Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lze ušetřit s díly z vrakovišť? Buďte opatrní, vyhnete se problémům

Náhradní díly z vrakoviště dokážou ušetřit peněženku i čas. Neopatrný výběr ale může naopak vést k větším problémům. Pozor si také dejte na záruky přímo na vrakovišti, ale i v servisu.
Zpět na článek
13. 4. 2024 16:10
14. 4. 2024 11:01
Avatar - Stejsn
13. 4. 2024 15:32
S plechama je to bohužel skutečně tak,
na dvacet let staré piksly jdou plechy z druhovýroby koupit, ale uběhnou dva roky a plechy jsou durch. To je pak skutečně mnohem lepší koupit z vrakáče prvoblatník, byť dvacet let starý.
Rozbalit vlákno
0
13. 4. 2024 16:10
vrakoviště
Z vrakoviště jen když neseženete origo, nebo náhradu, jinak ti zmetci prodávají díly za polovinu ceny nových. Naprostá zlodějna...
Rozbalit vlákno
0
Avatar - eLzyx
14. 4. 2024 11:01
doporučení
pokud sháníte nějaký použitý díl, vždy si dopředu najděte katalog dílů ke svému autu, najděte si číslo dílu a to vložte do vyhledávání jednoho nejmenovaného velkého prodejce ND, lidově zvaného "kelyna". Najde Vám to nejen druhovýrobu, ale i cenu originálního dílu, kterou byste platili i v autorizáku. "Kelyna" totiž má přístup k originálním dílům spousty značek, stejně jako autorizáky, a prodává je za jejich ceny.
Proč tolik práce s tímto? Vrakovištníci dost často prodávají použité díly i za cenu nových originálů, kdy se spoléhají na to, že lidi neznají cenu. Dost často tu cenu neznají ani vrakovištníci.

Asi nejbrutálnější nacenění jetých dílů je u Tesly. Karbonové obložení interieru? Na bazarech za desítky tisíc. V autorizáku stokorunové položky.
Rozbalit vlákno
0