Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový čínský crossover se velikostí podobá Škodě Karoq a stojí 300 tisíc

88 komentářů

KANKUNEN
že na výrobě čehokoliv je navázáno plno lidí, kteří pouze vykazují to, co jiní udělají. Proto máme tak šílené ceny. Jen nechápu proč BMW hyzdí auta k čínskému vkusu, když tohle vypadá dobře. Raději tohle než třeba Citröen C4x
kylie
Nechápete nejen design ale i tu ekonomickou část PROČ si lidé jako vy furt tolik VYMÝŠLÍte?

NEVÍTE to (důvody jsou EKONOMŮM známé) tak si nevymýšlejte (blbosti)

Nevymýšlejte, nebo vám popřeju (tzv.) 996 😉

Nebo rovnou "vylepšení" které navrhl majitel Alibaba Group :-!
ptr078
Spomen si, ako si tu nebola a drz sa toho
KANKUNEN
Ham Kylien je takový zaslepený politruk. To co ví normální člověk, tak on a politici to zjistí o 10 let později. Integrace migrantů skončila přesně tak, jak normální člověk věděl před deseti lety. To stejné je s green deal, způsobil energetickou krizi. A stejně to dopadne s automotive, neustálým zatěžováním dobře fungujícího průmyslu způsobilo jeho kolaps. Dále se měly vyrábět jednoduché čisté spalováky a hybridy a z výdělků se mohlo financovat vývoj baterií. Místo toho se peníze promrhají na dotacích.
kylie
Normální = znamená NEznalý a (spíš) BEZ vzdělání = to co jste předvedl ve svém úvodním příspěvku

NELÍBÍ se vám oprava (nesmyslu -ů)? Tak je NEPIŠTE!!!

Takže šanci jste dostal = ať se VÁS TÝKÁ to 996 😲 :😉 😁 :-!
ryccardo
Ano ale neznalý a bez vzdělání jsi tady TY 😁
kylie
to VŠECHNO OPAČNĚ od reality = to říkáte PROGRAMOVĚ nebo z důvodu totální absolutní...? 😲

No viz https😐/www.auto.cz/diskuse/88183/1#…
ryccardo
Co je opačně?
kylie
skoro VŽDY VŠECHNO https😐/archiv.hn.cz/…lnych-zemi-sveta :😉
ryccardo
Je hezký, že si furt klikáš palce nahoru, ale proč mi posíláš odkaz, který s tématem nijak nesouvisí?
kylie
ale S VÁMI velmi souvisí = takhle ŠPATNĚ - OPAČNĚ vyhodnotíte vždy všechno (když to není na základě ZNALOSTí ale VYMÝŠLENÍ = je to PŘESNÝ OPAK prostě Vaculíkovo pravidlo

NIKDY NEPŘESTANETE (si vymýšlet = jak jsou všichni Vávrové Sedláčkové Attenbourghové prostě vzdělaní PITOMÍ = že pravdu máte VY zrovna vy co se tu hádá o věcech ze střední školy ŽE NEEXISTUJÍ?
kylie
Fakta NEVONÍ? 😄
rohor
ty nevoníš
Arese
Přesne tak, Kylie na hony smrdí elektrofanatismem! 😒 :no: :no: :no:
kylie
Je to (jako ve všem) jen ZNALOST https😐/www.lucidmotors.com/ :yes: + ZKUŠENOST versus NEZNALOST + NAPROSTÁ NEZKUŠENOST

a chápu úroveň informací = zkuste i vy zvládnout https😐/zs-kaplickeho.cz/…-vyucovani-ropa/

https😐/www.novinky.cz/…nterier-40419156 prostě (je to už dávno když jste "si měl přiznat" že) https😐/www.youtube.com/watch?…

Mimochodem stejně jste HYSTERČIL když (bez vašeho souhlasu) tahle proměna probíhala u vlaků (lokomotiv)?
ryccardo
A on někdo zakazoval použití parních lokomotiv? Nehledě na fakt, že naftová lokomotiva je daleko jednodušší na obsluhu a provozně příjemnější.
kylie
a takhle MÍSTO POCHOPIT se zkoušíte přít = je to PROGRAMOVĚ nebo..?

