Srovnávací testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeŠkoda Fabia 1.0 TSI vs. Volkswagen Polo 1.0 TSI – Ve znamení drobných rozdílů
24 komentářů
Pavol Gal
Dobrý test, zaujímavý, podrobný a dobre sa číta. Polo naozaj zbytočne drahé. Je škoda že na obidvoch testovacích autách nebol rovnaký rozmer pneumatík, dali by sa lepšie porovnať ! Pár gramatických chýb v teste odhalí aj "cizinec". Mám doma Kamiq 2022 1.5 TSI a Fabiu 2006 1.4 16V 59kW (obidve autá veľká spokojnosť), určite ani novú Fabiu by som neodmietol.
Polo je drahsie aj ako scala... mam to uz omrknute ... aj v PO aj v KE ma scala s tym istym silnejsim 1,0 tsi so 6M vyjde u predajcov lacnejsie ako rovnako osadene polo.. ( a potom ze preco nam miznu male auta z ciest ze jo ) ... v pripade seatu mi dokonca ponukali aj aronu lacnejsiu ako ibiza ( ibiza uz nema ani moc skladovky... vsade len sama arona ) ... proste sila... a potom sa cudujeme ze nikto nikde nevidi nove polo fiestu ibizu ... ked uz od nich vacsie crossovery vyjdu lacnejsie ... auto sice chcem najskor riesit az buduci rok... najneskor leto 2025 ( pred nastupom euro 7 ) .. ale uz teraz mi je jasne ze radsej vacsiu scalu ako polo... pripadne nieco ako cli👋colt... mokka, mg zs ... ( aronu po oznameni konca seatu uz vylucujem ).... snad jedine dospele male auto ktore sa da u nas dnes este kupit fakt vyrazne lacnejsie ako jeho vyssi crossoverovi bracekovia je corsa... skutocne 1,2 100k corsa je uz okolo 17 skladovka.. kdezto mokka uz okolo 20 aj crossland ( tie iste motory ) ... teda tu uz je financne ferovy rozdiel 3 litre ... ale ako vravim ibiza cenou uz prelieza aj aronu... polo zase t cross... a aj bayon som uz videl v cene mensej i20tky...
jhamil
Za nové Polo chtějí skoro půl mega, no podle statistik prodejů se to i tak prodává.
Navyse sucasne polo je u nas problem zohnat aj ako skladovku ... kdezto t cross aj taigo maju skladoviek pozehnane... aj to je dalsia ukazka toho ze dnesne male auta v dobe suv a crossov uz ani predajcovia "neberu" a nechcu drzat ... a radsej ti miesto pola uz ponuknu taigo z brazilie ... taka doba.... cela hore nohami... a pockaj este na prichod euro 7... kedy uz aj fabia pod 20 litrov nebude... oni nam tie elektromobily fakt takto nepriamo nanutia ... smutne.... ale kym to stiham tak stale este chcem spalovak.... taka scala po facelifte je vazne paradna :yes:
Kdyby byl model rentabilní, tak se vyrábí. Fabka Combi byla na hraně.
Odjezdil jsem nekolik B a dali se i tehdy bez problému použít, natož dnes, když fabia má velikost jakou má. No ale proč, když lidi v pohodě koupí tu octavii, že?
Automobilky se nechávají slyšet, že opouštějí segment B kombíků právě kvůli rostoucí oblibě B SUV a crossoverů. Teď samozřejmě můžeme diskutovat, jestli je Kamiq B nebo C a že vlastně možná Škodovka žádný B crossover nemá.
Kamiq má kufr 400l, to je na fullsize rodinné auto málo... ale těch 460 u Scaly je taky málo, aspoň z mého pohledu, obzvlášť když tu za stejné peníze jsou kombíkoví korejci. Osobně mi taky dává větší smysl Scala, no ale Kamiq se prodává líp...
Scala je na trhu déle