Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Alfa Romeo Giulia dorazí v nové generaci. Vypadat by prý mohla takhle

Šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato nedávno potvrdil, že Giulia dostane další generaci. Od té současné se bude výrazně lišit.
Zpět na článek
28. 4. 2022 20:13
29. 4. 2022 21:45
28. 4. 2022 19:50
Fúha, to snáď nie...
:-(
Rozbalit vlákno
2
Avatar - wakantanka
28. 4. 2022 21:12
Re: Fúha, to snáď nie...
Prekopane DS? To radšej nech žiadnu nerobia ...
28. 4. 2022 21:29
Re: Fúha, to snáď nie...
Našťastie to robil len nejaký "kolega a grafik", čiže matlal s obidvomi rukami ľavými. Takže je šanca, že nová Alfa bude vyzerať ako Alfa, aj keď to žiaľ najskôr bude len ďalší crossover do počtu.
Avatar - hugino
28. 4. 2022 20:13
Alfa=BEV ?
Ak Alfa bude čisto elektrická značka od roku 2027 tak to je jej definitívny koniec.Škoda tejto značky ale dalo sa to čakať keď taliani zarezali už Lanciu.Ten nákres mi pripmína nový C 5.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - twistedTSD
29. 4. 2022 21:33
Re: Alfa=BEV ?
Lancii ještě čekají světlé zítřky. Překapotovat unifikovanou koncernovou elektroplečku na chůdách, dát jí stylovější brand a zvýšit marže celkem dobře zapadá do elektrosvěta.
28. 4. 2022 22:06
Odkaz pre pána Imperata
Vážený pán Jean-Philippe Imparato, vylížte si ***. V našej rodine bolo niekoľko Álf, kupovaných na Slovensku, ale to, čo aktuálne predvádzate sú posledné kŕče pred smrťou. Stelvio v slušnej (nie TOP výbave) za 60 000 €, Giulia s dieselom, ktorý je hlučnejší ako v služobnom Doble a ospevované Tonale, ktoré malo byť v EU na predajniach koncom apríla a ešte ho nevideli ani novinári. Úžasná značka s krásnym dizajnom a ešte krajšou históriou, bohužiaľ bez akejkoľvek budúcnosti. Amen.
P.S: to zarovnanie tlačidiel ventilácie je veľmi nevkusný vtip: https://www.alfaromeo.sk/tonale
Rozbalit vlákno
8
29. 4. 2022 07:10
Re: Odkaz pre pána Imperata
Novináři měli testovací jízdy včera.
Avatar - Avanti
29. 4. 2022 07:45
Re: Odkaz pre pána Imperata
Tie tlačidlá ospevuješ všade, kde sa dá a pritom si reálne auto ešte ani nevidel.
Neviem, odkiaľ čerpáš informácie, ale oficiálny začiatok predaja bol už pred rokom stanovený na 4.6.2022. Spustený je predpredaj edície SPECIALE a áno, bol spustený koncom apríla, stačí navštíviť predajcu a informovať sa. Cena je adekvátna ako modelu, tak zaradeniu a rovnako aj konkurencii, nezdražela len Alfa, zdražuje celý automobilový priemysel.
Novinárska prezentácia beží od marca, včera boli prvé jazdy pre novinárov pri Lago di Como.
Presne tento typ pseudofanúšikov ničí povesť značky, žijú z minulosti a sú leniví si vôbec naštudovať, s čím prichádza ďalší model, pritom je v ňom know-how, ktoré dokáže konkurovať a zaujať.
29. 4. 2022 08:18
Re: Odkaz pre pána Imperata
Presne.... kdyz me Alfa zklamala tak holt jdu jinam a nebudu jak hysterka furt vypisovat to same.
