Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia dorazí v nové generaci. Vypadat by prý mohla takhle

Jan Zajíc
Diskuze (43)

Šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato nedávno potvrdil, že Giulia dostane další generaci. Od té současné se bude výrazně lišit.

Není divu, od uvedení současného provedení se toho mnoho změnilo: Alfa Romeo se například stala součástí koncernu Stellantis, automobilový průmysl stále více ovlivňuje elektromobilita a také opadá zájem o tradiční sedany. Proto tedy příští generace Giulie dorazí v naprosto odlišné podobě.

Důležitou změnou bude přechod na elektrický pohon, Giulia prý nebude k dispozici v žádném provedení, které by spoléhalo na spalovací motor. Přijede jen jako elektromobil. Značka Alfa Romeo chce být ostatně kompletně elektrická už v roce 2027. Nová Giulia by se měla objevit na konci roku 2024, v roce následujícím by mohla zamířit do prodeje.

O technice a parametrech se samozřejmě zatím spekuluje, očekává se například výkon od 170 do 245 koní, dojezd až 700 km a pohon zadních, případně všech kol.

Další významnou proměnou by mohl projít design. Podle španělského webu motor.es by nová Giulia nemusela být klasickým sedanem, ale módním crossoverem na vyšším podvozku a s karoserií připomínající liftback nebo "čtyřdveřové kupé". Server dokonce přichází s vlastní vizí, jak by příští Giulia mohla vypadat.

Video se připravuje ...

Ta kromě neobvyklé stavby nabízí také úzké přední světlomety a pro značku charakteristickou masku chladiče. Tak co říkáte, líbilo by se vám, kdyby elektrická Alfa Romeo Giulia vyhlížela takto?

Na skutečnou podobu si ještě budeme muset minimálně pár let počkat.

Jan Zajíc
Diskuze (43)

Doporučujeme

29. 4. 2022 23:04
Re: Re: To snad nemyslí vážně
Myslím že v případě většiny chlapů to tak je ;-)

Já osobně - nejlepší rozhodnutí v mém životě padlo na jednom rockovém fesťáku před mnoha lety. Spočivalo v tom, že jsem si dodal odvahy (a piv) a oslovil tu nejhezčí slečnu, co jsem kdy viděl. Což je, upřímně, dost chabý základ pro začátek dlouhodobého vztahu. Ale nám to bezezbytku vyšlo.
Na tohle žádné auto na světě nemá ;-)
29. 4. 2022 22:53
Re: Re: Re: Re: Re: To snad nemyslí vážně
Jo, tahle měla taky komplet sport paket, včetně hliníkových pedálů apod. Prostě - sice skladovka, ale já bych si to auto nakonfiguroval úplně stejně, až na pár detailů.
Naprosto chápu, že jsi odchod té tvojí vobrečel ;-)
Neuvěřitelně svižné, agilní auto. Radost.
BTW - proto ten Jeep. Jeep mě nikdy nepřitahoval, na rozdíl od AR. Ale v Compassu to DNA AR cítím - jako kdyby ten pohlednej, trochu obhroublej američan (trochu vidlák) potkal krásnou, ohnivou italku a z toho vznikl Compass. A výsledné "dítě" ... se povedlo. Mám ho přes rok a pořád mě moc baví, jako kdyby mi ho udělali na míru - aniž bych do té doby věděl, že tohle je to "ono". A chápu, že mnozí to tak vidět nemusí.
Myslím, že "ségra" Tonale může být super auto, ač mi stále spojení AR a SUV úplně nesedí - a to se po tom Tvém autě vždy zálibně otočím, když ho vidím ;-)
Avatar - twistedTSD
29. 4. 2022 21:45
Sranda
Z elektromobility si některé automobilky dělají vítaný důchod - Alfa, Jaguar, Fiat, Lancia. Vrazí elektrická střeva, na kterých není co víc vymýšlet, do trendy SUV, marže vzrostou, prodeje už mizerné byly, takže se aspoň dostanou z červených čísel a identita značky se omezí na design a to, jestli se po stisknutí DNA tlačítka přitvrdí nebo změkčí tlumiče, či se odemkne 5 kW výkonu. Budu doufat, že ti skutečně úspěšní na to půjdou jinak.
Avatar - twistedTSD
29. 4. 2022 21:33
Re: Alfa=BEV ?
Lancii ještě čekají světlé zítřky. Překapotovat unifikovanou koncernovou elektroplečku na chůdách, dát jí stylovější brand a zvýšit marže celkem dobře zapadá do elektrosvěta.
29. 4. 2022 18:28
Re: To snad nemyslí vážně
To máte sice pravdu, že kočárek do Giulie nedáte, problém je ovšem to, že Giulii si kupují lidé převážně jako auto pro radost, pro její jízdní vlastnosti. K ní si pak možná pořídí nějaký paskvil z Mladé Boleslavi a v něm manželka ten kočárek vozí. A nebo, pokud jsou movitější, tak mimo ní vlastní ještě nějaké kombi či SUV. Proto jsou prodeje takové, jaké jsou, je to auto pro radost.