Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BMW řady 4 má po faceliftu. Normální motory kupé i kabriu zůstávají

BMW už brzy zahájí prodej nových vylepšených modelů řady 4. Kupé i kabriolet zaujmou hlavně modernějším designem a budou se prodávat s elektrifikovanými benzinovými i naftovými motory.
Zpět na článek
Avatar - Dinar
1. 2. 2024 08:24
Zajímavý detail
je pro mě volant ve faceliftované 4er. Nový tvar, useknutý spodek, ale zachovaná tlačítka. Hlavně tlačítka nastavování vzádelonsti adapt. tempomatu, z nichž to levé má ještě jednu funkci, přepínání z adapt. tempomatu na klasický tempomat, což je věc, která je mezi značkami unikátní a dělá tak z bmw tempomatu ten nejlepší, jak z hlediska možností (toho co umí, je tam samo i volba autonom. řízení), tak z hlediska rychlosti a snadnosti volby typu tempomatu. S příchodem idrive 8,5 o přepínání tempomatu na volantu modely bmw vesměs přišly, např. fl X5 má sice starý volant s tlačítky, ale tlačítka nastavování vzdálenosti adapt. tempomatu zmizela, chci-li nastavit vzdálenost, musím do menu idrive, stejně tak, chci-li přepnout z adapt. tempomatu na klasický. Nesmyslné, zdlouhavé, zbytečné, a teď se dívám na fl 4er, která nově dostala idrive 8,5, ale tlačítka nastavování vzdálenosti zůstala, že by závan rozumu?
Rozbalit vlákno
4
Avatar - Loptos
1. 2. 2024 09:32
Re: Zajímavý detail
Taketo nastavenie na volante ma Toyota roky :-)
Resp, aby som bol presny - Myslim prepinanie adapt/normalneho tempomatu, vzdialenost, udrzovanie v pruhoch/aktivne udrzovanie v strede pruhu. Vsetko na volante na pravej strane
Avatar - Dinar
1. 2. 2024 12:11
Re: Zajímavý detail
Jj, toyota nebo i ford, měl jsem asi napsat, že je bmw unikátní mezi relevantní konkurencí. ;-)
6. 3. 2024 14:13
Re: Zajímavý detail
To je dost divný, mám i4ku s 8.5 a mám skoro stejný volant, tlačítka na tempomat tam mám a fungují. V systému ani nic ohledně tempomatu nastavovat nemůžu.
Avatar - Lenka Čížková
25. 4. 2024 11:32
Re: Zajímavý detail
Krásně jste ho nachytala 👏🏻🌸