Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Německá prokuratura bude vyšetřovat Radima Passera za vysokou rychlost

127 komentářů

PowerHouse
ať si Radim půjčí na rekordy v Německu moji Berušku, tu již při 100km/h neudrží v pruhu a bude muset brzdit.
Tady to vězení za rychlost nehrozí.

Doufám, že odejde maximálně s pokutou.
ryccardo
Taky doufám, že ho zelená inkvizice nebude chtít ukřižovat. Přeci jen nic neporušil, takže myslím, že to jeho právníci rozbijou. Nejel ani nepovolenou rychlostí, ani nebezpečně ani nikoho neohrozil, takže nemají moc na čem stavět.
PowerHouse
v Německu testovalo rychlost svých Berušek?
ryccardo
Já se třeba taky hlásím. Jen mi to nejelo 400 😁
Anonym
Tohle nemá nic společného s ekoteroristy. Inkvizici bych do toho taky netahal.
ryccardo
Hmm tak proč to vůbec řešit když se vůbec nic nestalo?
jiras_
Protože pánbíčkář porušil zákon, proto.
ryccardo
Vtip je v tom, že žádný zákon neporušil, když jel na neomezeným úseku dálnice 😉
jiras_
Příspěvek podléhá schvalování.
adamzprahy
Hele tak si přečti ten článek, je tam napsané na čem to chtějí stavět. Jestli mají opravdu takto definovaný zákon nebo je na to judikát, tak to bude těžká obhajoba 😁 To bude něco jako😒br />
Soudce: “pane Passere, v zákoně máme napsáno, že za závod se považuje i když jedete sám a zkoušíte dosáhnout maximální možné rychlosti…a vy na internet dáváte video pojmenované pokus o rekord kde se snažíte dosáhnout maximální rychlosti jen abyste byl na internetu nejrychlejší.”

Passer: “Ale to jste špatně pochopil, to my češi jen takhle říkáme cestě do práce a já si jen dělal z lidí srandu.”

Soudce: “aha tak to jo, tak to nic, v pohodě”

Takhle si to představuješ? 😁
DonVito
jj souhlas 😁

Na druhou stranu vězení určitě nedostane.

V nejhorším podmínku.
Typoval bych to na (tučnou?) pokutu a uhrazení soudu.
adamzprahy
Jo to si taky myslím, přecijen nehoda se nestala, agresivita v tom nebyla atd.
Ozzman
S tou cestou do prace = zavodem to bohuzel nejo vtip, jen to tady takhle propaguje slovak a ne cech 😁
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
ryccardo
Ty elektromrtki jak to trefně nazýváš stejně nedojedou nikam. Dojezd nového Meganu EV mě skutečně pobavil a z té ceny jsem už vůbec padal smíchy ze židle. Takový krám si nikdo nekoupí. Proč taky, když ICE varianta stojí skoro polovic a užitná hodnota takovýho auta je daleko větší než EV?
xxc
Ja si to asi kúpim 😄
KANKUNEN
Ha, takže pravdu mám já a ne Ozzy, děláš si tu prtel.
xxc
Ale nie, vazne, podla testov sa mi to paci. Podmienka bude poriadne to vyskusat a uvidime. A musim splatit hypoteku a nasporit. Uvidime, ci Renault bude pokracovat v produkcii odpadu, alebo spravi konecne solidne auto.
ryccardo
A nemyslis ze se za tech 900 tis da koupit i lepsi auto?
xxc
Ake? Neviem, ci to bude 900 tis, asi budem musiet ist do najvyssej verzie.
speedfred
V cenovej hladine 900t je snáď každé auto lepšie.
Ozzman
Treba 2 ASX 😁
WinDiesel
... a omezovačům rychlosti ......
Dokázal jen že je blbej tydýt.
adamzprahy
Jak jsem psal pod původním článkem o “rekordu”, tak se to fakt děje a nepřekvapuje mě to. Na úřady (a už vůbec ne ty německé) opravdu divadlo s modlitbou nestačí 😁

Než se tu rozjede vášnivá debata s osobními názory, tak chci jen říct, že neomezená rychlost v Německu je mýtus. Na tamních dálnicích pouze není plošný rychlostní limit a to je rozdíl, který bohužel spousta lidí nechápe. Nejde o to že 130 km/h je v pohodě a 131 km/h už není. Jde o dodržení všech ostatních pravidel, která zde nebudu vyjmenovávat. V zásadě jde o zachování bezpečnosti, tj. přizpůsobení se stavu vozovky, počasí, provozu nebo třeba o zmíněný zákaz “závodu”, který má svou definici atd.

