Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeDodge Hornet oficiálně: Spřízněnost s Alfou nezapře, ale chce být za chuligána
16 komentářů
Mr.Murphy
... je trošku smutné sledovat že americká socka Dodge dostane násobně silnější motor než rádoby klasika všech klasik, Alfa Romeo.... co k tomu říct....
na druhou stranu, Dodge půjde jen do USA, čili na silnici se ta auta nepotkají. A ruku na srdce, v EU by nikdo Tonale s 2.0T nekupoval, to si buďme jistí.... Prodeje by byly možná pár stovek kusů ročně a to se ani nevyplatí homologovat.
Ale co mě zaujalo - fakt Hornet dostane motor Hurricane? čili to nebude ten 2.0 Multiair GME z Giulie?
na druhou stranu, Dodge půjde jen do USA, čili na silnici se ta auta nepotkají. A ruku na srdce, v EU by nikdo Tonale s 2.0T nekupoval, to si buďme jistí.... Prodeje by byly možná pár stovek kusů ročně a to se ani nevyplatí homologovat.
Ale co mě zaujalo - fakt Hornet dostane motor Hurricane? čili to nebude ten 2.0 Multiair GME z Giulie?
Hurricane je urceny jako nahrada V8, a navic pouze pro podelnou zastavbu (tj. Jeep Grand Cherokee WL, Wagoneer/Grand a jejich budouci derivaty - RAM/Dodge).
Tady bude maximum 2.0T, ktery pricne davaji uz do Cherokee KL.
Co mne na tom sere, jak padlo vyse - Cuore Sportivo Alfica dostane jako maximum 1.3/1.5 benziny, navic sparovane s DCT, kdezto v Americe maji super kombinaci 2.0+9°ZF HDM ve ctyrkolce. No holt jim budeme zavidet i ty 6 a 4 valcove motory, kdyz prijdou o V8.
Tady bude maximum 2.0T, ktery pricne davaji uz do Cherokee KL.
Co mne na tom sere, jak padlo vyse - Cuore Sportivo Alfica dostane jako maximum 1.3/1.5 benziny, navic sparovane s DCT, kdezto v Americe maji super kombinaci 2.0+9°ZF HDM ve ctyrkolce. No holt jim budeme zavidet i ty 6 a 4 valcove motory, kdyz prijdou o V8.
No tak zrovna 9° zf pro příčnou zástavbu žádná výhra není. . . Zlaté DCT od FCA. Navíc nová 7° DCT má být zase o kus lepší
Otiku mas osobni zkusenost s 9°ZF? Nebo je to jen placani slamy?
- rad bych se dozvedel co je na te prevodovce horsiho, ve srovnani s DCT. (A jestli uvedes, ze ma horsi spotrebu, tak koncime.)
- sam pises 'nova 7° DCT ma byt o kus lepsi', takze ta stara je nic moc? Nebo je to o tom ze pridame stupen a napiseme 'hura, je lepsi'.
- DCT v kombinaci 2.0 Multijet nefungovala. Holt suche spojky a diesel 😁
- rad bych se dozvedel co je na te prevodovce horsiho, ve srovnani s DCT. (A jestli uvedes, ze ma horsi spotrebu, tak koncime.)
- sam pises 'nova 7° DCT ma byt o kus lepsi', takze ta stara je nic moc? Nebo je to o tom ze pridame stupen a napiseme 'hura, je lepsi'.
- DCT v kombinaci 2.0 Multijet nefungovala. Holt suche spojky a diesel 😁
Jinak co se týče té převlečené alfy to je prostě komedie. A auta se potkávat budou a to v USA. Tím pádem to tam ani nemusí vozit.Kdo by si kupoval stejné auto dráž??!!!
Jeep Cherokee současný je zase opak, na podvozku Alfy udělali Jeep a bohužel to tragicky odnesl design auta zvlášť ve verzi Trailhawk
Předělat ji na sportovní auto je nutné, protože Renegade a Compass na nich není nic sportovního