Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vjezd do centra Prahy za 200 Kč je ještě levný. V téměř celém Londýně je to skoro dvojnásobek

V Londýně začalo platit rozšíření nízkoemisní zóny (ULEZ) na prakticky celé hlavní město navzdory kritikům, podle kterých opatření zhorší krizi rostoucích životních nákladů, napsala agentura Reuters.
Zpět na článek
29. 8. 2023 16:45
29. 8. 2023 17:24
29. 8. 2023 19:31
30. 8. 2023 07:13
29. 8. 2023 21:29
10. 1. 2024 21:58
29. 8. 2023 16:45
Je to tezky
Je to mimochodem slozitejsi, protoze
- londyn ma dve zony - uplne centrum a mnohem sirsi zonu v podstate rekneme cely Londyn (pak zalezi co povazujete jeste za Londyn)
- ta centralni je draha jak cert, ale da se ji vyhnout celkem snadno. Je to neco jako v Praze mala strana a stare mesto, rekneme - ale s tim, ze muzete projet snadno okolo te zony, coz by v Praze slo docela tezko (magistrala, zitna, jecna atd)
- ta velka zona - ULEZ (ultra low emission zone) tam je uz dlouho a ted zprisnili jakou normu musi auta splnovat. Beznych osobaku se to v podstate netykalo, hlavne nakladaku a dodavek a tak nejak s tim nebyl problem
- soucasna zmena ULEZ znamena, ze kdyz jsi instalater a mas novy auto tak neplatis, ale kdyz mas stary auto tak smolicek, pak je to tak drahy, ze jsi v podstate donucen sehnat si novejsi auto

Proste socialisti. Vsichni se maji dobre, jen halt nekteri se maji dobreji
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Stejsn
29. 8. 2023 17:24
Dostavte okruh
pak zpoplatňujte vjezd do města!
Rozbalit vlákno
5
29. 8. 2023 18:43
Re: Dostavte okruh
Přesně tak. Řekl bych ale, dostavte nejdřív oba okruhy :yes:
Avatar - Ham.
29. 8. 2023 18:57
Re: Dostavte okruh
Je to v současné situaci jediný správný krok (úplný zákaz by byl ještě lepší). Okruh staví (tedy spíše nestaví) stát a ten na to z vysoka dlabe. Tohle je jediná obrana Prahy, jak donutit státní povaleče po desetiletích trvající nečinnosti k nějaké akci. Regulovaný vjezd do centra má kdejaká vesnice v ČR, takže je načase aby do toho Praha praštila. Otázka je, jestli si Fiala nepovolá Svobodu na kobereček a ten to na poslední chvíli neodpíská.
29. 8. 2023 19:49
Re: Dostavte okruh
Stát (ne)staví Pražský okruh, ale město zase Městský. Ten by v tomhle hrál větší roli, neomezovat kapacitu silnic nesmyslnými bus pruhy, cyklostezkami a spol. by také pomohlo.

Také nám pověz, která vesnice omezuje vjezd do centra? Ale doufám, že se po tomhle stane, třeba takové Běchovice, Uhříněves, Rudná po 200/den, proč ne. A hlavně přes víkend, když se zase ti trpící pražáci jedou podívat ven. Jim provoz vadí, ale sebe neomezují. Ten nimbysmus z toho úplně stříká. To je holt realita - koncentrovat vše do Prahy, všechny instituce, kompenzovat to daňovým určením, které umožní investice o kterých si jinde mohou nechat zdát, ale pak tam jezdí lidi a to nechceme.
Avatar - Ham.
29. 8. 2023 20:00
Re: Dostavte okruh
Tak jen z nejbližšího okolí Prahy, které znám, malé městečko na Kladensku, cca 4000 obyvatel, náměstí a přilehlé ulice jen pro rezidenty a podnikatele, kteří tam mají obchody, jinak zákaz vjezdu, druhé malé městečko o 6 km dál, již v okrese Rakovník, opět zákaz vjezdu na náměstí, pouze pro rezidenty, autobusy a místní podnikatele, z větších jsem třeba před týdnem byl ve Varech, lázeňská zóna opět jen rezidenti, dalo by se pokračovat hodně dlouho. No a jestli si v Běchovicích, Rudné nebo Uhřiněvsi dají zákaz vjezdu do centra tak s tím nemám nejmenší problém, proč by měli Pražáci nebo Berouňáci jezdit přes Rudnou, když paralelně vede D5? Naopak bych je v tom zákazu podpořil, proč by mělo pravidelně docházet k tomu, že když se něco stane na D5, tak tisíc vyčůránků má tendenci sjet z dálnice a objet to přes tu Rudnou, kterou ovšem okamžitě neskutečně zasekají a stejně uvíznou v koloně, která se rozjíždí možná déle než ta na té dálnici. Alternativně bych starostům dal klidně třeba i pravomoc v případě nehody na dálnici okamžitě zavřít sjezd z dálnice v případě, že hrozí, že se z dálnice vyvalí milion polských a rumunských kamionů (a s nimi ti Pražáci a Berouňáci) do jejich vesnice.
30. 8. 2023 08:38
Re: Dostavte okruh
Aby do toho Praha praštila? Vždyť uškodí sama sobě a jsou tam stavby, které dlouhodobě chybí a jsou v lokální kompetenci. Typicky výjezd z tunelu. Už teď se tunel uzavírá aby se z něj auta zvládla seštosovat v Troji. Tento návrh zahrnující Ječnou ulici tvrdí, že když pojedeš ze Smíchova do Karlína nebo Holešovic nebo Žižkov nebo kamkoliv jinam kde ta zóna nebude, tak vše pojede do tunelu, který ale už teď nepouští auta. Nedokážu si to vůbec představit.