Zda to co Passer předvedl bylo podle předpisů nebo ne ať posoudí soud.

Byť jsem zastánce rychlé jízdy, tak tohle jde rozhodně na hranu pravidel a jsem zvědavý jak se to bude posuzovat. Tipl bych si že se neobhájí, protože třeba ta definice závodu dost sedí k tomu, že to veřejně nazývá pokusem o rekord.
kesumb
ja nechapu proc se u toho ten blb musel fotit. Proc si to nevyzkousel potichu sam. Takhle ma pravdu win..
Anonym
Musel, protože jinak by si nepřipadal jako správné máčo. Věděl by to jen Bůh a on a to nestačí.
xxc
Ja som včera nechtiac dosiahol 190 na Scenicu, ale nenapadlo mi to fotiť. Len mi napadlo, ups, čo keď to je nelegálny závod. Najviac som mal zatiaľ 188, čo je reálnych asi 184, čo má auto maximálku. Spaľovacie autá asi nemajú nejak obmedzenú rýchlosť, ako elektromobily, že to utnú na určitej rýchlosti a znížia výkon?
pevec1
Auta typu Scenic a podobné nemají omezovač rychlosti. Mají pouze omezovač otáček, aby se nepřetočil motor. Většina těchto vozů má převodovku tak, že na 6ku ani maximální otáčky nedosáhnete. Maximální rychlost tedy souvisí s takovými věcmi, jak je auto momentálně těžké, jestli jedete z kopce, jak dlouho dokážete držet plyn na podlaze vzhledem k provozu.
voyo
ale maju 😊
w246 B180 CDI ma v technicaku 190kmh a ci to bola rovina, alebo dole kopcom max isiel 191km/h (podla GPS)

w245 B180 CDI mala v technicaku 173kmh a dole kopcom vyse 205 kmh a po rovine 190kmh (vsetko podla gps)

Superb z 2020 som este takto netestoval, nebola potreba ist do nemecka a doma podla predpisov 😁
adamzprahy
Bohužel…
Mr.Murphy
no ale vždyť jemu šlo o překonání rekordu. Logicky to musíš zdokumentovat. Pro něj nemělo hodnotu jet klidně rychleji někde na uzavřené trati. On chtěl mít svůj rekord, že je nejrychlejší borec co kdy jel na autobahn. A jestli tu neomezenou rychlost zakáží, asi mu zůstane navždy....
Anonym
V zásadě jde v podstatě o jakýsi nepsaný kodex slušnosti, který má přímou oporu v tamních předpisech a zákonech. Na takovéto machýrky tam prostě není nikdo zvědavý a na rozdíl od Ost na ně mají páky.
xxc
Aky kódex slušnosti? Že mu slušne vybehnú pred auto? Inak neviem, čo by na tom mohlo byť neslušné. Rýchlejší nikdy neobmedzuje, nevadí, zatiaľ čo pomalší obmedzovať môže.
Ji/Ri
To je gol. Stbakův nohsled se odvolává na kodex slušnosti.
Mr.Murphy
souhlasím s tebou.... Passer je blb, který se veřejně přiznal k tomu že tam překonává rekord... udělal dokonalou medvědí službu všem, kteří tam doteď v klídku jezdili 180, případně tam někam bezpečně zajeli testnout maximálku....
KANKUNEN
Měl to zajištěné líp než kdejaké kousky polských kamioňáků.
caliban
Ježíš, už je to tu zase. Já plebs dostal pokutu 7 stovek, protože mně radar vyfotil, jak jsem jel 54km/h. To je asi stejně zajímavé.
petr petrumr
byla tam 30.
caliban
Ne, bylo to ve vesnici a bylo tam 50.
narona
jednoduše, protože ostatní při předjíždění a podobně nemohou tušit že se na ně někdo řítí 3 násobnou rychlostí.
brk77
Mám z té kauzy podobné pocity jako z našich mobilních operátorů. Třeba T-Mobile😒br />
"Přinášíme Vám novou generaci mobilní sítě 5G, která umožní reálnou rychlost stahování až 500 Mb/s"
A k tomu vám nabídnou třeba "Balíček 400 MB je vždycky na měsíc za 99 Kč.", takže to stačí na 6.4s stahování plnou rychlostí.

