Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ojetý Seat Leon II. generace (1P): Nic netrvá věčně

Seat Leon nabízí opravdu dynamické jízdní vlastnosti a potentní, leč choulostivější benzinové jednotky. Kdysi vyhlášeným dieselům bychom se ale dnes už raději vyhnuli.
Zpět na článek
26. 1. 2024 18:20
Leon druhé generace...
...byl bohužel mimořádně nešťastné auto, stejně jako odvozená Ateca a Toledo s doslova obludným zadkem. Prapodivný jitrnicový designový styl těchto Seatů z pera W. de Silvy se opravdu nepovedl a neméně nehezkou tato auta měla i přístrojovou desku a výplně dveří. A úplně ujetý byl koncept stíračů, v klidové poloze "zaparkovaných" pod olištovanými předními sloupky. :-O Taky okénka v zadních sloupcích z průhledného plastu, náchylného na poškrábání byl úlet. Naštěstí se Seat z neúspěchu této generace důkladně poučil a následující třetí generace Leonu je naopak krásná a mimořádně povedená! :-) :yes:
Rozbalit vlákno
4
Avatar - 3_diamanty
27. 1. 2024 14:52
Re: Leon druhé generace...
To boli tie seatacke casy seatu ked este chcel by takou tou spanielskou alfou tak povolali k nemu cisto nahodou aj byvaleho dizajnera alfy... akurat ze z leona spravil pojazdne megavajce

Uz tretia generacia sa vratila k hranam a urobili dobre... no a sucasna stvrta uz len brusi diamant... odkedy seat uz netuzi byt alfou tak mu to aj zacalo slapat
28. 1. 2024 12:46
Re: Leon druhé generace...
Hele s Leonem a Toledem bych asi souhlasil. Pokud dále myslíš Alteu, tak nesouhlasím,. měl jsem jí kdysi (v roce 2006) 3 měsíce než mi dorazila OII a bylo to dost povedené malé MPV a tehdy jsem měl jen 2 děti a žilo se nám s ní velmi dobře. Červená 1,9TDI FR na 17" kolech se slušnou výbavou :yes:
Avatar - wakantanka
28. 1. 2024 13:13
Re: Re: Leon druhé generace...
Vidíš, a ja bol na skúšobnej jazde s Alteou XL a aj napriek dobrej ponuke na to auto som ho nevzal. Vadili mi dve veci v kontexte ceny. 1. príliš tvrdé nastavenie podvozku, ktoré proste k rodinnému povozu nesedelo a 2. interiér, ktorý som proste nedal. Nie som olizovač plastov, ale ten bakelit bol no go.
28. 1. 2024 14:36
Re: Re: Leon druhé generace...
Hele chápu, já nakonec taky ne, ale ta krátká byla fajn :yes: