Videa
o autech nemá co plkat, pokud se nenaučí sedět za volantem. Vždyť v tom sedí na krátké ruce jako ve Velorexu...
A souhlasim tak napul.
Trivalce proste otacky potrebuji, a jejich oslava mi znela trochu pohadkove.
Naproti tomu souhlas s tou zavislosti relativne nizkovykonne atmosfery na pocasi a nalozeni.
Ted jsem jel stejnou trasu stejnym autem, jako v zime. V zime jsem jel sam. A bez zavazadel.
Ted jsme jeli v parnu, nizky tlak a bagaz na 2 tydny dovolene.
Atmosferickych 70 kW.
V zime, ale suche silnice, rozesmatej, temer sportovni jizda. Vcetne zjistenj, ze lze plynem i "odsazovat" zadek.
Ted v lete dojem, ze auto ma poruchu...misty az odva stupne nizsi prevod, a stejne se mu moc nechtelo.
Trivalce proste otacky potrebuji, a jejich oslava mi znela trochu pohadkove.
Naproti tomu souhlas s tou zavislosti relativne nizkovykonne atmosfery na pocasi a nalozeni.
Ted jsem jel stejnou trasu stejnym autem, jako v zime. V zime jsem jel sam. A bez zavazadel.
Ted jsme jeli v parnu, nizky tlak a bagaz na 2 tydny dovolene.
Atmosferickych 70 kW.
V zime, ale suche silnice, rozesmatej, temer sportovni jizda. Vcetne zjistenj, ze lze plynem i "odsazovat" zadek.
Ted v lete dojem, ze auto ma poruchu...misty az odva stupne nizsi prevod, a stejne se mu moc nechtelo.
Tak otáček jim stačí 2 tisíce.
Že ti 70 kW atmo euro 6 v kompaktu nepojede a máš si koupit Scalu, bych ti tehdy klidně řekl, stačilo se zeptat. :-!
Že ti 70 kW atmo euro 6 v kompaktu nepojede a máš si koupit Scalu, bych ti tehdy klidně řekl, stačilo se zeptat. :-!
No, ale onoorave jede.
Vetsinou.
A pritom maprijembejsi chovani a vyssi spolehlivost, obecne pri nizsich servisnich nakadech.
Je to o tom, jak casto clovek jede snalozenym aute za neprizniveho pocasi... a pritom chce jet dynamicky.
Pri jizde ustalenou rychlosti oo dalnici je to skoro jedno.
Vetsinou.
A pritom maprijembejsi chovani a vyssi spolehlivost, obecne pri nizsich servisnich nakadech.
Je to o tom, jak casto clovek jede snalozenym aute za neprizniveho pocasi... a pritom chce jet dynamicky.
Pri jizde ustalenou rychlosti oo dalnici je to skoro jedno.
Chybějící SMARTLINK se dá dokoupit (Není třeba celý nesmyslný balíček, kdy v autě typu Fabia je Dvouzónový Climatronic zbytečnost a 6 reproduktorů ... no proti gustu... taky asi pro 9 z 10 zbytečnost.), neboť se jedná o SW záležitost, protože HW je na to infotainment připraven. Samostatná koupě SMARTLINK je pak 1/3 ceny balíčku.
Co mě ovšem vážně štve je absence USB vedle zpětného zrcátka, kdy dnes bez autokamery jezdí akorát ti, kterým je jedno, že nebudou mít důkaz při jimi nezaviněné nehodě a nebudou mít jak dokázat, že viníkem je protistrana...
Další věc co mě doslova nas*** je, že zmizela možnost mít vyhřívané přední sklo. Klidně bych vyměnil užitečnou možnost vyhřívaného předního skla za zbytečné vyhřívání sedaček. Za celý svůj 1/2 století trvající život jsem neměl problém i v těch největších zimách s chladnými sedačkami, ale se zamrzlým zamlženým předním sklem bojuji prakticky každou zimu.
Aktuální možnosti jsou na exkrement.
Co mě ovšem vážně štve je absence USB vedle zpětného zrcátka, kdy dnes bez autokamery jezdí akorát ti, kterým je jedno, že nebudou mít důkaz při jimi nezaviněné nehodě a nebudou mít jak dokázat, že viníkem je protistrana...
Další věc co mě doslova nas*** je, že zmizela možnost mít vyhřívané přední sklo. Klidně bych vyměnil užitečnou možnost vyhřívaného předního skla za zbytečné vyhřívání sedaček. Za celý svůj 1/2 století trvající život jsem neměl problém i v těch největších zimách s chladnými sedačkami, ale se zamrzlým zamlženým předním sklem bojuji prakticky každou zimu.
Aktuální možnosti jsou na exkrement.
Jinak mi přijde zcela nesmyslné tvrzení o tom, jak je F IV spolehlivá ojetina. Ty vozy jsou stále v podstatě v záruce, takže o nějaké nespolehlivosti je bezpředmětné uvažovat. Závady nebo karbonování a životnost vůbec se teprve projeví.
Zcela jsem pak postrádal zhodnocení antikorozní ochrany a jak F IV ustála v tomto směru šetření výrobních nákladů.
Ale určitě brzdy velmi trefné zhodnocení. Celkově dávám za video :yes:
Porovnávám snad podle toho podle čeho porovnat dokážu :-!
Pokud nemáte hliníkové šasi, tak je úplně jedno jaká je antikorozní ochrana, když Vám kapotu trefí kamínek. Samozřejmě většina není tak velká a třeba prorazí pouze barvu. Větší se může samozřejmě dostat až na plech.
Jako druhé auta už řadu let používám staré Renaulty do města a okolí, protože když si nekoupíte diesel, ale velmi spolehlivý benzín + antikorozní ochrana, jsou to auta s celkem vynikajícím value X money. Měl jsem 20tileté Clio, mělo od kamínků dost šrámů, ani puchýřek. Nyní Megan 2, 15 let, nic... a stejně starý koncern ? Těm už mnohdy u Oktávek, Golfů, Passatů, Touranů a dalších chybí části karoserie, jak jsou sežrané... Takže, vtip dobrej, ale realita je opačná.
Na plech jsem si odřel starší Mondeo, svou blbostí při nakládání, za pár zim to začlo... 😐
Ta Thalie mne vlastně nepřekvapuje, protože se vyráběla v jiné fabrice a bylo to hodně low budget auto
V předváděčce Golfu 5 jsem to jednou jel. :no: Nejhorší motor co byl v nabídce. 85 kw a při rozjezdu mě dal starý Peugeot 405, ale obyč. žádné MI16.
1.6 nebyl nic moc.
2.0 byl super.
Ale spolehlivostí nevynikaly.
Ale jeden majitel dva stavy aut ještě nic neznamená. Musel by je mít odnova obě. A i tak nevíš jestli některé nemělo nějakou "příhodu" během života.
Octavia 1, Golf 4, Passat B5/5.5, ... super
Octavia 2, Golf 5, (6), Passat B6 bída
Octavia 3, Golf 7 Passat B7 slušné
Renault byl po celou dobu co se antikorozu týká rozhodně TOP. Jen teď těm novým modelům příliš nevěřím když vidím jak jsou udělané.