Když nechtějí, ať jim tam lidí jezdí 4 kila, tak ať si tam dají omezení rychlosti a nevymýšlí pak zpětně hovadiny, jak to kriminalizovat.
adamzprahy
Jenže kdyby dokázal na těch 417 km/h zrychlit na kilometru dálnice kde nikoho nepotká, tak to bude asi v pořádku. Ale on dává na internet pokus o rekord kde mine snad desítky aut. A přesně kvůli takovým blbcům se musí zavádět nesmyslné limity. Pokud to soud potvrdí, tak zneužil svobody, kterou dostal, a můžeme za to zaplatit všichni plošným omezením.
xxc
Keby to aspon obmedzili normalne, aspon na 250, ale nie na 130. Clovek si zaplati drahu dialnicnu znamku a potom je takto nezmyselne obmedzovany.
adamzprahy
Pokud by limit šel tímto směrem, tak jsem s tím v pohodě 😁 :yes:
beibej
"Ale on dává na internet pokus o rekord kde mine snad desítky aut." 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Ty jsi ale počtář! Nechtěl bys vzít ministra financí?
adamzprahy
jsem rád že jsem tě pobavil 😁 Nepočítal jsem to a počítat to ani nebudu. Jde o to, že auta tam míjí a ne jedno, myslím že se tam v jednom místě i předjížděla. Takže nechápu popírání faktu, že na té dálnici byl provoz. Byť mírný, tak tam byl.
lyon667
Rychlostí nad 200 km/h předjel přesně 10 aut včetně těch, co mu dělaly doprovod, všechna jela v tom tříproudém směru zcela vpravo, takže mezi nimi a Bugatti byl vždy jeden volný pruh a nepředjížděl se nikdo. Fakt nechápu tu snahu tam za každou cenu hledat byť jen náznak rizika.
GeekStar
že někoho nezabil.

Kdyby to byl nějaký dvacetiletý youtuber co zrovna prodal bitciony, tak bych se tomu nedivil, ale dospělý člověk na úrovni? Nechápu.
xxc
preco by mal zabijat?
Já Prvni_1
Teda kdyz tady ctu tvoje prispevky... Ty jses dobre vygumovanej.

Kolik ti je?

Omluvenkou by ti bylo tak max 17.

😒
xxc
To je asi jedno, kolko mi je, citim sa duchom mlady 😄 Normalne sa pytam, preco by mal niekoho zabijat autom. Dobre, ze sa to medializuje, aspon ludia budu davat pozor, lebo moze ist chiron a rovnako je dobre upozornit verejnost, ze takato jazda nie je najbezpecnejsia a nemalo sa takto jazdit.
GeekStar
Stačí chyba někoho, kdo vjede do levého pruhu v rychlosti třeba 160 km/h a neuvědomí si, že ta tečka 200 metrů za ním je stíhačka. A při vzdálenosti 200 metrů, rozdílu rychlostí cca 250 km/h a reakční době 2 sekundy už by to Passer neměl šanci ubrzdit.
beibej
reakční doba 2 sec to je tak po pěti pivech, ne když jsi nadupaný adrenalínem! :no:
xxc
ale zase to nie je chyba passera, ze si niekto nieco neuvedomi
lyon667
Jsou tam tři pruhy a všechna ostatní auta jedou úplně vpravo. Nebo snad patříš mezi řidiče, co si to jen tak cvičně z plezíru švihnou do levýho, aniž by cokoliv předjížděli?
Amaterasu
Anonym
Na jaké úrovni? To jsem nepochopil. Jako že úrovni východního dobytka?
Mr.Murphy
... ještě to jeho modlení.... naprosto ubohé a směšné.... :no: mohl si pronajmout jakoukoliv plochu na světě ale pán chtěl rekord z provozu, tak ho má. A následky kromě něj možná ponese široká motoristická veřejnost....
DonVito
Heleď, já ho vůbec nechci obhajovat.
Slyšel jsem s ním nějakej rozhovor a to modlení si myslím zrovna žádná póza nebyla.

Jsem zvědavej, jak to dopadne.
Já už jsem psal, že ho úplně neodsuzuju.
Podle mě spousta lidí dělá mnohem horší prasárny, který bohužel (narozdíl od týhle, naštěstí) končí/skončily často tragicky.