Viz já 13:16 a(si) víte proč jste na to nereagoval :😉
ryccardo
Ano fakt nechápu, proč by měl úředník rozhodovat o tom co se bude nebo nebude vyrábět? Dobře, že tenhle návrh bude doufejme smetený ze stolu. Snad se k té italské premiérce někdo přidá a dostane to celý nějakou kousnutelnou podobu.
kylie
já vím (že nechápete) a když SI něco USMYSLÍTE bývá to PŘESNĚ NAOPAK (bylo to tak vždy https😐/www.irozhlas.cz/…e_2212201628_ula

PS: stále si myslíte že https😐/www.stream.cz/…e-grady-64526657 ?

PPS: Co ty https😐/electrek.c👋2022/11/12/tesla-supercharger-way-more-powerful-than-previously-thought/ měsíce jste se tu na tohle téma hádal JAKÉ TO JE vždy nakonec pochopit.. SVOU OMYLNOST (a jak to že to pak ZAS a ZNOVU zkoušíte ZASe?
ad téma BEV = prostě LOGICKY (když máte znalosti vzdělání ROZUMÍTE tomu = má pravdu Vávra a NE VY a Arese = UŽ to CHÁPETE?
ryccardo
My se ale nebavíme o tom co jsem si usmyslel já, ale co otevřeně řekla italská premiérka. Chápeš ten rozdíl? Není to vůbec o mě a mých pocitech.
kylie
VŮBEC NENÍ?? 😲 takže jste RADIKÁLNĚ už OTOČIL? 😁

dáte na POLITIKa (co má myslím jen střední školu) místo na EKONOMY? vy fakt nikdy... NIKDY NEzklamete :😉

myslíte že vám NĚKDY jednou časem dojde, že ty změny (jedno jestli televizorů telefonů lokomotiv) jsou CELO SVĚTOVÉ https😐/www.hybrid.cz/…ipravy-zacinaji/

Možná VÁS čekají těžší časy https😐/www.seznamzpravy.cz/…i-analyza-222531
ryccardo
Zadne celosvetove zmeny nejsou ty vole! Jen se zacaly vyrabet EV a budou v urcitem procentu alternativou jak pohanet auta. Nekde jich bude jezdit vic v jinych zemich mene a nekde nebudou zadna ty nevzdelance, ale rozhodne nejde o zadne celosvetove hnuti!
Plautus
Aká Kylie?! Veď to je hamunasakra a neviem ešte aké nicky tento pošahaný schizofrenik používal. A auto.cz tu toleruje (ak nie priamo platí) prítomnosť tohto indivídua, aby znovu rozprúdili diskusie na inak upadajúcom portáli. Aj kvôli tomu sem chodím už iba výnimočne.
Alexander the Great
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
ryccardo
Ještě používal nick "a má terasu" ale ten mu už taky zabanovali 😁 Ostatní profily má založený jen na rozdávání mínusů, ale ještě tak 2-3 má. Jen tam používá jiný sloh, aby to nebylo poznat, že je to on 😁
Brmbalik
Hlavne pise jak kkt. Koukam, ze Capslock a = vyuziva fakt ve velkym. Jeste by mohl prestat pouzivat mezernik...
kylie
Ano jako éterická bytost anděl opravdu jsem téměř bez vůně = buřtík to říká odvždy 😉