29. 4. 2022 09:31
Re: Odkaz pre pána Imperata
Ja nie som pseudo, ale reálny fanúšik s reálnym objektívnym pohľadom. Myslíte si, že nekritické reakcie a nafúknutá samoľúbosť niekomu pomôže? Ak je treba na Alfe niečo pochváliť, teším sa, ak niečo treba vylepšiť treba o tom otvorene hovoriť. To nie je iba o autách, malo by to tak byť aj v živote. Konštruktívna kritika je veľmi zdravá vec. Kritizujem cenovú politiku, pretože si podľa mňa aktuálne Alfa nemôže dovoliť takto nastavené cenovky. Kritizujem zvukovú kulisu naftového motora v Giulii, ktorá autu strednej triedy nezodpovedá. Zaujímavé, že Stelvio s tým istým motorom tento problém nemá. Kritizujem neuveriteľne laxný prístup k uvedeniu nového modelu. Pozrite sa, v akom časovom pásme to dokáže hociktorá konkurencia. To nie je nepodložené rýpanie za každú cenu, to je triezvy pohľad na prístup automobilky, ktorá chce byť "prémiou". Tu sa takéto chyby neodpúšťajú. Verte mi, že keď Alfa prežije, budem sa tešiť možno viac ako Vy.
Avatar - Ja Prvni 123
29. 4. 2022 09:09
Re: Odkaz pre pána Imperata
Smankote a proč je na slovenské stránce italského výrobce Japonka?!
29. 4. 2022 09:42
Re: Odkaz pre pána Imperata
Tomu sa hovorí politicky korektný postoj :-) ...ale stále lepšie, ako by si to mali v reklame na zadných sedadlách rozdávať dvaja čuráci.
Avatar - Ja Prvni 123
29. 4. 2022 13:26
Re: Odkaz pre pána Imperata
To je fakt.
Všechno je relativní...
;-)
28. 4. 2022 22:29
Jestli si chceš koupit Giulii tak to udělej teď....
.... a buď ji ojezdi do mrtě a pořádně si to užij a nebo si ji šolíchej o víkendu a za 15 let se jí všichni budou klanět a prosit, abys je svezl.... ;-)
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Ham.
28. 4. 2022 22:40
To neděláš dobře Jeane,
že zabíjíš tak brzy spalováky, konkurence sice o EV také pindá, ale pořád si spalováky drží vedle EV i v nových generacích a pokud ti jednostranná sázka na EV nevyjde, tak skončíš jako nahý v trní, když nic jiného, tak je zde řada regionů, kde přechod k EV bude evidentně daleko pomalejší než v EU a takovým krokem automobilku svážeš jenom s EU trhem a to může být velmi velké riziko. A druhá chyba je vykrádat historický odkaz značky a zavedené jméno pro sedan s ICE použít pro EV. Giulii bych nechal jako sedan s ICE (a když bych něco vylepšoval, tak bych doplnil kombík) a pokud chceš EV, tak si trochu lámej kebuli a vymysli mu nové jméno, pokud to neuděláš, neděláš dobře Jeane.
Rozbalit vlákno
4
Avatar - del42sa
29. 4. 2022 06:30
Re: To neděláš dobře Jeane,
za to nemůže Imparato, myslím, že kdyby mohl tak pro Alfu připraví trochu lepší budoucnost.... ;-\ Tento "trend" nastavil Tavares napříč celým koncernem Stellantis a nejvyšší vedení koncernu si jej svorně odhlasovalo. Investice do elektromobilty a platforem už jsou pevně nastavené dle plánu Dare Forward. https://www.media.stellantis.com/…svobodu-mobility