Myslím, že by zasloužil pokutu, kterou přizpůsobí jeho majetku...
Ji/Ri
...amen.
displacement
Zaprvé, jen proto, že (si myslíš, že) můžeš, ne vždy musíš.
A zadruhé - v tomto případě ani nemůže😒br /> ------------
Strafgesetzbuch

§ 315d Verbotene Kraftfahrzeugrennen
(1) Wer im Straßenverkehr
1. ein nicht erlaubtes Kraftfahrzeugrennen ausrichtet oder durchführt,
2. als Kraftfahrzeugführer an einem nicht erlaubten Kraftfahrzeugrennen teilnimmt oder
3. sich als Kraftfahrzeugführer mit nicht angepasster Geschwindigkeit und grob verkehrswidrig und rücksichtslos fortbewegt, um eine höchstmögliche Geschwindigkeit zu erreichen,

wird mit Freiheitsstrafe bis zu zwei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft.

https😐/www.gesetze-im-internet.de/…stgb/__315d.html

---------------------------

315d Zakazane zavody motorovych vozidel.

Ten kdo na silnici😒br />
1) Pořádá nebo se vede nepovolený závodu motorových vozidel,

2) Se účastní jako řidič motorového vozidla nepovoleného závodu

3) Se jako řidič motorového vozidla pohybuje na silnici nepřiměřenou rychlostí, hrubě v rozporu s provozem či bezohledně za účelem dosažení co nejvyšší rychlosti .

bude potrestán až na 2 roky nebo peněžním trestem.
adamzprahy
Díky za link a překlad :yes😒br />
Když už se toho případu chytají média tak by měla v rámci osvěty toto zmínit.

Je to mimochodem docela hezká definice, která vystihuje podstatu legalizace rychlého cestování po dálnici. Tím myslím, že rychlá jízda není závod. A když je vůle, lze to vymáhat. Stačilo by pár judikátů a hotovo.
beibej
No na bodu 3 to asi krachne. O víkendu ráno s minimálním provozem se nedá hovořit o nepřiměřené rychlosti. To by nastalo třeba v pátek kolem 16,00. Bezohlednost vůči komu? Koho na videu omezil nebo ohrozil? Kde je materiální aspekt přestupku? Co se komu stalo? A co důkazy? Jaké máte? To video? Není pořízené policí, tudíž nelze použít jako důkaz. Viděl bych to na vyšetřování s výsledkem, že se nic hmatatelného nestalo. Konec zvonec.
V opačném případě by mohla automobilka Bugatti žalovat Německo za šikanu jejích klientů, kteří by pak nemohli od nich nakupovat auta.
ryccardo
Ano přesně tak to je. :yes:
adamzprahy
video není pořízené policií, tak se nedá použít jako důkaz? 😁 Tohle může zabrat na úředníka ve správním řízení, ale soudy se do toho opírají plnou silou se soudními znalci, rekonstrukcemi případů atd. Uvidíme.
ryccardo
Tak v dobe kdy nepovoleny odposlech neni dukaz se necemu takovymu nedivim. Nicmene to video jasne dokazuje ze se nic nestalo a nedoslo k ohrozeni ostatnich ucastniku provozu, takze ja bych ho jako dukaz klidne pouzil. Vlastne ne kecam ja bych tuhle pseudo kauzu vubec neresil a mavnul nad tim rukou, ale je videt ze je moc pravniku tak potrebujou neco v cem se muzou pitvat.
Amaterasu
ryccardo
A co je na tom k řešení? Je tam nějaký poškozený? Výklad práva o nebezpečný jízdě ohrožující okolí je pěknej ale podstata takovýho skutku nebyla naplněna. Svezl se rychle to je celý, takže co na tom je k řešení?
Amaterasu
ryccardo
Samozřejmě, že se to smí. Od toho je tam neomezená rychlost. Takže kde je podle tebe ta hranice kdy je to ještě v pohodě? Kdyby jel 350 tak už by si byl spokojený nebo jen 300? Takže Od jaké rychlosti se to podle tebe už nesmí? Já vím, že ty máš rád jednoduchý řešení, ale v tomhle si prostě zase na kratším konci lana. Ale jinak máš pravdu ano já to chápu takhle a tak je to správně, takže proč ty se mě pořád snažíš vnucovat svoje názory?
Amaterasu
ryccardo
Ne! Vždy na straně racionálního a pragmatického myšlení 😉 Takže v drtivé většině případů přesně na opačné straně než jsi ty 😁

