Testy
"Nepřetržitě vyvíjí evoluce"... kdo to překládal prosímtě? Nebo "ideálnější"... 😄
No nic, k věci... zaujal mě docela velký rozdíl v dojezdu s 20" vs. asi 19", 454 vs. 484. Možná jsou 20" obuté do perfo gum a 19" do eko? Myslím, že na nějakých fotkách jsem viděl PilotSporty...
No nic, k věci... zaujal mě docela velký rozdíl v dojezdu s 20" vs. asi 19", 454 vs. 484. Možná jsou 20" obuté do perfo gum a 19" do eko? Myslím, že na nějakých fotkách jsem viděl PilotSporty...
Nevím zda autor popisu někdy zkoušel řídit s digitálním zpětným zrcátkem. Já s ním v jiném autě najel asi 300km. Mohu zodpovědně prohlásit, že bych rád připlatil nemalé peníze za existenci klasického optického zrcátka.
Digitální zpětné zrcátko nepřirozeně svítí v zorném poli a ruší. Nedokážu pocit popsat, ale svítí jinak než optické zrcátko. Nejhorší ovšem je, že při pohledu do zrcátka musíte neustále přeostřovat z nekonečna na vzdálenost dipleje (cca 40cm). Z běžného mrknutí, zda za vámi něco jede, se tak stává operace cca na 2 až 3s. Na periferní pohled můžete zapomenout úplně.
Chápu, že ti, kteří jak řikají, mají auto pouze na přepravu z místa A do místa B, se do zrcátek nedívají. Ti si klidně koupí i elktromobil 😄.
Digitální zpětné zrcátko nepřirozeně svítí v zorném poli a ruší. Nedokážu pocit popsat, ale svítí jinak než optické zrcátko. Nejhorší ovšem je, že při pohledu do zrcátka musíte neustále přeostřovat z nekonečna na vzdálenost dipleje (cca 40cm). Z běžného mrknutí, zda za vámi něco jede, se tak stává operace cca na 2 až 3s. Na periferní pohled můžete zapomenout úplně.
Chápu, že ti, kteří jak řikají, mají auto pouze na přepravu z místa A do místa B, se do zrcátek nedívají. Ti si klidně koupí i elktromobil 😄.
Mňa vy zaujimalo ako by si dopadol ty.
Ovšem, raději bych ty peníze vzal (1.7mil Kč), koupil RAV4 v Hybridu se 4x4 a ušetřil víc jak 400tis Kč 😉
U mňa zatial na dlhšie nepredmetné bo som sa zásobil fosílami.
Proto je nyní v nabídce 143 ojetých Enyaqů, asi nespokojenost.
https😐/www.sauto.cz/…i/skoda/enyaq-iv
Tesla Y je ale opravdu se svojí cenou pro Ioniq5 tvrdý oříšek. Osobně by mě odrazoval od Tesly pouze vzdálený servis (vše nejde vyřešit na dálku), i když prý funguje výborně.
Ono je i otázka proč vetší,nebo velké zavazadlové prostory vůbec chtít, důležité je pohodlí posádky.
Asi nie komfortný? Tak asi Enyaq není komfortní a největší rozdíl je v komfortu dobíjení při delší cestě. A co třeba funce V2L, také může přijít vhod.
A píšeš naprostou pravdu, Enyaqu, když hučí při jízdě, ani větší kufr nepomůže. :yes: 😉 Tak konečně jsme se dobrali ke shodě.
Hájit vlastní garáž v případě Enyaqu proti Takové špičce jako je Ioniq5, je jiné těžké.Tak ale když jsi kupoval bezhlavě.
- nie je veľmi pomalšie (0-100 km/h 5,1 s vs 5,0 s)
- nemá nastaviteľný podvozok (model 2023 má len vylepšené zadné tlmiče)
- full výbava vs veľký kufor vredu + vzadu + lepšie audio
- super komfortný podvozok vs celkom tvrdý
- rýchlejšie nabitie vs menšia spotreba
- veľkou výhodou TESLY sú však krátke dodacie lehoty
- nevýhodou TESLY je malá servisná sieť (mám na mysli hlavne poistné udalosti)
Cena: IONIQ 5 cenník 64 990 EUR s DPH, zľava je možná. TM Y LR 45 870 EUR + DPH takže 55 044 EUR s DPH, zľava nie je možná. Tesla išla nedávno s cenami dole a ten rozdiel je fakt viditeľný. Ak zohľadníme výbavu, na dorovnanie ceny by Hyundai musel poskytnúť zľavu min 10 %.