Ale tady je to TOTÉŽ = vám nevoní fakta
ryccardo
Byl v blázinci. Teď se vrátil po měsíci zpátky všem vyká a mluví v ženským rodě 😁
kylie
Barry Lyndon
Tak pravda je, že fungování velkých koncernů připomíná spíš politiku než podnikání... a do toho ještě ta evropská i státní byrokracie, která je většinou úplně mimo. Viz. shillování dieselů na přelomu milénia (zdravíme Smart CDI a podobné zhůvěřilosti), ze kterého se evropský průmysl doteď pořádně nevzpamatoval, protože v těch dieselech utopil biliony a ve všem ostatním mu ujel vlak.
Xylo
Podle informací z Registru vozidel (uváděných na webových stránkách Ministerstva dopravy) bylo v prosinci 2022 registrováno 53 kusů vozidla Enyaq. Více než polovina registrací (27 kusů) jsou na výrobce (Škoda Auto a.s.), čtyři kusy registroval poskytovatel operativního leasingu společnost Arval a tři kusy zakoupila česká pobočka irské firmy Kingspan sídlící v Hradci Králové.
skejpa
Kingspan jich má objednáno víc ale Škoda nestíhá dodávat 😄
Nicméně jak to souvisí s tím čínským autem ? 😊
Xylo
Všechno nějak souvisí viz dnešní článek v Hospodářkách - "Sbohem, Číno. Evropské a americké automobilky se potichu snaží zbavit závislosti na tamních součástkách. " To je jasné, že nestíhá, říkal to i Martin Jahn v článku "Nejkritičtější rok v historii Škodovky" z 2.1.2023 na seznamu.cz :„Škoda vždy měla víc poptávek než výrobní kapacity, takže i když dojde k určitému ochlazení, budeme schopni naše výrobní kapacity naplnit,“ říká Jahn a dodává, že v tuto chvíli zákazníci průměrně na svůj vůz čekají půl roku. U modelů, jako je Octavia či Enyaq, si ale mohou počkat i déle než rok." Takže Kingspan bude čekat určitě dlouho, protože potřebují registrovat auta na fabriku 😉 .
rohYpnol
Jenže vždy taky platilo že zájem tvořila poptávka zákazníků.
Dnes kdy Škoda přistoupila na lacinou politickou hru EU a prodej má založený čím dál víc na dotacích, tak velmi snadno se může dostat do úplně odlišné situace kdy auta, o které by zákazníci zájem měli, už nebude mít ve výrobním programu, zatímco vyrábět bude dotační EV zmetky které nikdo nechce. A na které dotace zmizí a s nimi i uměle vytvořený zájem o ně.
PowerHouse
Odsuď raději pryč.

Proč jsou vysoké ceny?
Je to vidět na novém autu od Sony, Volva, ... . Dají tam levný počítač od Qualcommu, ale VW najme 13 000 lidí, co to stejně nakonec po dlouhých úvahách koupí.
kylie
Nebo nižší mzda + 996 (jak je obecně známo = stejně jako že to 1. už není co bývalo a Čína bude mít asi PROBLÉMy)

odbory chtějí https😐/www.denik.cz/…ed-20170622.html v Číně má asi polovinu (odkaz je 5 let starý) no a to při 700 tisících zaměstnanců (nebo kolik jich VW má) je trošičku.. MALÉÉÉÉR :😉

takže SNÍŽIT VŠEM zaměstnancům v oboru plat NA POLOVINU a začít pracovat 6 dní v týdnu 12 hodin denně = a JE TO (to je bez legrace a ironie TA PŘÍČINA + že číňan léta KRADE vývoj technologie = tím taky šíleně ušetří(l)
ryccardo
Ne ne. Vůbec není potřeba pracovat 6 dní v týdnu 12 hodin denně. Je třeba snížit režijní náklady a byrokratickou zátěž, takže vyházet lidi, kteří nic nedělají nebo se zabývají podružnostma a náklady velkých korporátů půjdou dolů. Pak to chce taky vyrábět to co umíme a v čem máme tradici tj. spalovací auta. Ne se snažit vyrobit elektromobil (s baterkou kterou nám číňan draze prodá) levněji než to dělá číňan. Na tomhle hřišti nemůžeme nikdy vyhrát. To ale každý trochu ekonomicky vzdělaný člověk pochopí.
kylie
Efektivita třeba zrovna VW byla tedy vždy špatná ale jinak 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

OPRAVDU se hádáte že je jedno = jestli POLOVIČNÍ (a ještě menší) plat + denně o POLOVINU VÍC hodin práce + další den práce?? není to MOC nesmysl(né) i na vás? :😉

každý zaměstnanec ve vašem oboru od února POLOVIČNÍ mzda a nějakých 30-35 hodin TÝDNĚ NAVÍC práce = no a (v tu chvíli) je to :😉