Uložení motoru před nápravou jsem nevychvaloval, ale vysvětloval ti tvůj omyl, kdy ty si myslíš, že tohle řešení trpí nižším tlakem na přední nápravě a vlivem toho ztrácíš trakci, což tak ale není. Jako obvykle se pleteš a ještě vysmíváš. Abych tě chlapče poučil, tak tohle řešení způsobuje hlavně nedotáčivost a snahu zhoupnout předek při přejezdu nerovností.
Amaterasu
displacement
Možná jsem špatně přeložil. V německém textu je čárka před slovy„um eine…zu erreichen“. Jinými slovy, v němčině to je myšleno tak, že bezohledné a v rozporu s dopravou je z definice tohoto ustanovení každá jízda, která je vedena za účelem dosažení nejvyšší rychlosti. Ergo, jakmile chcete dosáhnout nejvyšší rychlost, chováte se bezohledně a hrubě v rozporu s provozem i když na dálnici je jedno další auto.
ryccardo
No tak o žádný závod se nejednalo, takže to můžeme vypustit. Nepřiměřenou rychlostí a hrubě v rozporu s provozem ani bezohledně se taky nepohyboval, takže to celý právníci smetou ze stolu. Bod 3 by naplnil kdyby byl provoz a on svou jízdou, klidně i pomalejší, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Tady ale zjevně provoz nebyl a on nikoho ani neohrožoval ani neomezoval. Navíc úplně stejný pokus před 7 lety nikomu nevadil, což bych použil jako precedens, takže ať si ujetý německý soudní systém trhne nohou.
displacement
Možná jsem špatně přeložil.

V německém textu je čárka před slovy„um eine…zu erreichen“. což mění váznam.

Jinými slovy, v němčině to je myšleno tak, že bezohledná a v rozporu s dopravou je z definice tohoto ustanovení každá jízda, která je vedena za účelem dosažení nejvyšší rychlosti.

Ergo, jakmile chcete dosáhnout nejvyšší rychlost, chováte se bezohledně a hrubě v rozporu s provozem i když na dálnici je jedno další auto.
ryccardo
trapný slovíčkaření. Takže tohle budeme řešit? Jako fakt je to problém, kterým je potřeba se zabývat? To můžeme sebrat každýho kdo se snaží jet s autem co to dá. Takových je v Německu na dálnici spousty. Budeme soudit někoho kdo v naftový oktávce jede 210 a snaží se tak dosáhnout maximální rychlosti? Nebo od jaký rychlosti už je to trestný a vztahuje se na to tenhle výklad práva?
adamzprahy
Hele já osobně bych to asi taky neřešil, nejsem úředník ani právník a je mi to jedno. Ale mám pochopení proč to chtějí řešit. Jestliže dá někdo na youtube příklad jak léta zkouší dosáhnout rychlosti, ke které v běžném provozu potřebuje pomoc kamarádů a neudrží se v jednom pruhu, děkuje bohu za bezpečnost apod., tak to není dobrý příklad. Teď se toho chynou joudové právě ve starých oktávkách co tam budou zkoušet podobný šílenosti, akorát že v autě co se ve dvoustovce rozpadne, a skončí to průserem. A tohle mi vadí.

Nám co tam jezdíme rychle, ale ctíme okolní provoz a místní pravidla to akorát přinese omezení.