Větší města, která tato omezení mají znám dobře a ve všech případech existuje vnitřní okruh okolo té zóny aby to nenarušovalo “městský tranzit” a teda snad vždy i vnější. Ten vnitřní má řešit Praha, vnější stát. To že Praha nemá ani jedno je totální ostuda i na poměry východní evropy..
29. 8. 2023 19:31
Mzda
V Anglii maji vetsi mzdu, takze 400 Kc, je pro ne mene, nez pro nas 200 Kc. Kazdopadne je to demagagie.
Rozbalit vlákno
1
30. 8. 2023 07:13
Re: Mzda
Keď bude vjazd do mesta za cenu lístka na MHD alebo alebo len o málo vyšší, každý radšej zaplatí a k ničomu to celé nebude. Pokiaľ chcú obmedziť vjazd, tak dajú vyššiu cenu, aby si to dotyční rozmysleli. Celé je to nezmysel, tí, čo nepočítajú každú korunu, budú do centra jazdiť ďalej, ostatní budú škrípať zubami a tlačiť sa v metre.
Ak už je situácia taká kritická, mali by zakázať vjazd úplne, podeliť to na malé zóny s povolením vjazdu pre rezidentov. Zásobovanie v nočných hodinách a okrem toho už len sanitky, hasiči a policajti. Potom by to možno dávalo zmysel.
29. 8. 2023 20:34
Fake news a dezinfo..... S účelem vyvolat strach?
Článek ne plný nesmyslů a lží.
Byl na politickou objednávku?

Praha chce poplatek za všechna auta!!

Londýn jen za ta stará. U benzínu za starší jak 18 let a u nafty starší jak 8 let.

Minimum emissions standards
Petrol: Euro 4 (NOx)
Diesel: Euro 6 (NOx and PM)

Autore, nejdřív si něco zjisti!!!!!

https://tfl.gov.uk/modes/driving/ultra-low-emission-zone/cars?intcmp=52215#on-this-page-0
Rozbalit vlákno
0
29. 8. 2023 21:29
Centrum
Stve me vecne srovnávani jak je nekde neco v cizine drazsi napiste kolik tam maji vyplaty ono kdyz berou 1.5x vic a je to jednou drazsi to maji vlastne levnejsi. Jinak jde o uzke centrum kde ae normálně nejezdi staré mesto a tak.
Rozbalit vlákno
0
29. 8. 2023 21:52
Je to nesmysl
Platil milión různých daní tak proč platit další? (Prostě zvyšte spotřební daň na benzín.)

Mimochodem kolik platíte mýto za km? U mého auta se většinu vejdu do pár kč, ale přítelkyně chtěla drahé auto, plus obče vezme nějaký patník takže na opravy jde hromada peněz. Když spočtu DPH, spotřební daň tak je to mazec kolik si od nás stát bere za provoz silnic.
Rozbalit vlákno
1
30. 8. 2023 09:52
Re: Je to nesmysl
Ako by to znizilo pocet aut v centre?
10. 1. 2024 21:58
Dezinformace
Jak muze nekdo napsat takto zavadejici clanek?

Poplatek v Londyne a planovany poplatek v Praze nelze srovnavat.

V Londyne je poplatek odvozen od stari a emisi daneho vozidla.
Planovany poplatek v Praze zadne stari ani emise vozidla nebere v potaz, poplatek v Praze je motivovan ciste tim zneprijemnit prujezd Prahou a vydelat na tom.

Tomu rikam opravdu "kvalitni" clanek.
Rozbalit vlákno
0