Elektromobilita
Velké dotace = 180 tisíc elektromobilů za 5 měsíců, žádné dotace = 140 tisíc.
Část lidí se snažila stihnout nákup s dotací, proto kupovali loni a nekupuji letos. Klíčový bude hlavně další vývoj. A pro ten je nejdůležitější zustatkova cena jednotlivých pohonů.
Část lidí se snažila stihnout nákup s dotací, proto kupovali loni a nekupuji letos. Klíčový bude hlavně další vývoj. A pro ten je nejdůležitější zustatkova cena jednotlivých pohonů.
Podle eurohujerů EV přece dramaticky zlevňují ne??? Takže ůstatková hodnota EV musí padat jak perseidy 😒] 😒] 😒]
Zlevňují, roční ojetiny od Hertzu. Masivní výprodej pak způsobuje výrobním podnikům Tesly vrásky na čele. Před několika lety si pískali, teď budou trpět. Navíc velmi omezené dotace v Německu, ostatní státy to nezachrání i když se kvůli tomu rozhodni zadlužit (Francie) ...
Éra bezbřehého elektrofašismu naštěstí končí dříve, než mohla naplno rozvinout svůj likvidační potenciál. I tak ale automobilkám napáchala bilionové škody. Peníze, které mohly (a měly) být využity pro vývoj nové generace ultraúčinných a ultračistých spalovacích motorů byly doslova vyhozený do kanálu na vývoj elektropleček, které drtivá většina zákazníků nechce a které jsou proto evidentně slepou větví vývoje... 😲 😲 😲 😒 :no: Domnívám se, že tyto kreténské politické snahy byly výsledkem ďábelské vlivové operace čínských a ruSSkých tajných služeb, jejíž cílem byla likvidace evropského automobilového průmyslu. Skoro se jim to podařilo a evropská progresivistická levice v tom sehrála roli užitečných ***ů... 😲 😲 😲 :no:
nebejt asistentu je na auta ted velmi dobra doba. Na Hilux sem dostal vloni 30%, letos to davaj kazdymu ve dverich. Na x7 a 7 umej zase skoro 20. Na Ev jsou dostace, slevy a jeste nulovy financovani. A v Nemecku je tretim nejprodavanejsim ev BMW s malym odstupem okradeny Tesly a VW. Takze se ukazuje, ze je treba stat automotive na krku protoze prostor evidentne je.
Eurohujerská úderka se nějak vypařila z diskusí 😒] 😒] 😒]
Děje se přesně to co jsem přdpovídal. Zrušení dotací znamená pád prodejů EV.
Celkem prodejní čísla sedí na to, jak dávajé EV smysl. U BMW a Mercedesu EV zvládli velmi slušně a svým způsobem zde může pohon pro někoho dávat smysl. V drahých autech není navýšení ceny tak znatelné.
Pád Tesly je značný, myslím, že německá gigafactory zavání giga průšvihem 😒] 😒] 😒]
Každopádně i v eurovolbách je zjevné, že kormidlo zahlo jinam a věřím, že to znamená konec Ursuly, začátek konce eurohujerské politiky. Bohužel (ale logicky) začal sílit nacionalismus a to znamená, že velké národy nás mohou začít drtit skrze své zájmy. Proto je politika tetuše a podobných do dnešní doby pro naši zemi vyloženě ohrožující.
Děje se přesně to co jsem přdpovídal. Zrušení dotací znamená pád prodejů EV.
Celkem prodejní čísla sedí na to, jak dávajé EV smysl. U BMW a Mercedesu EV zvládli velmi slušně a svým způsobem zde může pohon pro někoho dávat smysl. V drahých autech není navýšení ceny tak znatelné.
Pád Tesly je značný, myslím, že německá gigafactory zavání giga průšvihem 😒] 😒] 😒]
Každopádně i v eurovolbách je zjevné, že kormidlo zahlo jinam a věřím, že to znamená konec Ursuly, začátek konce eurohujerské politiky. Bohužel (ale logicky) začal sílit nacionalismus a to znamená, že velké národy nás mohou začít drtit skrze své zájmy. Proto je politika tetuše a podobných do dnešní doby pro naši zemi vyloženě ohrožující.
Kolego, velká národy nás POŘÁD DRTÍ, kvůli svým zájmům. Rusko něco chce, USA něco chtějí, Čína zesiluje tlak a EU pořád něco chce - rozuměj Helmutstán a Frankostán něco chtějí ale nemají na to koule tak využívají EU. A nakonec do této dnešní podoby stvořili EU oni a Německo z toho má dlouhodobě prosperitu (která končí) a Francie pořád tahá z EU nějaké dotace a je jí to pořád málo.