A tak žádnému z šéfů automobilek koncernu Stellantis moc prostoru k manévrování nezbývá.
V Americe bude nástup asi trošku pomalejší, ale v Evropě to tlačí tvrdě do EV, tím pádem hodně specializovaná automobilka jakou je Alfa R. s nevelkými objemy výroby (a bohužel i objemy prodejů) oproti ostatním, co tvoří mainstream a vyrábí třeba 10x více aut než Alfa to nemůže mít zrovna snadné.
Takže nádávat bychom měli Tavaresovi a jeho přístupu k vedení koncernu, za který si navíc nechá královsky zaplatit. https://www.lemonde.fr/en/economy/article/2022/04/14/stellantis-ceo-carlos-tavares-66-million-euro-earnings-spark-outrage_5980538_19.html

A vždycky je to o lidech, kdyby tam seděl někdo jiný, mohla budoucnost vypadat jinak. Nejhorší na tom všem je skutečnost, že pokud se ten plán ukáže jako nefungující a některé menší dceřinné automobilky koncernu se zkrátka neudrží a budou muset skončit a vedení bude vinit Tavarese, tak tomu nejspíš "hrozí" maximálně zlatý padák a odejde s širokým úsměvem na rtech, ale ta škoda kterou způsobil, tu už nikdo nikdy nenahradí .....
Avatar - Ham.
29. 4. 2022 08:51
Re: To neděláš dobře Jeane,
Může, nemůže, ale stejně ...nedělá dobře. :-)
Kdyby jsme se v tom chtěli hnípat, tak můžeme jít dál a říci, že ani ten Tavares za to nemůže, protože to dělá pod tlakem regulací EU. Minimálně za to, že dovolí použít jméno existujícího modelu pro EV může šéf značky, to mi říká, že se snaží být papežtější než papež a ....nedělá dobře.
Avatar - del42sa
29. 4. 2022 10:53
Re: To neděláš dobře Jeane,
ostatní jsou taky pod tlakem EU a přesto se chovají jinak než PSA, třeba BMW nebo Mazda, takže na EU bych se nevymlouval...

ale jinak souhlasím. Alfa si zaslouží lepší než tohle
29. 4. 2022 08:23
Re: To neděláš dobře Jeane,
Elektricka Alfa je jen takova z nouze ctnost.... pri jejich objemech prodeju se nevyplati vyvijet novy ICE model tak udelaji EV, kdy proste preznackuji nejaky jiny EV koncernu, trochu ho vytuni a budou se tvarit ze to je novy model.... 8-s
29. 4. 2022 00:16
Pokud takový zločin udělají...
...tak Alfu jistojistě zabijí. Elektrickou Alfu si prostě žádný fanda této jedinečné značky nikdy nekoupí! Nic víc k tomu není co dodat.
P.S. Kdo proboha říká, že zájem o prémiové sportovní sedany klesá? Jak na takovou blbost mohl někdo přijít? :-O :-O :-O
Rozbalit vlákno
1
29. 4. 2022 08:25
Re: Pokud takový zločin udělají...
Tak asi nepocitaji s tim ze si to koupi fandove, ale doufaji v nove zakazniky. Ani to se samozrejme nestane, protoze podle me kupci EV aut jsou takovi ti na dislpaye, technologie, modernitu a tam Alfa nikdy nebude stihat ty aktualni progresivni (a zoufale) trendy....
29. 4. 2022 06:44
To snad nemyslí vážně
Jediná v současnosti pořádná Alfa Romeo je Giulia. Zbytek budou jen hloupé SUV a teď dokonce možná ještě Crossover. Navíc ještě vše v elektrickém pohonu. To je skutečně konec této značky. Raději udělejte facelift stávající Giulie a nechte jí dále žít, proto, že, jak je vidět je to poslední sedan a také poslední pořádná Alfa Romeo. Poslední Alfa Romeo, kterou jsem ochoten si koupit. Stelvio a Tonale bohužel ne, takováto auta k této značce nepatří a je mi naprosto jedno, zda jdou s módním trendem. Bohužel !!! Nechť se pánové ve Francii i doma v Itálii včas zpamatují, nebo je to vážně konečná !!!!
Rozbalit vlákno
18
Avatar - Dzakobo
29. 4. 2022 08:22
Re: To snad nemyslí vážně
Naopak si myslím, že takové auto už měla A-R nabízet. Když někdo bydlí ve městě a může mít jen 1 vůz = auto na všechno, které má nabídnout lepší prostupnost lehčím terénem, ale přitom zajímavější jízdní vlastnosti než SUV (netvrdím, že Stelvio jezdí špatně) a k tomu zajímavou a praktickou karoserii liftbacku... Do Giulie nikdo dobrovolně kočárek rvát nebude a Stelvio je už moc vysoké (jízdní vlastnosti, spotřeba na dálnici...)
Avatar - Ja Prvni 123
29. 4. 2022 09:05
Re: To snad nemyslí vážně
No, ale takovej člověk si nekoupí Alfu Romeo.
Avatar - Dzakobo
29. 4. 2022 10:03
Re: To snad nemyslí vážně
A co když jo? Tenhle rok odjezdím ve FoFo, příští r. budu možná po světě a až se usadím, třeba už bude možné takovou Giulii objednat... Elektro mi nevadí, čtyřválce stejně nemají moc zajímavý zvuk, elek. má alespoň levnější servis, o provozu nemluvím - bude drahá elektřina i paliva...
Avatar - Ja Prvni 123
29. 4. 2022 13:28
Re: To snad nemyslí vážně
Nevím.
Ve firmě byla Tesla, ale ska do pryč ... měla strašně drahej servis.
A to byla nová.
Nejvyšší je ale divnej - koupil si po ní Audinu.
29. 4. 2022 10:33
Re: To snad nemyslí vážně
Vlastně s tebou souhlasím a vyplívá mi z toho jediné - Giu měla mít variantu kombi.

