Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: USA se mohou stát lídrem v recyklaci baterií. Díky kličce v pravidlech

Recyklace vysloužilých trakčních baterií elektromobilů má před sebou raketový růst, a to zejména ve Spojených státech a s drobným odstupem i v Evropě. Všechno má důvod v pravidlech pro zdroje materiálů v nově vyráběných bateriích.
Zpět na článek
27. 8. 2023 10:53
Čo bude ďalej?
Čo sa stane s lítiom z baterky ktorá doslužila? Dá sa použiť v novej? Bude mať rovnaké parametre?... Je tu niekto, kto sa v tom vyzná? Sú to úprimné otázky, nerýpem! Ja sa v tom nevyznám a zaujíma ma to.
Rozbalit vlákno
5
27. 8. 2023 11:23
Re: Čo bude ďalej?
Lithium je prvek, s tím se nemůže nic stát.

Potíž je v tom, že získat plnohodnotnou surovinu zrecyklováním z vysloužilé baterie vyjde zatím - nebo lépe dnes - dráž, než ji získat těžbou.

Dokud se tento vztah nezmění, bude se o nějaké masívní recyklaci jen dál planě se žvanit a psát desítky a desítky článků, dobrých, méně dobrých i úplně špatných. Budou a jsou samozřejmě snahy to nějak zlepšit, technologicky, recyklaci zlevnit, změnit situaci legislativně nebo vymýšlet pseudořešení jako "druhý život" baterií v úložištích. Tyhle LDNky, pro vyčpělé baterky z aut jsou jen odkladem problému do budoucnosti. Taková bateriová úložiště, za nějaké další nutné investice, z cca 70% baterií budou od prvního dne je dál chřadnout a přijde den, kdy nevyhoví ani v tomto druhém životě a bude třeba je stejně nějak řešit.

Zatím nic moc, si myslím tedy já.
27. 8. 2023 13:55
Re: Čo bude ďalej?
nejakej hodnovernej odkaz na to co tvrdis, nebo jste to probirali vcera vecer po sestym pive v hospode ??
mioroluv odkaz ukazuje neco uplne jinyho
27. 8. 2023 11:46
Re: Čo bude ďalej?
Tady to máš zjednodušeně popsané:
https://youtu.be/s2xrarUWVRQ?si=8Tav6RAC4JOL8XxQ
27. 8. 2023 12:18
Re: Re: Čo bude ďalej?
Diki chlapy 👍
28. 8. 2023 07:04
Re: Čo bude ďalej?
Zajímavé video :yes: