Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Alfa Romeo 90 (1984-1987): Sedan se vyráběl pouhé tři roky

23 komentářů

Ja Prvni 123
Ale najezdil jsem s ni, s VM motorem 2.4, skoro 400 tisic bajecnych kilometru.

Jedno z nejpohodlnejsich apritom nejriditelnejsich aut, ktere jsem kdy mel.

A ze jsem jich mel docela dost.
cizekHUNTER
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Arese
Lepší, než být také blbé, jako vy! 😒]
dodo24
Teba niekto v detstve znásilnil, že takto komunikuješ?
Arese
Já s tady s tou "hanáčtinó" nezačal! 😒]
Stejsn
vypadá jak velká Regata. Zapomenutelné a zapomenuté auto. Ale článek je napsaný tak, že mám chuť si to koupit. Jako vždy, pane Dragoune 😊 Díky.
Ja Prvni 123
Zapomenutelne?!

Jen pro toho, co ho nikdy v reale nevidel.
Arese
Přesně! 😄 :yes:
Arese
Hranaté, a přesto velmi elegantní tvary jsou prostě úžasné a hlavně nadčasové! 😄 :yes: Toto je pro mě pravá pořádná Alfa, a ne nějaké SUV s hybridem a automatem!!! 😒 Dnes je 90ka velmi ceněný sběratelský yongtimer! 😄 :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
P.S. Na designu Alfy 90 je krásně vidět, že ji navrhoval stejný Bertoneho stylista, jako Favorit! (tvar předního blatníku, prolisy na bocích a na kapotě motoru)! Navíc ta auta vnikala ve stejné době. 😄 :yes: :yes: :yes:
cizekHUNTER
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Arese
Není zač, ale u tebe je to stejně házení perel... 😄
dodo24
Kolko si tých pravý pořádnych Alf vlastnil? Lebo mám pocit, že Alfa z teba nemala nikdy ani korunu.
Arese
Mám jednu. A co jako? 😄
Mr.Murphy
co to je za imbecilní otázky?? o autech se snad může bavit každý ne?? dej si hadr na hlavu....
Mikesus
On má Alfu jménem Karoq, musí mít manuál samozřejmě,
A ne, je to ironie. Věřím mu, že má Alfu, ale je to narážka na to, ze tady s jeho skupinou EV haterů o EV majitelich tvrdí, že když nemají recenzi, tak EV nemají. No a on na ni recenzi nemá, takže z jejich pohledu ji vlastně nemá.
Mr.Murphy
.... v kapitole "facelift" píšete o Alfě 6 ale mělo to být o 90, že... 😉
Článek parádní.... :yes:

Tady je i jedna česká.... https😐/www.youtube.com/watch?…
Ja Prvni 123
Ne, jo to dobre.

Je tam, ze vetsi sestra, Alfa 6, vydrzela ve vyrobe do roku 1986.
A mensi 90 jen o rok dele...

Nevidim preklep.
Mr.Murphy
jo jo mas pravdu :yes:
Arese
Nááádhera. A má i kufřík! :😉 :yes: :yes: :yes:
PavelK_
Překvapilo mě, jak je to auto malé. Když jsem byl já malý, tak to bylo velké auto. A teď, když jsem já velký, tak....🤔

Rozvor přesně, jak Oct. I.
Délka téměř jako Scala, Alfa je dokonce o chlup užší, k tomu ta muší váha. Pěkně nám ta auta. A tloustnou.
Arese
Jo, 90ka měla stejný rozvor, jako Octavia I., přitom ale ta Italka měla výtazně víc místa pro nohy vzadu. I při motoru podél a pohonu zadních kol!!! No a o jízdními vlastnostmi a komfortem té Alfě Octa I. nesahala ani po ventilky.
P.S. Ano, samozřejmě vím, že Octavia I spadala o segment níž a že tu 90ku válcuje spolehlivostí a kufrem, ale i tak je toto srovnání velmi zajímavé, zvláště, když je ta Octa I delší, má motor napříč a je o 12 let mladší! 😄
Ja Prvni 123
Ja Ti nevim, jak moc ji valcovala spolehlivisti.

Zrovna tahle generace Alf drzela pohromade. Vlastne asi nejslabsim mistem byly ty Hardy spojky.
Moje nafta, jezdena dost po dalnicich, byla v pohode.
Ale je fakt, ze ostre jezdene benziny je trhaly.

Starsi Alfy rezavely, Alfy s fiatim motorem odchazely na klice. Ale tyhle byly docela v klidu.
Dokonce i trivalcove 33 mi jezdily a jezdily...
Mr.Murphy
hele do Alfy 75 si fakt 4 chlapi v pohodě sednou.... byť přebytek prostoru nemají. Ale určitě víc než třeba v Octávce 1.

Auta rostou - něco je objektivně tlačeno tím, jak se zvětšuje průměrná výška populace, něco tlačí bezpečnost.... a něco holt změna preferencí kdy všichni chtějí SUV nebo aspoň crossover....