Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
gutex
Přijít se spalovákem v době kdy ceny phm vystartovaly přes 50Kč/l to už je slušná smůla pro Stellantis a další, že slušné EV se dosud nenaučili. Pan Tavares se bude muset brzy loučit :-!
Jerry.Gunman
Velký Citroën v posledním skoro 3/4 století vždy znamenal
- famózní design s velkou mírou extravagance
- hydropneumatické pérování
- velké a výkonné benzínové a dízlové motory
To vše umožňovalo vysoce komfortní cestování na velké vzdálenosti, při dosahování vysokých jizdních průměrů
Velké a naftové motory tu už nejsou
Hydropneumatické pérování taky ne
Dálkové jízdy s nádrži 53 resp. 40 litrů, to asi taky moc nepůjde ...
Co tedy zbylo ze "starého dobrého" Citroënu?
- famózní design s velkou mírou extravagance
- hydropneumatické pérování
- velké a výkonné benzínové a dízlové motory
To vše umožňovalo vysoce komfortní cestování na velké vzdálenosti, při dosahování vysokých jizdních průměrů
Velké a naftové motory tu už nejsou
Hydropneumatické pérování taky ne
Dálkové jízdy s nádrži 53 resp. 40 litrů, to asi taky moc nepůjde ...
Co tedy zbylo ze "starého dobrého" Citroënu?
Ji/Ri
... tohle bude fungovat na živo. C4 na fotce taky zvláštní, ale naživo moc šik.
Tohle bych si i koupil...
Ty motory ...no, chce to projet a prubnout to, co ukáže.
Za mě .. tohle bych si fakt koupil.
Tohle bych si i koupil...
Ty motory ...no, chce to projet a prubnout to, co ukáže.
Za mě .. tohle bych si fakt koupil.
za ty peníze to není špatné auto, a je rozhodně jiné než ostatní, což je jedině dobře :yes:
Dedojozef
Příspěvek podléhá schvalování.
lamal
Na C3, C4 mi tie predne svetla prisli funky, trochu obludne, podivne, ale vesele. Na C5ke mi pridu smutne, nedostojne a nereprezentativne. Uz sa tesim na facelift, az bude..
Tak ma napadlo, ze Citroen na niecom usetri a vidno to hned na prvy pohlad, na prednej maske 😢 Pjurtek 1.6 potesi - dobry zaklad, hybrid urcite nevadi a dalej... nič.
Tak ma napadlo, ze Citroen na niecom usetri a vidno to hned na prvy pohlad, na prednej maske 😢 Pjurtek 1.6 potesi - dobry zaklad, hybrid urcite nevadi a dalej... nič.
Kdyby to bylo aspoň hezké auto... Politicky se dá přinejlepším říci "zajímavé".
A co by sis jako představoval ? Vždyt to má lepší zrychlení než Peugeot 407 Coupé s V6 HDI (V6 benzínem) nebo Alfa Romeo Brera 2,4JTD. Mělo by to zrychlovat za 5 sekund na 100km/h ?
Třívalec 96kW je za 750.000,-Kč a když se podívám na ceny konkurentů, tak tento Citroen z nich cenově vychází nejvýhodněji. 😉
Tím neříkám, že to auto nemá chyby, ale za ty peníze to není špatná nabídka.
Ten třiválec 1,2 PureTech navíc brzy doplní mildhybridní provedení s 48V elektrickou sítí a elektromotorem o výkonu 20kW a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, které této motorizaci jen přidá na atraktivitě. Později dorazí i nová verze 1,6l Puretech vyráběná v Maďarsku s lepší baterií (Saft) a hybridní verze s novými motory (Nidec).