Jinak souhlasím s těmi, kteří se domnívají, že toto je konec AR.

RIP, legendo. Auta s duší už asi nefrčí.

Ps. A já ty auta tolik miluju a tolik jsem jednu chtěl a nikdy to nevyšlo. Do Giulietty se nevešla manželka (moc dlouhé nohy a ne, ani AR za výměnu mojí ženy nestojí :-[] ) a Giulia se nikdy nedělala v kombinaci kombi/benzín/manuál. A že to při uvedení slibovali. Kdyby slib dodrželi, je doma.
29. 4. 2022 10:50
Re: Re: To snad nemyslí vážně
Manželka se nevešla do giulietty? Můj otec má dva metry a v pohodě se vejde. To mi vysvetli 😅😅😅
29. 4. 2022 11:16
Re: Re: To snad nemyslí vážně
Manželka cca 185. Já taky, ale je to o tom, že ženy mají kratší trup a dlouhé nohy. Ať si nastavovala sedačku a volant jak chtěla, vždy měla nohy (nad koleny) v kontaktu se spodkem volantu. To auto byl ten konkrétní kousek, co jsme chtěli, 1.4 turbo 170hp, sportovní podvozek, červené třmeny, v bílé a s červeným interiérem. Kdyby se vešla, okamžitě kupujeme. Ale nešlo to. Věř mi, skoro jsem to vobrečel.

Prodejce na to taky vyvaleně čučel ...
29. 4. 2022 11:27
Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Tomu vůbec nerozumím. Jako že narážela koleny o věnec volantu? To snad ani nejde ne? Nemyslíš náhodou sloupek volantu?
29. 4. 2022 11:31
Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Ne. Skutečně myslím věnec volantu. To samé se jí kdysi stalo ještě u C3 Picasso. U jiných aut ne. Např. Mazda3 (minulá generace) má taky kokpit "obepínající" řidiče a problém nebyl.

Fakt nemám sebemenší důvod kecat ;-)
29. 4. 2022 11:35
Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Tak to si doopravdy nedokážu představit. Vůbec se neomlouvej já ti věřím. Jenom si to nedokážu představit. Já mám 180 a bylo tam spousta placu. Táta dva metry a taky úplně v pohodě. Je tedy pravda že každou sedačku mám vždy až na zemi. Ale stejně mi to nejde do hlavy. . . .
29. 4. 2022 11:36
Re: Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
P.S. je to škoda giulietta je skvělá. Strašně mě v ní bavilo jezdit. I na dnešní poměry nejzábavnější hatch C segmentu
29. 4. 2022 11:48
Re: Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
K tomu Ps:
Hele, byl to rok 2014, prodejce měl dva kousky, jeden s červeným interiérem, druhý klasický černý. Ty motory údajně nesplňovaly tehdy nastupující EURO něco a potřebovali to rychle prodat. Sleva ze 760 na 540! + zimáky a čtyřlístky na blatník grátis.

A ano, jel jsem, jen s verzí 120hp a jelo to božsky.