Občas v DE bohužel potkám nějaký český jantary zkoušící si rychlou jízdu, většinou spíš tak že neuhybaj nebo neumí vůbec jezdit v pruzích a očividně se jen pokouší o osobní maximálku ve svym podprůměrnym povozu. Tohle video jim dává vítr do plachet že je to normální.
ryccardo
Já bych měl pochopení proč to chtějí řešit pokud by na tom videu byla zachycena nějaká krizová situace, kdy někoho ohrozil. Jinak se není o čem bavit. Pošuci na silnicích, kteří budou v hustým provozu zkoušet jestli jim to jede 200 a budou násobně nebezpečnější než Passer ve 400 km/h jsou a budou i bez tohodle videa. To je výdobytek civilizace a něco co se běžně děje. Naštěstí v tom Německu na dálnici se jezdí dobře a magorů co se tlačí hustým provozem a vytvářejí nebezpečné situace tam moc nepotkáš.
Amaterasu
ryccardo
Fajn takže teď už všichni víme, že takové pokusy se musí dělat anonymně a nechlubit se s nima. Jako za komoušů. Dělat se to bude stejně jen kvůli režimu tajně. Sorry možná by bylo lepší přistupovat k tomu stejně jako v roce 2015 kdy prováděl ten samý pokus jen s Veyronem. Zvláštní, že tenkrát to nikomu nevadilo. Jako ty seš tupej, německá prokuratura taky a Bugatti je parta přizdisráčů to vyúsťuje v tuto situaci, kdy se ho snaží inkvizice "ukřižovat". Příště holt takový pokus dělat tajně. Video dát na YT můžeš, ale nesmí si ho mrtkoúřady dokázat spojit s nikým konkrétním. To je poselství, který nám německá prokuratura dává.
270 sem už jel na motorce na úseku Turnov odbočka na Svijany (dokonce 280). Ano je to hroznej kalup na tý relativně úzký dálnici, takže tuším co to musí být letět 400 i když ta dálnice na který to zkoušel je rovná jako dlaň a přehledná. Právě proto tvrdím, že o nic nešlo.
Amaterasu
ryccardo
Ale to je jen tvoje naprosto mylná představa, že se to nebude dělat. To jen poukazuje na tvoji naivitu a odtržení od reálnýho světa. Myslíš si že Passer je jedinej kdo to kdy takhle rozkulil v Německu po dálnici? Takže pokusy se dělaly, dělají a dělat budou a žádný křiklouni tvé nízké úrovně tomu nezabrání, ani německý ani žádný jiný úřady tomu nezabrání. Můžete jen řvát a vztekat se. Jediný k čemu dojde, že se to nebude veřejně prezentovat, protože doba je divná plná divných lidí jako seš kupříkladu ty. Pokus s Veyronem jsem našel na YT taky, takže ho normálně zveřejnil.
displacement
Podivejte, nazyvejte si to jak chcete, klidne to oznacte za "slovickareni" a pridejte adjektivum dle vkusu. Ja jen pisu, co v zakone je. Posouzeni bude na nemeckych organech (prokuratura, soud).

A ano, pokud se v naftove Octavii (nebo jakemkoliv jinem aute) bude snazit nekdo o dosazeni maximalni rychlosti per se, tak se to tresta -- ale vetsina takovych lidi nema v hlave tak nasrano jak Passer, aby se tim chlubila.

V Nemecku tedy cestovat jakkoliv rychle ano, ale ne za ucelem dosazeni maximalni mozne rychlosti. Kdyby na videu rekl, ze pospicha na schuzku, nic se mu nestane.
ryccardo
Tak to je ovšem totální hovadina.
Amaterasu
displacement
To je samozřejmě přípustný názor. Ale zde se držíme - snažíme držet - faktů.

Z právního hlediska jde o to, že se německý zákonodárce zde snažil omezit přípustná použití bezlimitní rychlosti na dálnici na podmnožinu užití, kam dle něj nepatří souboj s ručičkou tachometru nebo s jinými auty.

Je zde tedy možné i sankcionovat (body 1-2) třeba závod 2 aut, byť není dopředu domluvený (třeba vznikne z hecování se dvou navzájem do té doby cizích řidičů).

