Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Titul Auto roku v Česku získala Honda Civic, na druhém místě skončilo BMW X1

29 komentářů

Emel
Tak gratulace... částečně kontumační vítězství... ale Civic je důstojný vítěz a i druhá a třetí příčka jsou fajn. Evropa se může jít zahrabat 😉
(myšleno evropská anketa)
WinDiesel
No když se podívám na Mazdu CX-60, může se jít zahrabat Evropa.
Škoda že Nissan a Mitsubishi úpí pod křídly Renaultu.
Suzuki už taky není co bývávalo.
Snad ta Toyota.
Jinak Honda možná vyhrála, ale celkově mi připadá, že návrháři dělají auto pro sebe, ne pro zákazníky, a tomu také odpovídají bídné prodeje.
Emel
A kolik myslíš že se prodá té CX-60?
ptr078
Uvidime, s dizlom rwd v strednej vybave 46k, co je dobra cena. Ja osobne uz mam dohovorenu testovacku v marci
ericn
Bídné prodeje jsou kvůli ceně a pohonu. Když měl Civic atmo 1.8 103kW tak se prodával celkem dobře i za rozumnou cenu kolem 500tis kč. Od tý doby jde z kopce. Jako základ za 770tis Kč není motivační :no:
Emel
Celosvětově se ale Civic prodává dobře...
Civic byl vždycky o něco dražší auto, i s tou 1.8, která navíc postupem času nebyla schopná držet krok s konkurencí a pověst Hondy jako řidičského auta tak šla trošku do kytek.
twistedTSD
Tak celosvětově nabídka motorizací vypadá jinak. Jakkoli se hybrid povedl.
ptr078
No neviem, preletel som par us dilershipov, vsetko civic sedan 2l s moznostou manualu alebo cvt, cena kolo 27k us.
Arese
No právě. 2l s manuálem by byl perfektní! 😄 :yes: :yes: :yes:
ptr078
To hej, narazam na koment, ze inde vo svete vyzera ponuka motorov inak a co som nasiel na us strankach, tak iba ten jeden motor. Viem ze je este v usa tusim si verzia s preplnanym 1.5 a potom type R
pradeda777
.....současný Civic nemá s originálním Civic konceptem nic společného. Je to úplně jiné auto a s originálním Civic má společné jen jméno. To třeba VW Golf se originálního konceptu drží dodnes a to se mě líbí.... :yes:
KANKUNEN
A co je originální Civic, začal jako HB, pak placka pro mladé, MPV, UFO, liftback?
Ham.
Myslím, že sis odpověděl sám, začal jako HB.
Emel
Já myslel, že Civic 1G měl asi čtyři nebo pět karosářských verzí a první představené bylo dvoudvířko...
Ham.
1G měla HB, Coupé a sedan, ovšem v Evropě se prodával hlavně HB a bylo tomu tak několik generací, kdy HB byla hlavní karosářská varianta pro Evropu, sedany se zde prodávaly zcela minimálně jako u ostatních značek, vrcholem byla myslím 6G, asi nejhezčí HB v té době, pak začali blbnout.
Emel
6G si vybavuju liftback a 3d hatch, asi jezdilo nejvíc těch liftů. V tomhle smyslu by 11G byl pokračovatelem tradice.
Mně se nejvíc líbila 5G a to jsem docela vídal sedany... jednu měl známý s tou 1.6.
webpaja
Na to je v našich zeměpisných šířkách jednoduchá odpověď. Byl to Blažejův bourák. 😉
Arese
Spíš taková stříbrná pidimotokára! 😄
3_diamanty
Vyhral civic... aj v ankete europske auto roka som mu fandil... momentalna topka segmentu za mna
Freddka
Jedine snad, ze vsichni jednohlasne rikaji, ze je hlucny.
A to mi prijde skoda, to urcite slo podchytit. 10 kilo navic by nikoho netrapilo.

Kazde auto ma nejake mouchy, pro vetsinu zakazniku je to mozna fuk, ale ja osobne na to dost dam aby auto bylo tiche.
Avantime
Možno to vyriešia s faceliftom alebo ďalším modelovým rokom. Alebo aspoň pri vyššej rýchlosti pôjde audio automaticky hlasnejšie. 😊
Avantime
Pozeral som nedávno Watsonovu porovnávačku kompaktov, kde bola aj Astra, Focus a Golf, no a vyhral celkom presvedčivo Civic. https😐/www.youtube.com/watch?…
ptr078
Tak je smutne, ze o vitazovi sa v takych porovnavackach da diskutovat, ale luzer je vzdy ten isty. Opel astra. A pritom je to s civicom najnivsi prirastok do segmentu.
Emel
Hm? Minulá Astra byla evropský vůz roku 2016...
ptr078
Myslel som terajsi model. Este som nevidel porovnavacku, ktoru by vyhrala
Ja Prvni 123
Že má místo převodovky generátor a pohon elektromotorem mi vlastně až tak nevadí.
miromen
Na skladě, už nejsou auta takže vlastně vyhral hybridni nekompaktni kompakt. Alespoň to neni krabice i když to je prašť jako uhoď. :no:
Avantime
...že slovenskí aj českí novinári húfne hlasovali za Civic, aby si za odmenu potom mohli zajazdiť na Type R 😊
Nie, gratulujem! Momentálne je to môj obľúbený hybrid, skoro som ho Honde nevrátil.
Armin Tamzarian
Bravo :yes: chci si jí sám projet čím dál tím víc