Veterán
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePražské Národní technické muzeum představilo vzkříšenou černou Tatru 77a
13 komentářů
Barry Lyndon
Tím vnitřním muselo být vidět velký prd a vnější nemá vůbec... Asi se řídilo stylem: "Uhněte, teď jedu já v Tatře za 100 000 Kčs" 😁
v době, kdy se toto auto začalo vyrábět, tak jsi potkal za den 3 auta, takže no stress! 😒]
Také si pamatuji dobu, když auta měla jenom levé vnější zrcátko. Pravé přišlo až v sedmdesátkách do povinné výbavy
Spíš bych se bál červotoče ve skeletu 😄
Také si pamatuji dobu, když auta měla jenom levé vnější zrcátko. Pravé přišlo až v sedmdesátkách do povinné výbavy
Spíš bych se bál červotoče ve skeletu 😄
Tak i tehdy bylo např. při vyjíždějí od chodníku dobrý vědět, jestli mě nemíjí cyklista nebo třeba kůň 😁 , jinak pravý zrcátka musela přijít ještě později, protože Š 105S r. v. 1985 mých rodičů pravé zrcátko myslím ještě neměla 😄
Povinné práve zrkadlo prišlo až niekedy po polovici 80. Presne ako píšeš 105 S to nemala, 120 L už áno, bo nadštandard 😊
Povinně pravé u nás auta vyrobená nebo dovezená po 1.1.1986, myslím.
já to nerozporuju, máte určitě kluci pravdu ale pamatuju, že se pravá zrcátka dokupovala i v Tuzexu a montovala dodatečně kutilsky ( také jsme měli Š 105 a dokupovával jsem to zrovna v Tuzexu, stejně jako středový panel a rádio Blaupunkt 😄 )
Kdo to neměl, tak byl mimo hru ( jo a anténu - laminátový prut co se pak přiháčkovával ke žlábku na střeše ) 😁
Kdo to neměl, tak byl mimo hru ( jo a anténu - laminátový prut co se pak přiháčkovával ke žlábku na střeše ) 😁
Anonym
z dob kdy byla poctivá technika a jedinečný design :yes:
Tak výsledný dojem je naprosto impozantní (kombinace stylu Art deco s funkční aerodynamikou), líbí se mi víc než T87. Na druhou stranu byla T77 strašně těžká, dřevěná a slabá, T87 bylo asi o dost lepší auto. Nejel jsem samozřejmě ani v jedné, jen to tak odhaduju 😁
zde se uvádí, že 5,6 milionu korun.
https😐/www.novinky.cz/…i-tatry-40465023
a tady víc než 6 mil.
https😐/zdopravy.cz/…e-sumavy-199030/