Jinak je to plácání = tohle opět VÍ každý ekonom (i student) JAK TO ŽE VY ZASE ne?

ad VAŠE ZÁVĚREČNÁ VĚTA = vy se fakt nebojíte nejEXTRÉMnějších EXTRÉÉMů = jak si vysvětlujete (ekonoma, fandu aut) Vávru (dokonce i tady na ACZ :-!
KAŽDÝ trochu EKONOMICKY VZDĚLANÝ ČLOVĚK to POCHOPÍ = vy (holt) ne
ryccardo
Ano krásně si tu vypsal, proč výrobci v EU nemůžou konkurovat čínským EV a proč je tudíž sebevražda zakázat výrobu spalováků a hybridů. S Čínou v tomto nemožno soupeřit. A už vůbec ne, když od nich potřebujeme nakupovat baterky a suroviny na jejich výrobu, které nám samozřejmě levně prodávat nebudou. Proč by to taky dělali, když ovládli trh. Jediná šance je nesnažit se vyrábět jen EV a dělat to co umíme a v čem máme tradici ICE + hybridy, abychom teda něco udělali pro klima.
kylie
STÁLE trváte na SVÉM? Fascinující :😉

No a nám s mozkem a vzděláním = to zase stále (všechno) vychází PŘESNĚ OPAČNĚ https😐/www.auto.cz/…-se-nebal-141168 😉

PS: Jak SI vlastně vysvětlujete, že se svým IQ se denně vidíte (alespoň popisujete) jako ZNALEJŠÍ CHYTŘEJŠÍ než...?
ryccardo
Protože jsem chytřejší? Vtip je v tom, že těch chytrých jako já jsou zástupy, ale bohužel pitomci jsou víc slyšet.
kylie
CHYTRÝCH JAKO VY JSOU ZÁSTUPY https😐/www.stream.cz/…-nemine-64477307 s tím by šlo souhlasit 😉
rohor
nás chce redakce krmit čínskými srá*či prý za 300 tisíc jo a kde to si mám zajet do Netopýrostánu pro něj asi? Pořád lepší než KOLESA.RUZZÁK ale i na to jistě brzy dojde. Ach jo.
Edit:Minusovací úchyl na plný úvazek pracuje i v tomto roce stejně. To je tady taková traďyce. Já rád traďyce tak dík.
Ozzman
Můžeš si ho objednat z alie😜resu či wishe 😊
rohor
Navíc se slevou 10 dolarů.
Xylo
Zatím na alibabě celé auto k dodání není, ale můžeš si koupit motor: http😐/www.alibaba.com/…00501511136.html?…
Ozzman
Hm... 😁 Takže po částech by si to auto složil
Xylo
Asi by to chtělo nějaké družstvo skládačů, protože koupit jeden motor za pět tisíc dolarů nebo padesát motorů po tisícovce, je docela rozdíl (ve výrobních nákladech).
ericn
Třeba chtějí poukázat na to, že Evropské automobilky dost přestřelují ceny. Karoq začíná na 638Kč za litrový 3hrnek, což je dooooost úlet. Zajímalo by mě, kdo to koupil? 😉 Není to tak dávno, kdy Karoq začínal pod 500tis (201😄...
kylie
planeta
Kupujeme čínské mobily, okrem Apple & Samsung všetko je čínské, a budeme kupovať aj čínske autá, nebude to inak
kylie
Viz já 12😁7 změny už nastávají (zrova ten Apple přesun do Indie už probíhá)
planeta
Alebo in
planeta
Alebo inak - pred 10 rokmi bolo Hyundai a KIA fuj no a kde sú teraz? Ja si určite žiadny čínsky mobil alebo auto si nekúpim, už len z princípu - ľudské práva apod - ale vidím to tak ako to píšem
KANKUNEN
Ber to pozitivně, s postupnou vyspělostí Číny přibude i svobody. Silná Čína postupně přebere vliv tam, kde teď oxiduje zaostalé ruSSSRko a naučí je namísto šaškování se sapíkem pracovat.
kylie
To se ZDE na ACZ objevilo nějaký druhý třetí den STUPIDNÍ ruSSké války, že soudruh komunista důchodce z KREMLu udělal z Ruska další čínskou provincii (tedy že TO budou dopady jeho ŠÍÍLENSTVÍÍ). Zatím to tak opravdu vypadá

