Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes plánuje skončit s kombíky! Už má i termín

47 komentářů

KANKUNEN
žerou drogy. Co prohlášení, to víc padlé na hlavu. Z naftového kombíka se přeze do benzínové ho SUV co si pápne jednou tolik. Green Deal.
fOE
Vtip je v tom ze vsichni nebudeme, vetsina z nas nebude, a o to jde predevsim.
3_diamanty
Prognoza isteho uznavaneho automobiloveho odbornika .... ktory pred par rokmi povedal... auta o 15 -20 rokov budu si uz vsetky navzajom velmi podobne ( karosarska roznorodost skonci ) a budu stat podstatne viac ako dnes... a mne to pride za sa to deje uz dnes... cca uz asi 10 rokov v predstihu... miznu kombiky kupatka sedany kabria male auta mpvecka.. a cenovo uz tiez idu auta brutalne hore... mozme si teda gratulovat... 8-s

Automobilova buducnost je predsa v jednopriestorovych zdvihnutych vajciach na baterky a za 2 melony... zivot si predsa treba ulahcit ...
kari.laz
A nejhorší na tom, je že spousta elektrických bijců možná nemá ani na klasiku a nedojde jim, že na elektro mít nebudou už vůbec a že desetiletý baterkáč bude jen jeden velký průšvih. Bijí se za něco, co jim zapříčiní, že budou jezdit maximálně v něčem, jako je Dacia Spring.
Ozzman
Prumerna ceska rodina si kupuje auto v kombajnu, se spalovakem a ne EV za trojnasobek 😊
Ginger Kyriakos
Nebudeme. Rychlost bude omezena na 100 a na auto už budou mít zase jen bohatí lidé. Zbytek bude jezdit sockou. Green Deal v praxi.
twistedTSD
Tak na to se fakt těším, až budeme všichni jezdit v 2.5tunových oplastovaných zrůdách, které budou na dálnici žrát 30 kWh. Konečně budeme bezemisní a zelení.
MB1975
A já asi jako zákazník, kterému už :no: došla trpělivost, brzy skončím s Mercedesem.. 😢
Tom Pro
Koho zajima rodina s detma s dojezdem 1000km a slusnejma jizdnima vlastnostma. Tady mas SUV a spolehej se na pomocniky a plat o tretinu vic za servis. Mas prece big mama car
Dinar
Přesně tak, já jsem jen zvědav, co se bude dít, až to lidem dojde.
Ozzman
No, to ale přeci neznamená, že česká rodina nekupuje kombík, ne ?
Anonym
Elektromobilita na to má velký vliv, i když nepřímo. Znamená ještě větší tlak na unifikaci a konec dominance Evropy v automobilovém průmyslu. Čím dál více se automobilový svět bude přizpůsobovat Asii a tam kombíky nefrčí.
WinDiesel
správná připomínka, zelenorudočerných aktivistů vytoužený cíl, aby ONI mohli rozhodovat, kdo si bude vozit zadek v autě a kdo v socce.
wakantanka
I ja si rýpnem, Sedonu/Carnival vieš kúpiť v Kii v Malackách a nedávno som jednu videl v Kii v Žiline. Fungel nové, so zárukou, takže budeš uvažovať? 😊
DonVito
Jasne, prumerna ceska rodina si kupuje MB v kombajnu... 😁
MS-sport
magoři.
Mokrous
..."To je blbý, to se bude líbit."

No a tak všichni opustí normální praktické vozy a přelezou do drahých a těžkých přiblblých krabic na obřích kolech, aby byli IN a pořídí si aero kola, aby byli "EKO".

Chápu, všichni bydlí v lese a na horách a jezdí bahnem a po skalách a jsou tak vysocí, že se ani do Superbu nevejdou a když se občas dostanou na silnici, tak ocení vysoké těžiště a vysokou spotřebu a návdavkem dostanou menší kufr. Takže jinou volbu prostě nemají.

Aby to jelo, tak potřebují ždímat silnější motory, které "zajisté neprodukují" více CO2 a dalšího a aby to vypadalo, tak na tom vozí "laciná" a "komfortní" "EKO" kola o průměru 22"

No a ten pocit, že na to máš a všem to ukážeš. K nezaplacení.

Takže to je všechno “správné”, “tak to má být”...
3_diamanty
Mas... pravdu ... :yes:
Dinar
Oboje má svoje, osobně nemám odsuzující názor ani pro ten břichoplaz ani pro suv, jezdím obojím, ale měl-li bych mít jen jedno auto, pak by to byla ta klasika, v kontextu článku tedy raději kombi než suv.
cudzinec111
zabudol si na 30-palcove kolesa...
Freddka
Ze prej elektromobilita na to ma nejaky vliv. To je nesmysl, EV muzou bejt klidne kombi.

Rozhoduje zakaznik.

Kdyz lidi chteji misto kombi SUVcka, tak nebudou kombiky. To je jasny.

