Testy
divam se dobre ale cenovku testovane verze nevidim... 😒 Jinak kara asi dobra, fajn vec ze jde jeste koupit takove auto pro zabavu :yes: tech 300 koni by mi zcela stacilo....
Motor uprostřed, poháněná zadní náprava, 0-100 za 4,9. Podle mě hodně solidní základ a zábava zaručená.
Ja to vidím podobne, buď by som išiel po najdostupnejšej verzii a teda dvojlitri, alebo (ak by som na to mal) rovno 4,0 B6 (2,5 je zbytočný medzistupeň). Mimochodom šesťvalcový Boxster (Spyder) som skúšal a bolo to asi najlepšie auto, čo som v roku 2023 šoféroval, tam je famózne všetko, od podvozka cez riadenie až po ten točivý šesťvalec. Nádhera. Len to proste nie je pre smrteľníkov, základné ceny sú brutálne a o žiadnych zľavách sa s tebou Porsche baviť nebude, ber alebo nechaj tak, na tie posledné kusy stoja rady.
Já původně myslel, že Cayman S (píšu o Caymanu, protože preferuju auta se střechou) má i lepší výbavu oproti Caymanu, ale ono ani moc ne. Pak asi souhlas, příplatek 400t za tu 2,5 a 19" kola úplně smysl nedává.
Cayman i Cayman S mají v příplatcích "vektorování točivého momentu se samosvorným diferenciálem vzadu". Pokud to znamená, že v základu je otevřený diferenciál, tak je to asi must-have...
Cayman i Cayman S mají v příplatcích "vektorování točivého momentu se samosvorným diferenciálem vzadu". Pokud to znamená, že v základu je otevřený diferenciál, tak je to asi must-have...
Ja by som tiez bral zakladny Cayman. Dava najvacsi zmysel aktualne od Porsche a je to presne to o com clovek sniva😊. A tiez by som siel po zaklade s nejakymi malymi priplatkami. Zial, ale aj bez priplatkov je to stale dost. Tam kde zacina cenovo Porsche konci Alpine A110 a to je tiez zaujimave. Som zvedavy, ako sa budu vyvyjat ceny jazdeniek o par rokov.
Jsem taky za B6, v Caymanu mě uchvátil a GT4 je s přimhouřením oka v menším městě schopen fungovat i jako normální auto (minimum zpomalovacích prahů a silnice v rozumném stavu).
Asi bude lepší GTS, ale mě se ta GT4 líbí o tolik víc... 😉
Asi bude lepší GTS, ale mě se ta GT4 líbí o tolik víc... 😉
Sice nejsem kupec Porsche, ale mě ten 2,5 nepřipadá jako zbytečná verze.
Je o hodně levnější, než B6, je také o dost lehčí a 0-100 je jen o 0,1s horší.
A sice nemohu srovnávat, ale celkem bych se vsadil, že bude v zatáčkách díky hmotnosti o fous agilnější, než B6.
Samozřejmě, že zvuk a charakter má B6 jistě lepší. Ale je to něco za něco, ne?
Mít zbytečných 2,5M na hračku, tak bych šel do 2,5 Caymana S s PDK a nějakou tou výbavou na každý den.
Ale nemám, tak končím s bychařením. ;-\
Je o hodně levnější, než B6, je také o dost lehčí a 0-100 je jen o 0,1s horší.
A sice nemohu srovnávat, ale celkem bych se vsadil, že bude v zatáčkách díky hmotnosti o fous agilnější, než B6.
Samozřejmě, že zvuk a charakter má B6 jistě lepší. Ale je to něco za něco, ne?
Mít zbytečných 2,5M na hračku, tak bych šel do 2,5 Caymana S s PDK a nějakou tou výbavou na každý den.
Ale nemám, tak končím s bychařením. ;-\
Taky je o hodně dražší než ten dvoulitr... a tam je to čtyřválec proti čtyřválci. Kdyby na to přišlo, asi by nebyl problém časem ten dvoulitr ještě trošku poladit...
To určite pôjde kapánek poladiť, teraz dolujú z 2l občas celkom zaujímavé kone.
Rozdiel bude ale v reakcii na plyn ako som si nedávno vyskúšal. Tá B6 atmosféra ide za plynom okamžite, čo som si myslel aj u iného oturbeného motora ale není to tak.
Rozdiel bude ale v reakcii na plyn ako som si nedávno vyskúšal. Tá B6 atmosféra ide za plynom okamžite, čo som si myslel aj u iného oturbeného motora ale není to tak.
Rozdíl mezi šestiválcem a čtyřválcem ano... ale co jsme psali my s iudexem spíš bylo, že nevidíme důvod přihodit 400t za 2.5 oproti 2.0.
Co k tomu mohu říci? 911 to není, ale geny že Stuttgartu to má.
Mám za to, že řidič Porsche se chová na silnici mravně a když je potřeba nebo chuť, tak německé A6 nebo A3 umožní bezpečné provětrání všech ventilů a válců.
Tudy vede správná cesta.
Mám za to, že řidič Porsche se chová na silnici mravně a když je potřeba nebo chuť, tak německé A6 nebo A3 umožní bezpečné provětrání všech ventilů a válců.
Tudy vede správná cesta.
tak toho jsem si teda nevšiml. Pár Porsche jsem na silnici potkal a prasili všichni stejně. Nutno podotknout, že ten výkon a handling na to měli.
