Bezpečnost
Přihlásit pro přidání komentáře
Vladislav Oslej
Otázka je nesmyslně (jako často) zbytečně hrocená. Jedno sluchátko asi vadí celkem minimálně. Ale mít úplně zacpané uši je špatně.
Rušení pozornosti obsahem je věc jiná, a tam bude víc rušit ukecaný spolujezdec, než muzika ve sluchátku.
Rušení pozornosti obsahem je věc jiná, a tam bude víc rušit ukecaný spolujezdec, než muzika ve sluchátku.
Eduard Kocvara
Vadi me vsichni ucastnici silnicniho provozu, kteri se takto pripravi o jeden ze smyslu. At jsou to ridici, cykliste, nebo i chodci ve vozovce. Vymeni tak svuj komfort za svoji bezpecnost. I radio by v aute melo hrat tak, aby neomezovalo vnimani toho, co se kolem auta deje.
Eduard Kocvara
Příspěvek podléhá schvalování.
traveldrive
"Jak se česká legislativa staví ke stále častějšímu řidičskému nešvaru s používáním sluchátek za volantem?"
Ide o českú legislatívu. Ale pána na titulke by som tipoval skôr na Turka ako na Čecha.
Ide o českú legislatívu. Ale pána na titulke by som tipoval skôr na Turka ako na Čecha.
No, a to znamená co? Že když pojede autem v ČR a je třeba Turek, nebo Slovák, tak se na něj česká legislativa nevztahuje?
rohYpnol
ANO, přestupek to může být, ALE...
Mít sluchátka v uších neznamená vůbec nic samo o sobě. Až třeba hlasitý poslech hudby by mohl znamenat naplnění skutkové podstaty. A toto naplnění nikdy nikdo reálně neprokáže, pokud se nebudeme bavit o nějaké extrémní situaci.
=tohle téma a debata je úplně o ničem a úplně zbytečná :-!
Ovšem vzhledem ke skvělé formě eurohujerů bych toto téma raději úplně smazal, prootže eurohujerská skvadra se toho může chytit jedna báseň...
Mít sluchátka v uších neznamená vůbec nic samo o sobě. Až třeba hlasitý poslech hudby by mohl znamenat naplnění skutkové podstaty. A toto naplnění nikdy nikdo reálně neprokáže, pokud se nebudeme bavit o nějaké extrémní situaci.
=tohle téma a debata je úplně o ničem a úplně zbytečná :-!
Ovšem vzhledem ke skvělé formě eurohujerů bych toto téma raději úplně smazal, prootže eurohujerská skvadra se toho může chytit jedna báseň...
Presne tak. Nema cenu to vubec resit. Je to zakaz o nicem, ktery stejne nikdo nebude v realu sledovat a ridit se jim budou jen ovecky.
Nehledě na to, že stejný design jako sluchátka už mají i naslouchátka, případně třeba minimálně Airpody umí taky odposlech okolí. Prostě nasazená sluchátka nic neznamenají.
Dinar
V době, kdy přišel zákaz telefonování s držením tel. u ucha argumentovali ztrátou pozornosti, neschopností plně ovládat auto atp., byly na to různé studie, dnes tu máme dotyková ovládání přes obrazovky tak složitá, strukturou menu a podmenu i samotnou nutností se soustředit a trefit prstem za jízdy správnou ikonku, že pohledem doby, kdy přišel zákaz telefonování by dnes museli zakázat celá aktuálně vyráběná auta, právě kvůli ovládání. A ono nic, pokuta za telefon v ruce je pořád, čumění na displeje a matlání po nich je prezentováno jako moderní a vůbec zupa.
Ta sluchátka ale problém jsou, lepší airpody odizolují okolní zvuk dokonale, jestli to někdo v autě za jízdy používá, tak v podstatě řídí hluchý, a to bych řekl, že je docela hendikep.
Ta sluchátka ale problém jsou, lepší airpody odizolují okolní zvuk dokonale, jestli to někdo v autě za jízdy používá, tak v podstatě řídí hluchý, a to bych řekl, že je docela hendikep.
S tym, co si napisal, sa da jedine suhlasit. Akurat rovnaky hendikep ako airpody bude aj vypeckovana hudba (niektori ***i maju v autach hudbu tak nahlas, ze to pocut aj ked maju aj oni aj ja zavrete okna, resp na cele sidlisko), ktora ako bonus este vie obtazovat ludi naokolo. To by potom bolo fer riesit rovnako ked uz sa maju riesit sluchadla.
Jo, občas slyším projet auto, které se celé třepe a duní, a říkám si, hrdina, nechat na sebe řvát v autě pláče nějakého negra o své životní mizérii takhle nahlas, to chce skutečné zanícení. 😁
Každopádně, já bych nezakazoval nic, protože pak vznikají, ty výše zmíněné, nesmyslné disproporce, jedno je zakázáno, jiné ne, co je horší? atp.
Každopádně, já bych nezakazoval nic, protože pak vznikají, ty výše zmíněné, nesmyslné disproporce, jedno je zakázáno, jiné ne, co je horší? atp.
Reálně jsem viděl studii, kdy "patlání" v infotainmentu bylo označeno za jednu z příčin nehody u statistiky nehodovosti... a nebylo to zanedbatelné.
Zase vím, jak to vyřešit.
Jako nařídili všechny ty otravné asistenty, nařídí deaktivaci displaye za jízdy, a když budeme hodní, tak nám nechají pouze zobrazení navigace, nastavit ji však půjde samozřejmě také pouze na stojícím vozidle. Pro bezpečnost první poslední. 😐
Jako nařídili všechny ty otravné asistenty, nařídí deaktivaci displaye za jízdy, a když budeme hodní, tak nám nechají pouze zobrazení navigace, nastavit ji však půjde samozřejmě také pouze na stojícím vozidle. Pro bezpečnost první poslední. 😐
brk77
V autě to je za mě docela marginální problém. Nejsem si vědom, že bych někdy viděl někoho řídit se sluchátky. Hodně mě to ale štve zejména u chodců a cyklistů. Už se mi opakovaně stalo, že mi nějaké děcko se sluchátky v uších a kapucí na hlavě vlezlo před auto. Tady už to smrdí mnohem větším problémem.
V aute to spozoruješ ťažko, ale neveril by si, koľko ľudí chodí so "štuplami" v ušiach po celý deň, bez ohľadu na to, čo robia, šoférovanie nevynímajúc. Chodci, cxklisti, kolobežkári aj korčuliari, to sú v takýchto prípadoch neriadené strely. Extra trieda sú "športovci", trénujúci kondičku na zdravom vzduchu v uliciach veľkomesta. bežiac do taktu s muszikou, čo si púšťajú do uší...
Každopádne kto má v hlave rozum a nie marmeládu, tak má v aute v sluchátkach max. telefónny hovor a nie muziku.
Blbý to mají kurýři. To je specifická situace.
Já třeba v koncernu žádné problémy nikdy neměl a v Passatu B8 FL mám kvalitu hovoru naprosto parádní.
Ale mám všechno nejvyšší výbavu a akustický skla.
A neřeším jestli to je neodkladné, nebo si chci jen pokecat.
Skoro nikdy jsem neměl problém, že bych někoho neslyšel.
Mám jen jednoho známýho, co má křáp mobil i auto a je mu blbě rozumět bez ohledu na to, zda jede v autě, nebo má mobil v ruce.
U ostatních lidí sice poznám, že jedou v autě, když jedou v něčem obyčejném, ale od střední třídy vejš je problémů naprosté minimum a nepamatuju si, že bych někoho neslyšel.
Kvalitní mobil propojím přes Apple CarPlay na HiFi systém v autě a slyším úplně všechno.