Srovnávací testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeHonda CR-V 2.0 e:HEV AWD vs. Nissan X-Trail 1.5 e-Power e-4orce – Tady jde o princip
12 komentářů
WinDiesel
Kdyby raději dělali dál vyzkoušené diesely místo těchto laboratorních pokusů ...
Ale to říkáš blbost, za mne je lepší dělat hybrid a diesel na výběr. Benzín s malou baterkou je dobrý systém.
Kdyby raději dál jezdili na koních...
Presne tvůj přístup. Sice ověřený ( a ověřeně jedovatý), ale zastaralý a neplnící emise po krátké době provozu.
Presne tvůj přístup. Sice ověřený ( a ověřeně jedovatý), ale zastaralý a neplnící emise po krátké době provozu.
Diesel.., nic jiného neznáš ? Lituji každého, kdo najede (musí) více jak 50 km denně, jezdili navíc po dálnici, ať si koupí diesel. Jinak ne.
Jenik3
Nečetl jsem článek bo nemám přístup do premium.
Jak běží ten benzínový motor pri jízdě ? Pochopil jsem, že kola přímo nepohání, ale vyrábí elektřinu.
Jak běží ten benzínový motor pri jízdě ? Pochopil jsem, že kola přímo nepohání, ale vyrábí elektřinu.
Obě auta mají koncepci sériového hybridu, spalovací motor tedy slouží jako generátor (vyrábí el. proud). U Nissanu s koly propojit nejde vůbec, u Hondy jen při ustálené jízdě vyšší rychlostí a bez vysoké zátěže, ideálně asi na rovině.
Závěr testu: sériový hybrid se na dálniční provoz moc nehodí, resp. nelze využít jeho výhody
Závěr testu: sériový hybrid se na dálniční provoz moc nehodí, resp. nelze využít jeho výhody
Aldaa
Tvrzení: " velká SUV jsou totiž dnes oblíbená hlavně u lidí trávících mnoho času na dálnici ", považuji za nesmysl. Jsou u lidí obecně oblíbená, tak jich jezdí více i po dálnici, ale stejně tak hodně město a příměstský provoz, většinou řidičky.
Kdyby se tak auta dodavala treba s navodem k pouziti v prihradce pred spolujezdcem, kde by si redaktor mohl svoje tvrzeni overit, hned by to bylo veselejsi!
Byl jsem primárně nakloněn Hondě, nicméně zklamal mě motorový projev a nepřesvědčivá reakce na plyn při dost nepříjemném-hlasitém projevu. Při současné akci Jubileum u Nissanu není co řešit
( spotřeba o 0,5-1l nižší to nezachrání ).
Je to tak, do testu se vloudila chyba, CR-V opravdu má posuvnou zadní lavici v rozsahu 190 mm. Vzniknutá situace mne mezí a logické vysvětlení nemám - snad jen autorskou slepotu při psaní textu s rozsahem zhruba 15 000 znaků. Největší trapas je na tom ten, že jsem si to na letišti ověřoval, ale očividně jsem to ověřoval špatně.
Na výsledném pořadí by to ale nezměnilo nic, maximálně by to stáhlo rozdíl mezi oběma vozy. Navíc, pokud posunete zadní lavici CR-V dopředu, ztratíte asi 5 centimetrů ve vertikální prostornosti, protože je zde vykrojení pro mechanismus střešního okna. Subjektivně mi vertikální prostornost v CR-V přijde v segmentu C-SUV prostě nedostatečná, 185 cm vysoký člověk si za sebe sedne jen stěží. Nebo se sedačkou opravdu na ležato.