Nemyslím že tohle je úplně dálniční stíhačka, spíš hračka na zatočené silničky s dobrým povrchem 😄
Má někdo zkušenost s podvozky těch aut? Tvrdý, rozumný? Umíte s něčím dostupným srovnat? Tenhle měl 19", normálně má 20". Jezdím 225/35 R19. Má smysl nastavitelný podvozek nebo ne? V recenzi to chybí úplně.
V jednom jsem seděl a uchvátily mě měkké podsedáky sedaček z alcantary - skvělé! - a krásně tenký volant.
V jednom jsem seděl a uchvátily mě měkké podsedáky sedaček z alcantary - skvělé! - a krásně tenký volant.
Ja som jazdil Boxster Spyder, ktorý má oproti základu nižší a tvrdší podvozok a bolo to z môjho pohľadu únosné. Presný rozmer gúm si už nespomeniem, ale bolo to 20" a vzadu profil 30%. Logicky podvozok je tuhý a tie nízkoprofiláče moc gumy nemajú, ale popravde to bolo lepšie, ako som čakal a označil by som to ako rozumne tuhý podvozok. Do mesta po mačacích hlavách by som s tým denne nejazdil, ale na diaľnici určite v pohode aj pár hodín. Určite by som sa nebál 19" aj na častejšie jazdenie.
Hm, zajímavé, díky. Můj GTI s profilem 35 už moc gumy taky nemá, papírově ještě míň než ten 718, tudíž mě docela zajímá jak jsou tyhle auta nastavený. Moc se okolo toho informací sehnat ale nikde nedá. Dost mě zajímají konkrétně S 2.5 nebo ten starší GTS 2.5 co se už nevyrábí.
Na zadku sú 295/30-20 a dá s s tým (sedačky obyč) úplne v poho žiť, žiadna vyklepávačka. Až som bol prekvapený.
Byl jsem majitelem Caymana S (což je to samé akorát s pevnou střechou) a lepší auto jsem neměl ani před ani po tom. A to jsem měl různá BMW, MB AMG i 911 4S.
Absolvoval jsem několik okruhových předváděček od Porsche, takže tam jsem měl možnost řídit všechny typy a zase potvrzuji, že Cayman resp. Boxter je to nejlepší co jsem řídil.
Důvod - naprosto ideálně rozložené hmotnosti.
911 dovede být brutální v přímce ale když pojedeš s ní někam do hor, tak už cítíš její váhu na zadku, že tě to v zatáčkách jaksi drží (jako když taháš za sebou baťoh po zemi).
Takže Boxter (lépe "S") nebo Cayman. Spyder už je jenom pro hračičky, kteří mají chuť kvedlat šaltpákou) a kurvit motor. Navíc tá střecha u Spyderu je tragická včetně toho, ža tam fouká, protože zadní okénko je tam jenom na ozdobu. Ale je pravdou, že má 500 koní 😄
Absolvoval jsem několik okruhových předváděček od Porsche, takže tam jsem měl možnost řídit všechny typy a zase potvrzuji, že Cayman resp. Boxter je to nejlepší co jsem řídil.
Důvod - naprosto ideálně rozložené hmotnosti.
911 dovede být brutální v přímce ale když pojedeš s ní někam do hor, tak už cítíš její váhu na zadku, že tě to v zatáčkách jaksi drží (jako když taháš za sebou baťoh po zemi).
Takže Boxter (lépe "S") nebo Cayman. Spyder už je jenom pro hračičky, kteří mají chuť kvedlat šaltpákou) a kurvit motor. Navíc tá střecha u Spyderu je tragická včetně toho, ža tam fouká, protože zadní okénko je tam jenom na ozdobu. Ale je pravdou, že má 500 koní 😄
Spyder má 420 koní, 500 koní má Spyder RS.
Áno u Boxsteru platí čím drahší model tým horšia strecha ale za to lepšia technika.
Áno u Boxsteru platí čím drahší model tým horšia strecha ale za to lepšia technika.
"pro hračičky, kteří mají chuť kvedlat šaltpákou) a kurvit motor."
Poslední dvě slova jsou tam proč? Dost dobře nechápu...proč k.urvit motor?
Poslední dvě slova jsou tam proč? Dost dobře nechápu...proč k.urvit motor?
Franta Dobro
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tak je samozřejmě otázkou, kdo to auto vlastní a jak se k němu chová.
Jestli že mám manuál a honím to v otáčkách jak pominutý, tak si mohu být jistý, že v 50 000 km bude motor zralý na větší opravu. U automatu přece jenom po většinu doby řídí elektronika v optimálním módu. Samozřejmě i tam je možné řadit manuálně a zase platí to, co jsem napsal výše. Prostě blbec se k tomu chová jako blbec a odnáší to technika.
Jestli že mám manuál a honím to v otáčkách jak pominutý, tak si mohu být jistý, že v 50 000 km bude motor zralý na větší opravu. U automatu přece jenom po většinu doby řídí elektronika v optimálním módu. Samozřejmě i tam je možné řadit manuálně a zase platí to, co jsem napsal výše. Prostě blbec se k tomu chová jako blbec a odnáší to technika.
https😐/youtu.be/2hDs01hS5iQ?si=36B3D0u3hbqbG08v
Já byl taky málem majitelem Porsche, ale místo toho jsem si koupil Teslu S. Protože splňuje víc věcí, které od auta očekávám. A další auto bude Porsche. Přičemž Teslu si nechám
Gečko nemělo chybu kdysi před třiceti lety a zaparkovaný před Discolandem Sylvie 😁
Topper ke každému autu dá jako alternativu Géčko. Nějak už toto prirovnání ve svých příspěvcích standardizoval. 😁
Gecko pod clankom o 718…….stavim sa ze si v tom aute v zivote nesedel…