Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Naftová Škoda Fabia RS slaví 20 let. Terčem vtipů nebyla dlouho

18 komentářů

Barry Lyndon
Naštěstí už to z běžného provozu dost vymizelo.
Barrichello
Tady se dá souhlasit, ty auta co zbyla hulí jak kamna a smrdí, tuhle sem za jednou kousek jel, kupodivu to řídila starší paní.....
KANKUNEN
ale jelo to jak splašené za 6 litrů nafty.
ericn
Škoda je, že nikdy nedostala benzinový ekvivalent 1.8T :-(
Mikesus
Splašené bych to neoznačoval. Na tu dobu rychlejší než běžné auto ano.
Smrdelo to, hulilo to a dávalo to klamavy pocit, že to jede.
topten
podobne jako 4 valcovej amg
DonVito
Ted je to k placi, kdyz musis jet za ni. :no:

Jedno z nejsmradlavejsich aut na nasich silnicich vubec.
Zajimaly by me dnes realne emise.
Takova auta bych rovnou zakazal - zmeril bych emise a sesrotoval.

A do toho tu budou majitele dieselu (ktery na tom budou za 15 let uplne stejne) plivat ma EV...

PS Dnes po letech je jasny, kdo se vydal spravnou cestou a sice zda do aut (nejen malych) patri spis diesel nebo hybrid. Bravo Toyoto a Hondo.
webpaja
Jaké bravo Toyoto a Hondo? Jejich diesely z dob fabie I smrdí a čoudí stejně, rozdíl je maximálně v tom, jestli jejich majitelé dodržují alespoň základní údržbu nebo ne.
ericn
Přesně, je to u údržbě. A taky trochu o tom, že dost těch F1 RS mají blbečkové s kšiltem dozadu. Nechají to pak čipnout do nesmyslu (140kW+) někde v garáži a pak to hulí jak kamna :no:
webpaja
Tohle je okrajová záležitost, vem si když jedeš za naftovými Avensisy, Corollami, Accordy, Civicy...

Pokud schází údržba, čoudí všechny stejně.
ericn
Jj, spíš mi šlo o tu F1 RS - auto do 100k a většinou jsou to dost vylítané vrány…
XTad
Naopak kdyz dneska vidim Fabii RS, tak je to udrzovany kousek v puvodnim stavu, ktery nekouri ani nesmrdi. Alespon v Praze. Samozrejme to musi byt original, neplest si to s tim, kdyz nekdo na vylagrovane TDI da RS narazniky.
ericn
Tak jezdím po Praze denně a F1RS jsem neviděl ani nepamatuju. Za to na venkově je jich dost a vždycky když to osolí, tak je to čoud :-[]
Barrichello
kéž by, jak sem psal, tuhle sem za jednou jel, hulilo to jak Tatra a řídila to ženská. A bylo to v Praze.
Barrichello
Já jel včera za dieslovým Mondeem a Passatem a smrad horznej a ještě ti zouflaci jeli za sebou, vpředu smrduté mondeo, za ním okátvka a za ní smrudtý passat a valili to 40 v obi a 55 mimo obec, tak sem holt předjel všechny 3. Výhoda 390 HP :-)
Mokrous
Starý vylágrovaný dýmovnice taky nesnáším, ale jinak proti dieselům nic nemám.
Moje předchozí turbobenzíny smrděly mnohem víc a emisně byly proti modernímu dieselu taky dost špatný.
To já jsem si v noci dal Brno a zpět vyzvednout pár lidí a bágly a jel jsem si na pohodu 60-140 a za mým Passatem jen vyčištěný vzduch od prachu a sazí a v cíli 4,9/100. Bohužel to plný auto do kopce moc žere :-! Nevýhoda 200 HP :D

Ale spíš by mne zajímalo proč by Mondeo, Ovce a Pašyk jeli 55 mimo obec. To musel řídit nějaký indisponovaný stařík, ne? To jsem snad ještě nezažil.
Zato jsem v noci zažil nastřelenýho kamioňáka, co asi spěchal do Pardubic pro další perník a to jsem teda čuměl. 90 obec neobec, protisměr víc než jeho pruh, pak na rovině zase 40 a zas protisměr a hned zase 90 a furt dokola a tak podobně. To si člověk není moc jistej, když má podobný prase předjíždět.
Barrichello
Nevím, netuším proč ti joudové za tím Mondeem nebyli schopný to auto předjet. Já je předjel, rovinka tam cca kilometr, perfektně vidět a na začátku další vensice sem odbočil doprava a tam sem chvíli čekal a v zrcátkách vidím jak první projíždí to mondeo a za ním pořád ta oktávka a passat.

Nepochopíš no....
Mikesus
Všechny diesely ještě z doby nedávné jsou špatně. Jen donvito to nejspíš myslel tak, ze honda a toyota to pochopily dřív než se veřejně začalo mluvit o škodlivosti.