Fakt jsem to vobrečel.
29. 4. 2022 11:53
Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Manželka má výjimečně dlouhé nohy (jo, jsem šťastnej chlap). Přičti k tomu boty s vyšší poodrážkou ... a prostě se to stalo. Byli jsme také velmi překvapeni, ta C3 přišla později.

Já už měl projeto, prostě jsme si šli pro nové auto.

Takže si asi umíš představit, jak mi bylo.

Ps. Loučím se - práce ;-)
29. 4. 2022 12:11
Re: Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Naprosto chápu. Já měl tu poslední už s tím voštinovým čumákem rv.17 taky 120 ale komplet ve sport paketů. Když jsem ji dával po 3 letech pryč taky jsem to obrečel😅😅😅😅😅😅
29. 4. 2022 22:53
Re: Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Jo, tahle měla taky komplet sport paket, včetně hliníkových pedálů apod. Prostě - sice skladovka, ale já bych si to auto nakonfiguroval úplně stejně, až na pár detailů.
Naprosto chápu, že jsi odchod té tvojí vobrečel ;-)
Neuvěřitelně svižné, agilní auto. Radost.
BTW - proto ten Jeep. Jeep mě nikdy nepřitahoval, na rozdíl od AR. Ale v Compassu to DNA AR cítím - jako kdyby ten pohlednej, trochu obhroublej američan (trochu vidlák) potkal krásnou, ohnivou italku a z toho vznikl Compass. A výsledné "dítě" ... se povedlo. Mám ho přes rok a pořád mě moc baví, jako kdyby mi ho udělali na míru - aniž bych do té doby věděl, že tohle je to "ono". A chápu, že mnozí to tak vidět nemusí.
Myslím, že "ségra" Tonale může být super auto, ač mi stále spojení AR a SUV úplně nesedí - a to se po tom Tvém autě vždy zálibně otočím, když ho vidím ;-)
29. 4. 2022 13:30
Re: Re: To snad nemyslí vážně
hmmm.... dlouhé nohy.... nakonec je ženská vždycky lepší než auto, marná sláva.... :yes:
29. 4. 2022 23:04
Re: Re: To snad nemyslí vážně
Myslím že v případě většiny chlapů to tak je ;-)

Já osobně - nejlepší rozhodnutí v mém životě padlo na jednom rockovém fesťáku před mnoha lety. Spočivalo v tom, že jsem si dodal odvahy (a piv) a oslovil tu nejhezčí slečnu, co jsem kdy viděl. Což je, upřímně, dost chabý základ pro začátek dlouhodobého vztahu. Ale nám to bezezbytku vyšlo.
Na tohle žádné auto na světě nemá ;-)
29. 4. 2022 18:28
Re: To snad nemyslí vážně
To máte sice pravdu, že kočárek do Giulie nedáte, problém je ovšem to, že Giulii si kupují lidé převážně jako auto pro radost, pro její jízdní vlastnosti. K ní si pak možná pořídí nějaký paskvil z Mladé Boleslavi a v něm manželka ten kočárek vozí. A nebo, pokud jsou movitější, tak mimo ní vlastní ještě nějaké kombi či SUV. Proto jsou prodeje takové, jaké jsou, je to auto pro radost.
Avatar - Ja Prvni 123
29. 4. 2022 09:03
No, twl...
Hmm.
Takže konec filmu.

Škoda.

:-(
Rozbalit vlákno
0
Avatar - twistedTSD
29. 4. 2022 21:45
Sranda
Z elektromobility si některé automobilky dělají vítaný důchod - Alfa, Jaguar, Fiat, Lancia. Vrazí elektrická střeva, na kterých není co víc vymýšlet, do trendy SUV, marže vzrostou, prodeje už mizerné byly, takže se aspoň dostanou z červených čísel a identita značky se omezí na design a to, jestli se po stisknutí DNA tlačítka přitvrdí nebo změkčí tlumiče, či se odemkne 5 kW výkonu. Budu doufat, že ti skutečně úspěšní na to půjdou jinak.
Rozbalit vlákno
0