Rus ztratil svůj vyděračský potenciál ropy a (hlavně) plynu a LEVNĚji je prodává (právě) Číně = až neuvěřitelné JAK MOC starý komunista z KGB https😐/cnn.iprima.cz/…ke-knizky-187781 dokázal za 23 let své absolutní vlády ZNIČIT největší zem světa (ekonomicky je na tom DRTIVĚ HŮŘ než v době kdy se ujal moci
kylie
že korejské automobilky budou touto dobou TAM KDE JSOU jsem na tomto webu před těmi (i více než) 10ti lety = náhoda psala já (popravdě DRTIVÁ VĚTŠINA až možná nikdo NEVĚŘIL 😲 😄
ryccardo
Přestaň si hrát na šaška co změnil pohlaví jo.
kylie
až TAK realita bolí? 😄
ryccardo
Ze jsi debil co se zacal oznacovat jako zena? Ja se tim ty vole ale nezesmesnuju. 😁 To delas sam.
rohYpnol
Hele, jestli konečně přiznal že je 3,14159 tak je to ok ne? 😒]
marvolo
Hyundai by si v Česku a na Slovensku mali podľa auto webov zmeniť slogan na "aj tento z posledných 20tich rokov sme už dobehli konkurenciu". V každej druhej recenzii za posledných 20 rokov sa píše niečo v zmysle, že Hyundai už je inde ako kedysi a konkuruje zabehnutým európskym automobilkám.
Barry Lyndon
Pokud je na trhu Apple a Samsung, tak pro čínský mobil nevidím nejmenší důvod. Nikdy jsem čínský mobil neměl a mít nebudu. Tohle jsou jen takový alibistický kydy "všechno je z Číny, tak už je to jedno". Ne, není to jedno.
ryccardo
No s tím ovšem nesouhlasím. Potřeboval jsem telefon pro dceru a zkusil jsem Vivo Y20s. Stál před rokem 5000 korun a výbavově a kvalitou provedení je porovnatelný se Samsungem s cenou přes 10 tis. Fakt není nutný připlácet si za značku a prsit se tím, že máš Samsung, protože čínský mobily jsou za půlku a užitná hodnota je stejná.
donPedro
Tož kde čínští soudruzi "dyzajnéři" čerpali inspiraci jest nasnadě, že. Avšak pozor uvnitř, I-kokpit se poněkud překvapivě nekoná. Inu slovy klasika: "Každý zboží má svýho kupce. Tož tak 😉
Tomogo
... jako u mobilů.
Když přišly čínské mobily na trh, byly laciné. Pak, když zlikvidovaly konkurenci, začaly pomalu zdražovat
A dnes? Čínské telefony jsou stejně drahé jako ty korejské a japonské. Dokonce mnohdy dražší!
Pracovní prostředí je v Číně nezajímá, pracovník taky ne, odbory tam nemají a s nějakou ochranou přírody se taky moc nezaobírají. Takže tomu normální EU firma nemá šanci konkurovat.
Takže kupujte čínská auta, zbavíte se těch EU značek... Pokud to tedy chcete. Ale pozor, ona si Čína ty peníze jednou vezme zpět, stejně jako u mobilů, na to vemte jed!
rohor
Ono je to taky o přízemnosti lidí. Pokud společenská norma jasně nestaví early-china-adopters do pozice asociálních desolátů, tak je těžké proti tomu bojovat. Takové to pseudliberální "Fakt jo? Ty máš toho nového Číňana? A jak to šlape kámo?" , to je špatně.