Váš souhlas s tímto se nevyžaduje, dodržování však ano.
Amaterasu
Ji/Ri
:yes:
Ginger Kyriakos
že závist vede k nenávisti a následně ke schvalování jakéhokoliv trestu. Tak jel 417 km/hod. Je neomezená rychlost? Je. Ohrožoval někoho? Na videu rozhodně žádné skutečné ohrožení nevidím. V reálu denně ale vidím spousty ohrožujících, kteří jezdí daleko pomaleji, ale bohužel mám z nich daleko větší strach, než z bolidu, který se kolem mě prořítí, aniž bych si toho všiml.
Anonym
Ty se mi snad jen zdáš. Neomezená rychlost na dálnici v Německu je mýtus. Existuje mnoho omezení, které tu "neomezenou" rychlost omezují. Auto jedoucí 417 km/h ujede za 1 sekundu, tedy dřív než ty stihneš reagovat, 115 metrů. Ty když jedeš po dálnici a chceš předjíždět, vždycky počítáš s tím, že auto 115 metrů daleko, které skoro nevidíš, bude za 1 sekundu u tebe? Předjížděcí manévr i s Teslou model 3 by ti zabral nejmíň 3 sekundy. Takže zbožný Passer by do tebe vletěl i kdyby byl čtvrt kilometru daleko!
Ji/Ri
... ano, to se přesně týká tebe... závídíš až to z tebe stříká. Typický estebácký nohsled. Dej si koblihu a běž dál závidět. :yes: 😒]
Anonym
Odhalil ses jako trouba, protože já a zavídět mu? Leda tak Prius nebo Teslu.
ryccardo
Tak proc to teda resis kdyz o nic neslo?
Ji/Ri
Asi mu vzteky vytekla kobliha, estebakovi... prý závidět prius nebo teslu... Přitom kdyby měl možnost to vidět tak zmastí sklo svým umaštěným čelem a čínská slátanina mobilu utaví čočku....
Amaterasu
ryccardo
Ty seš rozdělenej už dávno a vězíš ve škatulce "tupý ***i" už co tě znám 😁
Ginger Kyriakos
Ano, o tom píšu. Jede rychleji, než stihnete reagovat..Tak jaké ohrožení, když vůbec dotyčný neví, že v nějakém byl.....A neomezená rychlost v tom úseku byla, tudíž žádný zákon neporušil. Doporučuji nezávidět a nehejtovat jen proto, že se jedná o miliardáře.
Anonym
Kdyby tam jel socka Franta Prasák z vedlejší vesnice, nelíbilo by se mi to zrovna tak. Jsi hloupý, protože nerozumíš podstatě věci.
Ginger Kyriakos
Hloupý fakt nejsem a podstatě věci naprosto rozumím. Dnes se nám tu rozmáhá inkvizice, a zdaleka se nejedná pouze o tuto pseudokauzu. Kdyby dnes byly veřejné popravy, nepochybuji o tom, že by bylo na náměstích zase plno...
Anonym
Hochu ty bys jinak mluvil kdyby ti tam sestřelil někoho blízkého. Jo vlastně ono se nic nestalo takže se nic nestalo. Ale fakt, stalo se.
Ginger Kyriakos
Kdyby chyby...A přesně o tom mluvím. Dnešní snowflakes se pohoršují nad každým, který svým teoretickým počínáním by mohl ohrozit jejich, anebo úplně cizí život.Neváhají ho pak veřejně (zatím jen na sociálních sítích) ukřižovat. Přitom tady v té situaci paradoxně neporušil zákon, nikoho neohrozil (na videu žádné zjevné ohrožení viděno není), jediná argumentace je tak ve stylu, co by kdyby.
Amaterasu
Ginger Kyriakos
Těch lidí, co zkoušeli maximálku na německé dálnici je bambilión, včetně každého autobloggera a automotoredaktora, přitom je to německým úřadům šumafuk. Tady se ale děje bouře ve sklenici vody a volá se po exemplárním potrestání.
adamzprahy
Zopakuji postopadesáté odpověď na tvou otázku. Ne, není neomezená. Má svá pravidla a předpoklady a tudíž je omezená.
jiras_
Ale prd závist a nenávist. Ten chlap si prostě honil ego, vykašlal se kompletně na vše kolem, lidem to přijde jako pikačovina, tak to řeknou. Mohl si zaplatit Nardo a v klidu si to tam pohonit. Mohl se třeba předem zeptat německých úřadů, jestli to je ok. Ne, on prostě chtěl, tak to udělal. Nikdo ho nekamenuje, poldové to vyšetří, soud rozsoudí, normální postup.
Ginger Kyriakos
Kde koho ohrožuje? Všechna míjená auta ve vysoké rychlosti jsou na tříproudovce zcela v pravém pruhu, on pak jede v levém, tudíž je mezi jimi jeden pruh volný. https😐/www.youtube.com/watch?…
Amaterasu
Ginger Kyriakos
Ano. A proto si zcela stojím za tím, co jsem napsal. Jedná se tu jen a pouze o hon na čarodějnice a pokus o exemplární potrestání. Bohužel dnešní doba tomu více než nahrává a mně osobně je líto, že má tato novodobá inkvizice tolik sympatizantů. Nebezpečná jízda to totiž nebyla, sám Passer ve videu učinil vše pro maximální bezpečnost, jak sám v komentáři pod svým videem ozřejmuje. Dnešní média (a jejich sympatizanti) dělají pomalu vraha malých děti z těch, co jedou dokonce i u nás po prázdné dálnici v neděli ve čtyri ráno 200 km/hod v autě, které tuto rychlost dosahuje bez sebemenších problémů. O bezpečnost přitom těmto lidem i PČR jde pramálo, jde jen o persekuci za ne ani tak nebezpečnou, jako za rychlou jízdu. Ta nebezpečná se totiž primárně odehrává v legálních rychlostech a daleko častěji, než ta rychlá...
Amaterasu
Ginger Kyriakos
Omlouvám se, ale asi nerozumím řeči vašeho kmene. Celá debata je o nesmyslném nápadu obvinit kohokoliv z toho, že jel vysokou rychlostí na silnici s neomezenou rychlostí a přitom zcela zjevně nikoho neohrozil. Pokud volám exemplární potrestání z důvodu " co kdyby", dostává právo pěkně na frak. O to víc se divím, že po této perSekuci volají diskutující na automoto serveru, kde bych očekával, že se objevují lidé, kteří mají rádi jízdu a nepovažují ji pouze za prostředek dopravy z bodu A do bodu B.
jiras_
Příspěvek podléhá schvalování.
Ji/Ri
Prostě se ten německý humbuk neprodává tak dobře jak by chtěli, tak se domluvili s někým z východu, že to prostě najede .... Ronaldo na to nemá čas, Radim to měl zrovna při cestě.
Spíš mě víc baví místní závistivci typu horký... prostě tvými slovy: jsi závistivá svoloč. A že si honil ego... to je směšné.
Řeknou : Passer, nesser.... a příště buď chytřejší.... Doufám, že mu to dobře dopadne. :yes:
Anonym
Ó jak ty jsi hloupý. Já jsem slova "závistivá svoloč" nikdy nepoužil. Ale faktem je, že na tebe by se ta slova hodila.
Ji/Ri
|Právě ses střelil koblihou do kolene.... estabácký závistivče. Vem igelitku, vsuň se do Priuse a zajeď se podívat jestli není koho napráskat v ulici....
MrBeranek
...silničního fašismu si nemůže myslet, že bude tak snadné "chcát proti větru". Německé právní předpisy sice neznám, ale nemám nejmenších pochyb, že nebudou váhat ohnout tamní právní úpravu a/nebo její výklad tak, aby se na něj dostali. A na principy právního státu se, jak zkušenosti v podobných případech ukazují, spoléhat nelze. Když si člověk chce užívat, musí se držet "pod radarem" a ne ta videa dávat ven. Jít tvrdě proti systému a ještě se mu smát do tváře, nefunguje. Úředníci i soudci začnou vidět rudě a ohnou to, jak budou chtít.
Amaterasu
Ginger Kyriakos
Tak se na to video podívejme..Kde koho ohrožuje? Všechna míjená auta ve vysoké rychlosti jsou na tříproudovce zcela v pravém pruhu, on pak jede v levém, tudíž je mezi jimi jeden pruh volný. https😐/www.youtube.com/watch?…
Amaterasu
MrBeranek
Ani nepamatuju, kdy jsem naposled v ČR jel autem přes 200. Jednak to hustota provozu skoro neumožňuje a stejně jezdím všude skoro jen s rodinou, takže kola nebo rakev na střeše. Kamioňáci se dokážou postarat o krizovku, i když jede člověk 140.