Ano. Ale za mě je rozdíl v tom, že doteď velké národy chtěli primárně to, aby společná politika EU byla pode nich. Dnes už je košile bližší kabátu a prosazují se nacionalisté, kteří chtějí, aby národní zájmy byly nad společnými evropskými.
Jinými slovy - jde to správným směrem, ale pokud si i my nezačneme tvrdě hájit naše zájmy, tak pro nás bude to společenství jen vykořisťováním. A protože jsme malí hráči, tak vidím jako nutné obnovit a posílit V4. Polsko, Maďarsko a Slovensko má obdobné zájmy jako my, protže máme kus společné historie, podobnou vyspělost.
Jinými slovy - jde to správným směrem, ale pokud si i my nezačneme tvrdě hájit naše zájmy, tak pro nás bude to společenství jen vykořisťováním. A protože jsme malí hráči, tak vidím jako nutné obnovit a posílit V4. Polsko, Maďarsko a Slovensko má obdobné zájmy jako my, protže máme kus společné historie, podobnou vyspělost.
Příspěvek podléhá schvalování.
V4 je mrtvá od té doby, co Slovákům a Maďarům nekoukají z Putinovy prdky už ani cvičky. Společný zájem máme jenom s Poláky.
Ne i to pravda. Naopak.
To, jak nad mainstream dělá z Fica proruského, je opravdu du nechutné. Mám proti Ficovi opravdu hodně připomínek, ale jestli něco není tak rozhodně není prpruský. Stejně jako Orbán. Naopak, Orbána Maďaři milují. A proč? No jednoduše proto že háji Maďarské zájmy.
To, jak nad mainstream dělá z Fica proruského, je opravdu du nechutné. Mám proti Ficovi opravdu hodně připomínek, ale jestli něco není tak rozhodně není prpruský. Stejně jako Orbán. Naopak, Orbána Maďaři milují. A proč? No jednoduše proto že háji Maďarské zájmy.
Stačí si poslechnout Ficovy projevy (a především činy) a nebýt hloupý. Dtto Orbán. A že je jejich národy milují? Ano, milují, protože většina Slováků i Maďarů je proruská. Takže good luck Slovákům i Maďarům vedle Běloruska v novém svazu se jim bude určitě líbit, ale já tam prostě nechci. Dokud V4 formálně fungovala, tak nic praktického nebo užitečného v EU neprosadila, takže dnes vzhledem k vývoji v HU a SK je to spolek, který ČR může pouze a jenom uškodit pokud by se v něm ČR angažovala..
Presne tak. Stačí si podívat na činy těch scou a jejich projevy a názory, a je všem normálním lidi jasné, do jakého svazu by šli. Oba by nejradši chtěli trvalou moc jako Lukašenko, jakkoliv. Orban umlcil media, Fico už to dělá taky.
A víš jaké jsou Ficovy činy? Rozhodně nepodporuje Rusko, podpořil veškerou pomoc kromě zbraní.
...veškerou pomoc kromě zbraní... to je asi tak nastejno, jako kdyby ses topil a já ti nabídl pomoc v podobě tatranky nebo zánovního hrnce vyjma vytažení z vody.
Ale když pominu zbraně, tak nemohu pominout jeho roli jakožto páté kolony Moskvy v EU, kdy šíří lži opsané z ruské propagandy, třeba tu o tom, že konflikt na Ukrajině není konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou, ale mezi USA a Ruskem.
Prostě kovaný komunista, který poklonkuje u hrobu toho největšího komunistického grázla (hned po Gottwaldovi) naší historie
https😐/www.youtube.com/watch?…
To je prostě svět se kterým doufám, že ČR nebudeme mít už nic společného.
Ale když pominu zbraně, tak nemohu pominout jeho roli jakožto páté kolony Moskvy v EU, kdy šíří lži opsané z ruské propagandy, třeba tu o tom, že konflikt na Ukrajině není konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou, ale mezi USA a Ruskem.
Prostě kovaný komunista, který poklonkuje u hrobu toho největšího komunistického grázla (hned po Gottwaldovi) naší historie
https😐/www.youtube.com/watch?…
To je prostě svět se kterým doufám, že ČR nebudeme mít už nic společného.
největší komunistický grázl byl doktor Gusta Husáků, ty jedeš bomby.
Co takhle soudruh Stalin nebo Pol Pot? Nic? A co sovětší utopisté, odpovědní za hladomor na Ukrjaine jako Lysenko? Taky nic?
