Novinky
ono upřímně, při nákladech, jaké regulerní motorsport obnáší, je jakákoliv možnost si zazávodit skvělá. O tomhle endurance sériovek jsem slyšel už loni, takovým věcem moc fandím. Jak vidno i tým acz si závod užil, akorát Machi v zápalu boje, a zvyklý na závodníčky, auto trochu uhnal. 😁 Pěkný článek, kousek něčeho pozitivního pro petrolheadské duše. :yes:
Informace o míře seriovosti těch aut by nebyla od věci. Těžko se mi věří tomu, že sériové brzdy takových aut, která jsou zmiňována, by byly schopny vydržet fungovat čtyři hodiny na okruhu a je jedno, jestli to auto pojede na 100% nebo jen na 90%. Protože je to přesně tak, jak říkáš, pět kol max., pak dvě kola chlazení, tak se ale nedá jet ani amatérský závod. Já bych si docela vsadil na to, že zrovna ty brzdy nemá žádné z účastnících se aut, sériové.
Řekl bych, že tam budou jiné desky a je otázka jestli i kotouče. Ale sériový by nedaly ani 20min 😉
Není to zlozvyk, jde o to, že si může brzdou utáhnout stopu, ale není to tak, že by permanentně při brzdění stál na plynu.
Motor najede třeba milion km, ten hned tak nezničíš. Brzdy se přehřivají, proste na to nejsou stavěné, nemusí být keramické, ale musí lip odvádět teplo, být naddimenzované…
S podobným autem tam mám spotřebu 36-40/100km, při dvou minutách na kolo to je průměr kolik, 130 km/h, takže ta matematika docela vychází. Nebo tedy nevím, předpokládám nějakou obvyklou nádrž 55 litrů.
Ale veď brzdy sa vymenia, nový zákazník dostane auto s novými brzdami a 500 km nájazdom 😄 Asi len doštičky menili, nie? Zaujímavé, že tomu nedajú odolnejšie brzdy za nejaký príplatok. Keramické, alebo aké 😄 Inak pekná myšlienka, za také peniaze si ísť zajazdiť s kamarátmi, tam dávajú zmysel aj spaľovacie autá. Len nechápem, ako po hodine mohol dôjsť benzín.
Nie, brzdy používam málo, bola to diaľnica. So slabým motorom je to sranda, len sa zatlačí podlaha a auto ide, rovinky 180, hore kopcom 160, dole kopcom trošku viac. Ale ide o princíp, ten motor pracuje naplno, ako pri závode. Preto je otázka, či také motory bežne vydržia, alebo nie.
Tak nevím, já na to asi nemám srdce, zkoušet, kdy už tam něco definitivně klekne. Ale vzhledem k teplotám, co to za dvacet minut ukazuje a k tomu, jak po těch dvaceti minutách vypadají brzdy, i když třeba jízdně není nic poznat, tak se pak klidím pryč z tratě.
To tak nějak v moderních sériovkách neexistuje, ne? Nebo teda dělat to můžeš, ale nic se dít nebude... Bavím se teda a sériovkách jako je ten Hyundai, ne třeba sériové Porsche...
Sériové brzdy fakt nejsou na to, abys auto rozjel na max a před zatáčkou na max brzdil a tak furt dokola. Předpokládám, ze ani slovensky kolega co jel hodinu “podlahu”, to nedělal.
Každé kolo přijde asi na 100kč, když jste platili 15tkč tak jste najeli 150kol po 4212m, já bych si přikoupil časomíru a otisknul výsledky, ale jestli to bylo mimo veřejný jízdy, tak informace by neškodily.
No ne, fakt zírám, jestli tam auto zvládlo jezdit 4 hodiny kola kolem dvou minut jen s jednou výměnou brzd...běžně je se sériovkami člověk rád, že dá 5 kol naplno a už raději kolo odpočívá...