Alpinu jsem jednou v Německu na přehledném a prázdném úseku roztáhnul na 280, ale jakmile jsem se přiblížil k autům, hned jsem zpomalil. Představa, že mi to tam osobák pošle v rozdílu rychlosti 150 km/h, za to nestála.

Ale k věci - vždycky záleží na okolnostech. Pokud bylo volno, nevidím problém. V běžném provozu je to o hubu (znám to s motorkou). Řidiči obtížně odhadují, že to aut👋motorka bude u nich za 1 vteřinu a ne za 5.
Amaterasu
Ji/Ri
No vidíš... já mám praxi takovou, že kde ty končíš tak já můžu s prstem v uchu začít... Mám praxi s 350+ .... a včil mudruj, šášulo.... ty jsi takový selfonan, že už chápu, proč se v tobě přepíná vyčpělá kajlí a snaživý hakukra ... bavič 😁 😁 😁
Amaterasu
Ji/Ri
Zajímal by mě jeho pohled dneska.... vytahovat 3 roky starý článek... ty jsi fakt úchyl.. Na zlodějnách estebáka se shodneme.... i když nevím, jakou souvislost to má s jeho jízdou... ale tvé zkratky tady chápeš někdy jen ty....
Amaterasu
Ji/Ri
... pms? ... kdy už pochopíš, že to, co je u tebe unreal, tak u někoho je prostě normální. Až budu chtít jet 350plus tak se svezu sám.... ty jsi opravdu neukotvenec...