Jako majitel E kombi mi to moc radosti nedela, nicmene za 10 let uz budou deti vetsi a kombi nejspis potrebovat nebudu a pri nejhorsim teda prejdu na SUV, ikdyz hur jezdi, co uz… :-!
kozakm
Nepotřebuju jezdit do hor. Stačí mi, že vím, že si neorvu při parkování spodek o obrubníky.
WinDiesel
Já tomu říkám zapadnout jak Helmuti do krytu. Těžko se vylézá ven. 😒] Ale i dovnitř a už mne nebavilo mít pořád obouchanou hlavu.
WinDiesel
Asi neparkuješ na panelákovém sídlišti.
Všechna ne-SUV auta tam dřou spodkem nárazníku o obrubník 😒] 😒] 😒]
kozakm
Loni jsem přesedlal do SUV a zatím nečekám, že bych se někdy vracel zpět do břichoplazu.
displacement
To same tady. Mam E63 kombi, neni dle meho lepsi auto pro rodinu s 2 malymi detmi. Za 10 let uz mi to bude jedno,ale ten tvar mi chybet na silnicich bude. Ale co, Taycan Cross Turismo to trochu zachrani😊
Mokrous
Kudy já to sakra jezdím, že jsem si za 20 let ještě neškrtnul?
WinDiesel
Potom jsou ovšem zelené kece jen ...... kecy a bláboly
WinDiesel
Míval jsem Mercedesa, a taky by mne to naštvalo.
WinDiesel
A proto na to Helmuti doplatí, jen jim to v záchvatu zeleného šílenství ještě nedošlo
Mig_35
jsi můj vzor Arese. po žních bych k tobě šel jako závozník, kdybys dovolil 😄
Arese
Mám obojí a měním dle chuti a nàlady. 😄
Reco
Ja si rypnem - Kolkoze si tych kombikov, kupatok, sedanov, a MPV kupil? Nemusis odpovedat, obaja vieme. A tu je kamen urazu a nie kecy o elektromobilite.

Ja by som sa ku kombiku rad vratil, ale kedze sa nezmestim, tak smola. A ked uz si mam vybrat medzi krabicou MPV a krabicou SUV, vyberiem si SUV. V pripade, ze mi europsky alebo akykolvek iny vyrobca na nasom trhu ponukne velke MPV typu Sienna, Pacifica, pripadne kludne Kiu Carnival, tak budem o tom aspon uvazovat. Inak to budu SUV valcovat - kludne aj elektricke.
Mokrous
A představ si, že celej život jo. Z 8 patra mám výhled na východ i západ 20 km do přírody. Takže mi ani nevadí, že nemám barák.
WinDiesel
správná připomínka :yes:
wakantanka
Písal si trošku niečo iné, ale beriem argument neoficiálneho dovozu. Táto kategória nestojí pár eur.
Ozzman
Do ty velky krabice narves ty potrebne baterky, proto se nedela EV kombi
Reco
Co si videl je jedno, oficialne (v malackach) nic take nemaju a pokial to nema oficialne zastupenie, tak nejakeho random dovozcu so "svojimi zarukami" mozem z vysoka. Problem absolutne zo vsetkym cez servis po diely a v pripade problemu aj so "zarukou".
Tom Pro
Od revoluce nikoho stredni vrstva nezajima. Dekuji ze jsi to zminil, ale jsi uz dvacet let pozadu, tak vymysli neco aktualniho
JosefBrofsky
Nic. Nic se dít nebude. Bude nezaměstnanost ke 30%, málo jídla a drahého, drahé teplo, voda a elektřina s výpadky. Lidi budou mít starost o základní životní potřeby, po autech nikdo ani nevzdechne. Dohromady se to bude dávat desetiletí.
JosefBrofsky
Koně a dostavníky, Praha - Brno s přepřažením bude cesta na den, od jara do podzimu ...
Arese
:😉 :yes:
Mokrous
A Tesla model S má malou baterku, nebo je to SUV a nebo váží 2,7 tuny, jako novodobé modly?
Kdyby chtěli, tak vyrobí vůz typu Superb Scout co do výšky a délky, jen světlá výška by byla jako u klasiky. Kvůli baterii.
Baterii 100kWh, hmotnost pod 2 tuny, cx okolo 0,20 aby to dalo 500 kdykoli a cenu 1,1 až 1,8M podle výkonu, pohonu a výbav a zájem by možná byl. A nebo taky ne. Když všichni potřebují auto v holinkách.
Ale šlo by to.
WinDiesel
netrapte ho
nové auto by si chtěl koupit každý ale ve stávající situaci je to obtížnější než kdy dříve
Mig_35
asi tak. ne že by se to nedalo, Taycan Cross Turismo je důkazem. ale celkově velké a těžké baterii sluší víc velké a těžké auto...
Mig_35
Ojeté elektromobily nebudou? A dnes všichni kupuji jen nové auta se spalovacím motorem ?
MS-sport
a proto Němci u Škodovky zrušili Fabii Combi.....