Například v této zemi, kterou Russáci těžce poškodili a která se z toho dosud nevzpamatovala, stačily 2 rozmazlené generace a už se zapomělo na to, co je Ruzzák za svini.
rohYpnol
Aniž bych jakkoliv chtěl komentovat vztah Ruska, tak jako sorry ale mnohem nebezpečnější mi přijdou lži o jednotě EU a o tom jak je Německo nebo USA náš skvělý spojenec.
Ten Rus totiž aspoň přiznává barvu. Na rozdíl od ostatních našich jakože "spojenců".
KANKUNEN
Tobě i kdyby rusák povrazdil děcka, tak budeš tvrdit, že za to muze nekdo jiný, že. Rusák přiznává barvu, ty jsi vůl.
rohYpnol
Nebuď zaslepený tupec. Co jsi napsal je jen výsledkem omezenosti tvého rozhledu a uvažování. S mými názory a postoji to nemá společného zhola nic.

Rusko se netají tím že je náš nepřítel.

USA či Německo se vydává za naše přátele, přitom jsme jim úplně volní a jen si hájí vlastní zájmy. Politické i ekonomické.
Ozzman
USA či Německo se vydává za naše přátele, přitom jsme jim úplně volní a jen si hájí vlastní zájmy. Politické i ekonomické.

a proto jsme přátelé, protože tohle je to, co v geopolitice dělá přátele, jinak je to každý sám za sebe...
rohYpnol
Mohl by jsi tuhle geniální supermyšlenku napsat srozumitelněji?

Protože za mě geopolitické přátelství zahrnuje i případ, kdy pomoc příteli nebude nutně znamenat prospěch pro toho kdo pomáhá.

Evidentně považuješ Mnichov 1938 za přátelský akt Británie a Francie vůči naší zemi... Zatímco já rozhodně ne :-!
Ozzman
Opravdu si myslíš, že akt přátelství někdy fungoval v politice ? 😲 I když to na první pohled tak nevypadá, tak každé vyjádření byť i solidarity, nejen pomoci, není aktem přátelství, ale akcí s daleko větším dopadem, hlavně takovým, že si prostě u nějaké země uděláš dobré jméno (a nemusí to být jen země, které pomůžeš), z čehož plynou následné dobré vazby - kšefty, politická podpora a podobně.... Opravdu jsi tak naivní? 😁

Možná ještě za dob králů nějaké vazalství z důvodu příbuzné krve, ale určitě už pár století toto nefunguje, každý stát, či uskupení států (které je uskupením zase ze vzájemné výhodnosti) se rozhoduje tak, jak je to pro ně nejlepší a nejvýhodnější - tedy pardon, jak si MYSLÍ jejich vlády, že je to nejlepší, či nejvýhodnější pro národ či pro vladaře samotné, vyber si.

A proč tam pleteš Mnichov ? Co to meleš ? Já píšu, že akt přátelství neexistuje a ty mi podsouváš, že toto považuji za akt přátelství? 😁 Jsi upadl z jabloně na hlavu ? Británie a Francie se tak rozhodli z cela stejných důvodů, mysleli si, že když Ádovi dají nás, budou v klidu... naštěstí se poučili za těch 80 let a Ukrajinu fašistickému režimu 2.0 v Rusku nenechají, není to akt přátelství, ale akt obrany a ekonomických zájmů... naštěstí pro Ukrajinu....
KANKUNEN
Británie a Francie se tak rozhodli z cela stejných důvodů, mysleli si, že když Ádovi dají nás, budou v klidu... Jak jednoduché a přesné, ale jak jednou podlehneš ruské propagandě, tak stejně nepochopíš.
rohYpnol
Tv l co to meleš o nějaké ruské propagandě?!?
Je samozřejmě jasné proč to udělali. O to vůbec nejde. Jde jen o to že se tvářili jako naši přátelé. Stejně jako dnes.
rohYpnol
Cituji😒br /> .21:23: ....a proto jsme přátelé, protože tohle je to, co v geopolitice dělá přátele..

