaplatit dan z nabyti nemovitosti, zpevnit, a kazdej rok platim dan z nemovitosti...
pradeda777
Jo kamaráde...jak se staly auta lehce dostupná, tak často nastává situace, že u baráku potřebují 4-5 míst na parkování pro všechny členy rodiny. To je teprve šrumec. 3-4 podobné baráky za sebou a pokud nemáš ulici dostatečně širokou, tak se nedá v obousměrné ulici vyhnout. Mám obavy, že ten japonský systém omezeného parkování se k nám rychle přibližuje. :-(
Tielman
Před třemi lety se mi podařilo zaparkovat minimálně 500 m od baráku. Po zpoplatnění zmizely z ulice vraky a zaparkuji auto přímo u vchodu do domu a koukám na něj z okna. Těch 2400 co platíme se ženou za dvě auta je za tu úlevu pakatel.
VilemSin
Souhlasím, také je pro mne stále těžší někde zaparkovat. Navíc když už je tolik různých parkovacích zón: https://www.dopravniznaceni.com/…a-jejich-znaceni kdo se v tom má pak vyznat. Třeba na tu rezidentskou narážím poslední dobou čím dál častěji.
lazar33
Já jsem velice rád, že mám naštěstí možnost parkování na vlastním pozemku. Nebýt toho, tak tady u nás asi nikde nezaparkuju. Ideální to ale taky není. Nemám totiž garáž, pouze místo na stání vedle domu. Auto tam bohužel není nijak kryté, což je přes zimu celkem problém. Letos mi to ale konečně pomohla vyřešit krycí plachta na míru, kterou jsem si nechal udělat od https://www.peplachty.cz/…plachty-na-miru/