Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Suzuki Swift SF: Malý globální hráč zamířil konečně i k nám

2 komentáře

Stejsn
U nás jich jezdily mraky a doteď ještě občas nějakou potkám. Obecně se mi osmdesátkoví a devadesátkoví japonci nikdy nelíbili, ale u téhle generace sviště se mi vždycky líbil pohled zazadu (na hatchback), tam to lahodí oku.
Trox
Článek vyznívá jako posmrtné hodnocení, ale ta auta jsou ještě stále živá. Osobně jezdím s litrovým pětidveřovým swiftem od r. 2003, kdy jsem ho koupil nový bez deseti korun za 200 tis. Určitě bude jezdit ještě min. tři roky, tak těch 24 let dotáhne. Za celou dobu provozu jsem do dnešního dne řešil jen opravy brzd a výfuků z důvodu opotřebení a to má najeto 200 tis. km. I ta spotřeba je nižší, než se v článku uvádí. Jezdím dlouhodobě od 4,5 do 5 l na 100 km a s emisemi do 130 mg je i dnes pod celostátním průměrem. Při koupi jsme se s prodejcem shodli, že auto je exteriérově povedené a neurazí ani po dvaceti letech, což je pravda. Na závěr zmíním perličku, když jsem nyní kupoval nového ignise ( paradoxně jsem ho koupil také poslední měsíc výroby jako swifta) tak v autosalonu jsem se setkal s vedoucím servisu, který jezdí do práce stejným swiftem, jako jezdím já. Na scénu nyní příjíždí nyní nový swift 6 generace, tak ať se mu daří jako tomu mému.