Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePražské modré zóny jen pro rezidenty? Návštěvníkům dost zkomplikují život
36 komentářů
Mikesus
5
Jsme se vlastně dozvěděli, že nikdo nic neví a 2 skupiny se dohadují.
Pepa_007
Ve finále to bude znamenat zakaz vjezdu všech nerezidencnich aut do Prahy. A pak zákaz pro všechny. Do pár let.
Barry Lyndon
Pokud mají mít rezidenti šanci po víkendu zaparkovat, měl by víkend končit v neděli v 19:00 a ne až v pondělí v 8:00.
Katikakus
...bychom měli z Prahy vyhnat zpátky do těch ***ákovic, odkud pocházejí. Už toho tady zk*urvili víc než dost...
Souhlas, tito dva neumětelové tam nemají co dělat a vzít sebou ještě Čižinského, ten na Praze 7 tu dopravu zničil úplně :no:
cizekHUNTER
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Milenius
Resident má parkovat na vlastním pozemku, veřejná komunikace slouží pro jízdu a dopravní obsluhu, nemá někomu nahrazovat garáž.
Jasně, parkuješ jen ve své garáži. Vyjedeš z ní ven, trochu se povozíš a pak zase šup zpátky. Nikdy nikde jinde nesmíš zaparkovat.
Jsi debil nebo školák co nechápe která bije?
Jsi debil nebo školák co nechápe která bije?
rohYpnol
Rezident = trvalý pobyt. Takže půlka pražských Pepíků nejsou rezidenti :yes:
Myslím, že pražští politici budou brzo aktualizováni jinými kusy 😒]
Myslím, že pražští politici budou brzo aktualizováni jinými kusy 😒]
rohYpnol
Navrhuji v regionech zákaz parkování pražským autům :-!
Bude to tak ok?
Bude to tak ok?
v praze ti někdo zakazuje parkovat na P+R, nehlídaných nebo i hlídaných parkovištích?
A co třeba, že ti zakazují parkovat na stání pro invalidy. to ti taky vadí?
A co třeba, že ti zakazují parkovat na stání pro invalidy. to ti taky vadí?
ved rovnako mozu v regionoch parkovat prazske auta na tych parkoviskach za cenu pre nerezidentov 😄
Však na P+R bych pražským autům parkování v regionech recipročně taky nechal. Co tam máš dál?
No tak není problém. Máš tam modrou zónu? Nedovolis parkovat nerezidentům. Nemáš tam modrou, zaparkuje kazdej. Veřejná parkoviště hlídání nebo nehlidana, P+R, P+D atd.
Nebo chceš merit dvojím metrem a nedovolit ostatním parkovat na běžných parkovištích?
Nebo chceš merit dvojím metrem a nedovolit ostatním parkovat na běžných parkovištích?
Hlavně je to absolutní nesmysl. Když rezidenti nejsou, v místě bydliště ale v práci tak absolutně není důvod zakazovat zde parkovat abonentům.
Nebo si myslíš, že města mají peníze to budovat P+R???? A že by to bylo ekonomické, ekologické a smysluplné betonovat a zastavovat další a další plochy místo racionálního využití stávajících ploch?!?
Nebo si myslíš, že města mají peníze to budovat P+R???? A že by to bylo ekonomické, ekologické a smysluplné betonovat a zastavovat další a další plochy místo racionálního využití stávajících ploch?!?
Pražák zaparkuje na P+R na okraji Prahy a dál do zbytku republiky dojede autobusem. Jaký je v tom problém?
Rohypnol a spol nikdy nebyli v Praze asi. My ti taky neparkujem pred vjezdem do vrat, nebo nestartujem auto v 5h rano pod oknem.
bohuzel problem je takovej, ze v Praze se znemoznuje jezdit nejenom parkovat i mistnim. Ale co, volby rozhodly..
Jak se omezuje jezdit a parkovat místním?
bydlis v brne nebo praze to sou dotazy..
neslysel si pojem zklidnovani dopravy co? Nejel jsi v noci kdy je na vsech krizovatkach cervena dokud nezastavis. Nevidel si cyklopruh na Patockovy? Nevidel si buspruh na Modransky vedle dvouch cyklostezek.