6:42: ? Já píšu, že akt přátelství neexistuje a ty mi podsouváš, že toto považuji za akt přátelství

Tak se prober kdo spadl z jabloně a vyber si co vlastně tvrdíš, ok?
Ozzman
Vždyť je to pořád o tom stejném, "přátelé" jsme ze zjištných důvodů (Měl jsem to pro tebe napsat v uvozovkách, když to nechápeš), v 30. letech nás západ vyhodnotil, jakožto postradatelné, proto říkám, že přátelství neexistuje respektive je definováno jen vzájemnou výhodností, kdo je si čím prospěšný.
rohYpnol
Ne, domýšlet si co myslíš v uvozovkách fakt nehodlám.

V tom případě se ČR jako přátelská země chová vůči UK jako totální dement, protože ta výhodnost naší pomocí v takové míře je totálně mimo reálné možnosti budoucích výhod.

Mimochodem, proč se máme bát Rusů a strašit budoucím možným ohrožením, když přeci jsme v tom spojeneckém NATU které nás ochrání a navíc ani s UK nesousedime?!?
Ozzman
Ach jo, tak pořád to neni ofiko válka, partyzánské akce a podobněa Rus zkouší, co mu projde, nemusí to být rovnou tank na Václaváku, nicméně proč se bát Ruska ? Protože na rozdíl od západu tu už 2x s tankem byl, 48 a 68, 56tym byl v Maďarsku., jejich pařáty jsou v nejen naší vrcholné politice, neskrytě už třeba kolem Mildy, nebo SPD (ti už se tim taky netají a najde se chorých 10%, co jim tleskají), trikolora, starej Kikina VKL, a za rusa jsme zamrzli 40 let, respektive všichni, kam zaťal své pařáty.... takže radši tu zlou ameriku.. já vím, že tebe to na východ myšlením táhne, takže asi to tady ukončíme, jestli pomoc UA je přehnaná, nebo ne a jestli z toho něco bude, předpokládejme že bude, Marshalluv plán taky přinesl USA ovoce, takže snaha usilovat se o poválečnou obnovu je pro ČR určitě za mne správná, jak moc to dopadne odhadovat nechci.... ale čekám odpověď, jak je to plán USA, takže prosím, ukončeme to, nemám na to už postopadesáté náladu.
rohYpnol
Ok. Konec.

Jen jedna poznámka na závěr - ne, mě to na východ fakt nijak natáhne. Mě jen vadí že se západ vydává za přátele zatímco to jejich podrazáctví je pro nás mnohem zákeřnější než otevřená nenávist Ruska.
Ozzman
Mne, jako občanovi toto podrazáctví zatím přineslo menší útrapy, než podrazáctví a omezování Ruska za posledních 100 let na našem národu 😊
rohYpnol
Únor 1948 ti asi nic neříká... Co už. Mělo by se opravdu začít výukou dějin. :no:
kylie
To ale není SPIKNUTÍ 😉 ale mát to ZNÁMÉ E-K-O-N-O-M-I-C-K-É důvody https😐/www.idnes.cz/…-zahranicni_map1

Čína teď bude (snad) požírat PUTINem (z totální blbosti nesmyslně) zdevastované RuSSko = problém je spíš aby nepřepadla Tchaj-wan a v duchu ruských nejhorších tradic = nárokuje si i část území Indie
rohYpnol
Ano, člověk v tom vidí ostatní modely a značky. Je ale neuvěřitelně s jakou rychlostí to číňáci zvládají.

Evropské značky mají poslední šanci s tím něco udělat. Nicméně jejich hamižnost jim to nedovolí. Takže za 5 let tady bude 20% nově prodaných aut z Číny. Za 10 let 80%.
ericn
Nicméně jejich hamižnost jim to nedovolí. - to asi vystihuje vše 😉
rohYpnol
Kolik % dílů na dnešní auta Made in EU má původ v Číně?
Lubo
Vyzerá to celkom fajn, aj zvonka aj zvnútra.

GAC, kam Trumpchi patrí je dosť veľká skupina - v roku 2021 vyrobili 2,114 mil áut (vlastné + joint venture s Toyotou, Hondou a Mitsubishi, FCA), s ambíciou 3,5 mil v roku 2025.

V porovnaní napr s NIO, ktorému sa dáva veľa pozornosti a predaj za 11 mesiacov 2022 cca 106 tis áut.
jam2015
čo je ,,Crystaline design language" 😉