Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Potvrzeno! Nová Škoda se bude jmenovat Slavia

22 komentářů

DonVito
Jeste ze nejsem spartan. 😁
Renoo
A to já radši fandím Tkáčovi a Křetínskýmu, než čínskejm komančům...
PowerHouse
S tím obrozeneckým názvem překvapili.
traveldrive
No to vieš, pre Indov to znamená ešte viac...
fOE
Bez ironie, konecne zase jednou povedene jmeno pro Skodovku. :yes:
PS: Skoda Roomstru, to i kdyz bez odkazu na historii spolu se superbem povazuju za dve nejlepsi jmena skodovek vubec. Ale treba se jeste nekdy vrati.
gil54
Já považuji za nejzdařilejší jména celé historie Škody - Felicia, Popular, Superb v tomto pořadí. (I z pohledu významu slova vč. možnosti mezinárodního uplatnění.)
traveldrive
Na Octaviu si zabudol? 😉
gil54
Nezapomněl, přestože je to dlouhodobě oblíbený model a tím i ten název, tak význam slova je již mimo původní záměr (tehdy jako osmý model automobilky po znárodnění - octavo - z latiny osmý) a proto jej ze svého výběru vyřazuji.
traveldrive
Napriek tomu je to tiež vydarené meno.
gil54
Nepopírám, vždyť jsem i napsal oblíbený model i název. Jen jsem do trojky nedal a proč uvedl. Dávám ho na čtvrté - páté s Rapidem.
Arese
Ne po znárodnění, ale počítáno od prvního Popularu. 😄
ptr078
Tak preco to meno vyhodili zbytocne na indicky trh, kde to nikto neoceni a model sa mohol volat kludne ghjfdeq. Do ceskej kotliny by sa to hadam hodilo viac a ocenil by to aj zakaznik
Emel
Líbí se mi ta klasická jména - Felicia, Fabia, Octavia, Rapid... i teď Slavia. I Scala je ok.
Na Superb jsem si zvykl... ze začátku se mi to béčko na konci zdálo takové nečeské a divné, ale dneska s tím problém nemám.
Na q na konci jsem si asi ještě úplně nezvykl... ale pořád lepší než Qashqai, kde jsem ze začátku vždycky přemýšlel, jak se to vlastně píše.
Anonym
To nečeské béčko na konci se ti zdá nečeské správně. Je to tím, že to slovo je anglické: Překlad výrazu superb
Slovní druh Překlad Obrácené překlady Četnost
help_outline
Přídavné jméno
nádherný
splendid, gorgeous, superb, fantastic, glorious, regal
skvostný
superb, precious
traveldrive
A to "ia" na konci Fabia, Octavia, Felicia, to ti znie česky?
traveldrive
Slavia už je vzduchovka, ložiská, futbalový klub... Fakt mohli vymyslieť niečo originálnejšie. Ktovie, ako to znie Indom.
Ada je zase tady
k čemu auto bez normálního motoru?
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
beibej
má končit v roce 25 ne? tady nám lžou, že proto nebude vyvinutá a zaplacená F4combi. ale na indii to neplatí! keckové to jsou.
mimomisu
Duvod konce kombiku jsou emise, ne platforma a naposled, co jsem se koukal, tak Indie jeste neni v EU
beibej
je fuk kde je indie. mqb a0 je konec nebo ne? kecali nám s tím koncem? F4combi nemá problém s emisema, ale se zpožděním. krátká F4 má stejnou techniku.
igi2
Enyaq kamiq vraq ... :no: