Testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTEST Hyundai Ioniq 5 Power 77 kWh AWD – Nová zkušenost s digitálními zrcátky
32 komentářů
Emel
"Nepřetržitě vyvíjí evoluce"... kdo to překládal prosímtě? Nebo "ideálnější"... 😄
No nic, k věci... zaujal mě docela velký rozdíl v dojezdu s 20" vs. asi 19", 454 vs. 484. Možná jsou 20" obuté do perfo gum a 19" do eko? Myslím, že na nějakých fotkách jsem viděl PilotSporty...
No nic, k věci... zaujal mě docela velký rozdíl v dojezdu s 20" vs. asi 19", 454 vs. 484. Možná jsou 20" obuté do perfo gum a 19" do eko? Myslím, že na nějakých fotkách jsem viděl PilotSporty...
On je cely ten clanek psan takovou zvlastni smesici basnicke cestiny a zaroven s chybami. Asi by to chtelo aktivnejsi (nebo alespon nejakou) praci korektora...
"Městskými ulicemi krajinou doslova pluje"
"výkonná 800voltová architektura"
"Městskými ulicemi krajinou doslova pluje"
"výkonná 800voltová architektura"
pefol
Nevím zda autor popisu někdy zkoušel řídit s digitálním zpětným zrcátkem. Já s ním v jiném autě najel asi 300km. Mohu zodpovědně prohlásit, že bych rád připlatil nemalé peníze za existenci klasického optického zrcátka.
Digitální zpětné zrcátko nepřirozeně svítí v zorném poli a ruší. Nedokážu pocit popsat, ale svítí jinak než optické zrcátko. Nejhorší ovšem je, že při pohledu do zrcátka musíte neustále přeostřovat z nekonečna na vzdálenost dipleje (cca 40cm). Z běžného mrknutí, zda za vámi něco jede, se tak stává operace cca na 2 až 3s. Na periferní pohled můžete zapomenout úplně.
Chápu, že ti, kteří jak řikají, mají auto pouze na přepravu z místa A do místa B, se do zrcátek nedívají. Ti si klidně koupí i elktromobil 😄.
Digitální zpětné zrcátko nepřirozeně svítí v zorném poli a ruší. Nedokážu pocit popsat, ale svítí jinak než optické zrcátko. Nejhorší ovšem je, že při pohledu do zrcátka musíte neustále přeostřovat z nekonečna na vzdálenost dipleje (cca 40cm). Z běžného mrknutí, zda za vámi něco jede, se tak stává operace cca na 2 až 3s. Na periferní pohled můžete zapomenout úplně.
Chápu, že ti, kteří jak řikají, mají auto pouze na přepravu z místa A do místa B, se do zrcátek nedívají. Ti si klidně koupí i elktromobil 😄.
Mňa vy zaujimalo ako by si dopadol ty.
Ovšem, raději bych ty peníze vzal (1.7mil Kč), koupil RAV4 v Hybridu se 4x4 a ušetřil víc jak 400tis Kč 😉
U mňa zatial na dlhšie nepredmetné bo som sa zásobil fosílami.
Proto je nyní v nabídce 143 ojetých Enyaqů, asi nespokojenost.
https😐/www.sauto.cz/…i/skoda/enyaq-iv
Tesla Y je ale opravdu se svojí cenou pro Ioniq5 tvrdý oříšek. Osobně by mě odrazoval od Tesly pouze vzdálený servis (vše nejde vyřešit na dálku), i když prý funguje výborně.
Ono je i otázka proč vetší,nebo velké zavazadlové prostory vůbec chtít, důležité je pohodlí posádky.
Asi nie komfortný? Tak asi Enyaq není komfortní a největší rozdíl je v komfortu dobíjení při delší cestě. A co třeba funce V2L, také může přijít vhod.
A píšeš naprostou pravdu, Enyaqu, když hučí při jízdě, ani větší kufr nepomůže. :yes: 😉 Tak konečně jsme se dobrali ke shodě.
Hájit vlastní garáž v případě Enyaqu proti Takové špičce jako je Ioniq5, je jiné těžké.Tak ale když jsi kupoval bezhlavě.
- nie je veľmi pomalšie (0-100 km/h 5,1 s vs 5,0 s)
- nemá nastaviteľný podvozok (model 2023 má len vylepšené zadné tlmiče)
- full výbava vs veľký kufor vredu + vzadu + lepšie audio
- super komfortný podvozok vs celkom tvrdý
- rýchlejšie nabitie vs menšia spotreba
- veľkou výhodou TESLY sú však krátke dodacie lehoty
- nevýhodou TESLY je malá servisná sieť (mám na mysli hlavne poistné udalosti)
Cena: IONIQ 5 cenník 64 990 EUR s DPH, zľava je možná. TM Y LR 45 870 EUR + DPH takže 55 044 EUR s DPH, zľava nie je možná. Tesla išla nedávno s cenami dole a ten rozdiel je fakt viditeľný. Ak zohľadníme výbavu, na dorovnanie ceny by Hyundai musel poskytnúť zľavu min 10 %.