Nevsiml sis kazdorocniho ubirani parkovacich mist co?
A to podotykam jako clovek co
ma na vsechny svoje auta garaze jak v praci tak tam kde bydlim
neslysel si pojem zklidnovani dopravy co? Nejel jsi v noci kdy je na vsech krizovatkach cervena dokud nezastavis. Nevidel si cyklopruh na Patockovy? Nevidel si buspruh na Modransky vedle dvouch cyklostezek.
Nevsiml sis kazdorocniho ubirani parkovacich mist co?
A to podotykam jako clovek co
ma na vsechny svoje auta garaze jak v praci tak tam kde bydlim
Křižovatku s trvalou červenou že všech směrů jsem ještě nezažil, a to jezdim v noci poměrně často. Zelená bývá z hlavního směru a z vedlejšího skočí při přiblížení auta. Mám to i odhadnuté na nekterych křižovatkách za jak rychle skočí. Jo po Patockove jezdim několikrát denně. Co je špatně s tím cyklopruhem? Modranskou taky jedu občas, ale uznávám, ne ve špičce. Nicméně buspruh mi tam nikdy nevadil. Ubirani míst jsem si též nevšiml, kamkoliv po Praze dojedu, tam zaparkuju bez problemu, ale nejezdím všude, souhlasím.
Rohansky nabrezi, po pulnoci cervena na vsech krizovatkach ze vsech smeru, Trojsky most vs vyjezdy z Balnky v noci totez. Partyzanska x Vrbenskeho ale je to vsude mozne divej se poradne. Vrchol je treba ulice k Barrandovu, tam je to presne opacne nez popisujes. Donuti te to snizit rychlost podstatne pod limit. Patockova je na zvraceni, podel vic moznosti pro kola, Ladronka nahore. Misto toho uzkej pruh. Vrchol je naprosto bezduvodny zuzeni pruhu na magistrale nad Masaryckou. Ubejvani parkovacich mist je k neprehlidnuti. Jako je mi to jedno, lidi si to volej tak co
Freddka
Tak ja dvakrat trikrat do roka prijedu z Londyna na par dni do Prahy, kamosi mi reknou kde na modry to postavit a stojim tam, zatim jsem dostal jednu pokutu myslim za 500Kc tj platit za nejakou fialovou atd by me vyslo mnohonasobne draz. Nemluve o tom, ze skoro neni kde ofiko parkovat i kdybych chtel.
Takze je to moc chytre vymysleny cely, nemam s tim problem :-!
Takze je to moc chytre vymysleny cely, nemam s tim problem :-!
Ono není problém kdekoliv zaparkovat ofiko, jen to bývá drahé, kdyz nemáš parkovaci oprávnění.
A ano, je to bohužel tak, ze aktuálně je výhodnější při několikadenní parkování zaplatit pokutu, než parkovné
A ano, je to bohužel tak, ze aktuálně je výhodnější při několikadenní parkování zaplatit pokutu, než parkovné
Pavel Voleman
Jestli jsou naklady na 1 parkovaci misto 9500kc, tak to ti vyberci dani nemeli ani zavadet. Narodil jsem se v Praze a po letech nekdo prisel k memu domu, pred domem nakreslil modrou caru, dal tam znacku a rekl mi zaplat. Od te doby jen plat vic a vic a co z toho? Zaparkuju uplne stejne obtizne se zonou, jako sem parkovaval bez zony. Driv alespon odtahovka odtahovala neopravnena vozidla, dnes tam stoji auto s botickou treba 2 mesice a zabira misto. A navic u Alzy se obcas do te kolony ani Eltodo foto auto nedostane, takze vanoce jsou u nas jedna velka anarchie a nikdo za parkovani v tu chvili neplati, nikdo to nekontrluje a rezident zaplati vic a vic a nemaji kde stat. Tak si nestezujte, ze naklad na 1 parkovaci misto je rocne 9500kc. Nemuseli jste to zavadet. U nas uz je navic ta modra tak sjeta, ze leckde ani neni videt. Jestli oni ty penizky nejdou jen nekomu do soukrome kapsy.