Proti nim byl Husta lidumil a nejhodnější člověk na světě 😄 😄 😄
Co takhle soudruh Stalin nebo Pol Pot? Nic? A co sovětší utopisté, odpovědní za hladomor na Ukrjaine jako Lysenko? Taky nic?
Proti nim byl Husta lidumil a nejhodnější člověk na světě 😄 😄 😄
Nauč se číst, doktore, píši "naší historie", "normalizoval" tady skoro 20 let.
Za normalizace bylo zabito asi milionkrát méně lidí než v letech 1945-1955 😄 😄 😄 😄
Smůla co 😄 Nějak sis vybral špatný období, ti zlí u vás na slovači byli gottwaldovi hoši jako Ursíny, Široký, Clementis, Kočvara, Lichner, Duriš atd
Chtělo by si to naštudovat historii
Smůla co 😄 Nějak sis vybral špatný období, ti zlí u vás na slovači byli gottwaldovi hoši jako Ursíny, Široký, Clementis, Kočvara, Lichner, Duriš atd
Chtělo by si to naštudovat historii
Od roku 1944 do roku 1950 než sám skončil v komunistickém mlýnku na maso to byl nejkovanější komunista, který má řadu těch komunistických vražd přímo na svědomí.
Husák někdy od roku 1944 usiloval o poválečné připojení Slovenska k SSSR, z této doby je v archivech zpráva z června 1944 v které horuje za připojení k SSSR (byl tedy kovanější než soudruzi z Moskvy). Když se to nepovedlo, tak v roce 45 připravoval komunistický převrat na Slovensku. Po převratu vedl slovenskou SNB i STB, tedy instituce, které právě v těch letech 45-50 mají na svědomí vraždy nejvíce lidí. To, že ho pak zavřeli ho vůbec neomlouvá, prostě byl to takový slovenský Berija.
Husák někdy od roku 1944 usiloval o poválečné připojení Slovenska k SSSR, z této doby je v archivech zpráva z června 1944 v které horuje za připojení k SSSR (byl tedy kovanější než soudruzi z Moskvy). Když se to nepovedlo, tak v roce 45 připravoval komunistický převrat na Slovensku. Po převratu vedl slovenskou SNB i STB, tedy instituce, které právě v těch letech 45-50 mají na svědomí vraždy nejvíce lidí. To, že ho pak zavřeli ho vůbec neomlouvá, prostě byl to takový slovenský Berija.
Přesně tak, všechny velké země maj své zájmy, Čína, Indie, Rusko, USA, Británie, Německo, Francie....malé státy jsou jen ve velku a pouhé kolonie i když to tak oficiálně není prezentováno 😄
zajímalo by mne, kam se poděl Horký Rom a jeho Don Vito s Hendlym?
Za poslední dny tady nevidím jejich stopu, stejně jako Lysenkovou ( ten byl zablokovaný cenzorem) ale už mi stihl poslat soukromou zprávu, kde nás všechny zdraví 😁 😁
Za poslední dny tady nevidím jejich stopu, stejně jako Lysenkovou ( ten byl zablokovaný cenzorem) ale už mi stihl poslat soukromou zprávu, kde nás všechny zdraví 😁 😁
Zřejmě jejich chlebodárci v St. Petěrburgu po volbách do europarlamentu zavřeli kohoutky penězovodu. Nebo se po výsledcích eurovoleb (a spektaulárního vítězství Motoristů a naopak totálního pirátského výbuchu) nervově zhroutili a odjeli na zdravotní dovolenou... 😒] :no:
Taky čekám, až klasická benzínová a dieselová nová auta zlevní a dostanou pořádný motor a ne ty 1.0l tříválce. Pokud zlevní o 15-20% s výše uvedenými požadavky, mají kupce. Takhle si ty předražený hybridní plečky strčte do … a klidně si zkrachujte.
Nejsou dotace, nejsou koláče 😉
Já už řadu let používám nejobyčejnější iphone, aktuálně 15 a jsem maximálně spokojen, není určitě nejlepší parametry, ale na to co to má dělat, to dělá a funguje, asi jako Toyota 😁
Já jsem jejich a kritizuju tu, že EU kupuje od Číny suroviny a komponenty pro OZE 😄
Tak to jo, jestli spíš jejich není Donviták a spol, ti to masivně propagují
Takže když použiji slova klasika "Máš to volaaké zmetené" 😄
Autor si to celkem uvážlivě rozdělil do samostatných článků. Jeden o Tesle,, druhý o EV obecně. Nevím, co je na tom špatného.
Že chce čtenost? No to je logické. A toto není čtenost ani klikbajt za každou cenu.
V podstatě by se mohli přejmenovat na ELEKTROAUTO.CZ